نشست مطالبه‌گران بازار و اصناف در مسجد جامع شهر اردبیل برگزار شد

نوعی اقدم در نشست مطالبه‌گران بازار و اصناف که در مسجد جامع شهر اردبیل، برگزار شد، اظهار کرد: دولت از انتشار اسکناس بدون پشتوانه پرهيز کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «حسن نوعی اقدم» در نشست مطالبه‌گران بازار و اصناف در مسجد جامع شهر اردبیل اظهار کرد: هر چند تحریم‌ها و جنگ اقتصادی شروع شده علیه ایران در گستردگی مشکلات اقتصادی کشور موثر است اما نمیدانیم  درد دزدی‌ها و بی‌کفایتی‌ها و چپاول‌گری‌ها  را به کجا ببریم چرا که عدهای سپرده‌های مردم و اندوخته‌های آنها را بر باد داده و با سوءمدیریت و بی‌کفایتی دولت اختلاسها و دزدیها در سالهای اخیر بالا گرفته است.

این استاد اقتصاد به دو مشکل ساختاری در کشور و ضرورت حل این معضلات اشاره و خاطرنشان کرد: در قدم اول باید تورم را مهار کرده و وابستگی بانک مرکزی به دولت را از بین برد.

وی  افزود: این وابستگی سبب شده تا دولت هر جا کم بیاورد اسکناس بدون پشتوانه چاپ کرده که این خود منشا 100 درصدی تورم است.

نوعی اقدم دولت را به خودداری به از دست بردن به جیب مردم فراخواند و گفت: تا زمانی که بانک مرکزی در اختیار دولت است این رویه ادامه دارد و راه چاره در ثبات اقتصاد ایران استقلال واقعی بانک مرکزی است تا دولت دست در جیب بانک مرکزی نکرده و نتواند کسری خود را از آنجا جبران کند.

استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل تصریح کرد: البته استقلال بانک مرکزی به منزله قطع همکاری این مجموعه با دولت نیست بلکه باید تصمیم‌های درست و صحیح را همراهی کند و در موقع خطا و اشتباه بانک مرکزی عدم همراهی خود را با دولت اعلام کند.

 

معضل بیکاری به این زودی‌ها قابل حل نیست

 

نوعی اقدم با بیان اینکه در این شرایط حساس کشور یکی دیگر از معضلات  و مشکلات بیکاری جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است، اظهار کرد: دولت با حداکثر توان و ظرفیت خود حتی قادر نیست 20 درصد اشتغال جوانان را حل کند که سال به سال نیز بر لشگر بیکاران افزوده میشود و بنده به صراحت میگویم بیکاری در این کشور به این زودیها حل شدنی نیست.

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: در کنار طرح استقلال بانک مرکزی در صورت راهیابی به مجلس طرحی را نیز برای پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی جوانان پیشنهاد خواهم کرد تا به ازای هر سال بیکاری جوانان دولت یک سال حق بیمه تامین اجتماعی و بازنشستگی پرداخت کند تا جوان بیکار از این بابت دغدغه و نگرانی نداشته باشد.

نوعی اقدم یکی دیگر از مشکلات ساختاری اقتصاد کشور را وابستگی منابع هزینه‌های عمرانی به درآمدهای نفت دانست و اعلام کرد: 70 درصد درآمد کشور صرف هزینه‌های جاری و تنها 30 درصد صرف هزینه‌های عمرانی میشود که مجلس باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا همه درآمدهای نفتی صرف اجرای زیرساختها شود.

وی ادامه داد: دولت برای کاهش هزینه‌های جاری بهتر است تصدی‌گری خود را کاهش داده و با واگذاری کارها به بخش خصوصی جلوی هزینه‌های زاید و اضافه را گرفته که البته این خصوصی‌سازی با مفت‌فروشی و رانت‌خواری متفاوت است.

عضو هیئت رئیسه مجلس هفتم گفت: با اصلاح ساختار اقتصادی کشور و بیرون آمدن از اتکا به درآمدهای نفتی میتوانیم روی صادرات و مالیات حساب ویژه‌ای باز کنیم که البته در این باب باید از فرار مالیاتی جلوگیری شود.

نوعی اقدم در مورد روابط خارجی ایران با کشورهای مختلف نیز بیان کرد: در کنار دشمن‌شناسی باید مواضع خودمان را با دوستان و دشمنان به خوبی تبیین کنیم تا در عرصه دیپلماسی و بین‌المللی گرفتار اقدامات مقطعی و زودگذر نشویم.

وی تصریح کرد: روابط ما با کشورهای خارجی باید براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت تنظیم بشود تا اهداف نظام اسلامی در خارج از مرزها تحقق یابد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس هفتم و چهارم با تاکید بر اینکه مجلس جای هر کس نیست و به دور از سیاست‌زدگی، جناح‌بازی و باند بازی باید افراد شایسته، لایق و گره‌گشا، عملگرا و کاربلد وارد مجلس شوند، افزود: در این دوره از انتخابات مجلس مردم باید با چنین ویژگی‌هایی به کاندیدای اصلح و شایسته در شان مجلس رای دهند.

 

مجلس بی خاصیت دولت بی کفایت را زمینه ساز است

 

نوعی اقدم جایگاه مجلس را از منظر قانون اساسی مظهر تجلی قدرت مردم دانست و اذعان کرد: همه اختیارات در دست مجلس است و مجلس قوی میتواند خط و مشی کشور را به درستی تعریف و ناظر عملکرد دولت باشد.

وی از مجلس به عنوان کانون حرکت و تبیین استراتژی درست در پیشبرد اهداف نظام یاد کرد و افزود: نظارت صحیح بر اجرای کارها وظیفه مجلس است و اگر ما نمی‌توانیم مجلس کارآمدی را تشکیل دهیم مقصر خودمان هستیم که افراد شایسته و در شان قوه مقننه را به این جایگاه برنمی‌گزینیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس هفتم اظهار کرد: مجلس بی‌خاصیت زمینه‌ساز شکل‌گیری دولت بی‌کفایت است و بهتر است روی انتخاب‌های خود دقت کنیم تا مجلس که در خط مقدم و راس امور است با حضور شایستگان شکل گرفته و بتواند به وظیفه خطیر خود عمل کند.

 

بحران آب در اردبیل جدی است

 

نوعی اقدم ادامه داد: استان اردبیل قطب کشاورزی است که در کنار توسعه این بخش گردشگری نیز باید تقویت شود و در این بین صنایعی که پشتیبان توسعه بخش کشاورزی هستند از اهم پیگیری‌ها و دقت نظر مسئولان باشد.

نماینده ادوار چهارم و هفتم مجلس ضرورت راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی را در این استان با توجه به مشکلات باغداران و دامداران یادآور شد و بیان کرد: اردبیل با بحران آب کشاورزی، شرب و صنعت روبروست که متاسفانه انتقال آب از قزل اوزن 12 سال است که معطل مانده و مسئولان مدعی هستند که این انتقال توجیهی ندارد.

نوعی اقدم استان اردبیل را استان بیصاحب توصیف کرد و گفت: کارخانه‌های پتروشیمی که همزمان با اردبیل در زنجان، ایلام و کرمانشاه کلنگ‌زنی شده بودند افتتاح شدند اما بعد از گذشت 10 سال کارخانه پتروشیمی به ما به انبار سیب زمینی تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: چگونه است که پتروشیمی و راه آهن سایر استان‌ها توجیه دارد اما برای این استان توجیه‌ناپذیر است و بهتر است مسئولان به صراحت اعلام کنند که حال و حوصله کار ندارند و امور را به افراد کاربلد بسپارند.

عضو هیئت رئیسه مجلس هفتم اظهار کرد: راه آهن اردبیل نیز در حالی که پروژه ریلی استانهای همسایه ما به نتیجه رسیده، در چنبره بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی مسئولان معطل مانده و حتی با تامین اعتبار فاینانس کار به جائی نمیرسد و دولت باید پول عمده‌ای را به این پروژه اختصاص دهد تا شاهد تکمیل آن در سالهای آینده باشیم.

نوعی اقدم با اظهار تاسف از دو بار رد لایحه منطقه آزاد در مجلس نهم و رفت و برگشت مکرر این لایحه با تمام نواقصات در مجلس دهم افزود: آنهایی که با حذف شهرهای اردبیل و نمین از این لایحه خیانت کرده‌اند فرصت جبران پیدا نمیکنند، چرا که امروز شورای نگهبان دوباره این لایحه را پس فرستاد.

وی اذعان کرد: دانشگاه صنعتی اردبیل نیز به حال و روز سایر پروژه‌ها افتاده و محورهای مواصلاتی این استان به قتلگاه تاسف‌انگیزی تبدیل شده و در کنار آن مفت‌فروشی کشت و صنعت به نام خصوصی سازی داد اهالی را درآورده است.

 

محور حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی آموزش و پرورش است

 

استاد اقتصاد دانشگاههای اردبیل به مسایل فرهنگی و اجتماعی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: در کنار خانواده و رسانه ها اصلی ترین مسئولیت در این حوزه بر عهده آموزش و پرورش است که در این مجموعه نیز اصلی‌ترین کار برعهده معلم گذاشته شده است.

نوعی اقدم با اظهار تاسف از نگاه مصرف‌گرایانه به آموزش و پرورش اظهار کرد: در کشوری که به معلمش به دید نیروی مصرف‌گرا نگریسته می‌شود و به وزارت نفت آن نگاه تولید کنندهای دارند وضع فرهنگی و اجتماعی نباید بهتر از این باشد.

وی راه چاره را در اعتلای جایگاه معلمان و جبران حق و حقوق ضایع شده آنها با حفظ شان و منزلت و کرامت معلمان دانست و خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش به تولید سرمایه‌های انسانی به عنوان یک ثروت عظیم کمک میکند و ما اگر میخواهیم کج روی‌ها و نابسامانی‌های اجتماعی را رفع کنیم ضرورت دارد به آموزش و پرورش بها داده و نگاه خودمان را به این بخش اصلاح کنیم.

نوعی اقدم به اجرای انحرافی قانون نظام هماهنگ پرداخت در 12 سال اخیر اشاره و تصریح کرد: یکی از زمینه‌های برقراری عدالت در جامعه اجرای صحیح این قانون بود که در مجلس هفتم پایه‌های آن را بنا نهادیم اما دولت با تدوین آئین‌نامه‌های ضعیف و ناقص در این زمینه اجرای ابتر آن را در پیش گرفت.

وی اضافه کرد: در قانون نظام هماهنگ پرداخت کف و سقف پرداختی‌ها کاملا مشخص بود اما عده‌ای بدون عمل به این قانون به صورت نابجا به افزایش پرداختی‌های بی نام و نشان روی آوردند که در این بین عدم نظارت مجلس و سکوت وکیل‌الدوله‌ها شرایط سختی را رقم زده است.

نوعی اقدم در پایان گفت: عدهای در این کشور در سالهای اخیر محروم و محروم تر شده اند و در نقطه مقابل عدهای نیز میلیاردها پول بادآورده را به جیب زده و شکاف طبقاتی ایجاد کردند به طوری که قشری به نان شب خود محتاج و عدهای نیز با پول‌های بادآورده گردن کلفتی میکنند که دولت جهادی و انقلابی و مجلس هوشیاری می‌طلبد که جلوی این شکاف طبقاتی به وجود آمده را بگیرد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری آریا

کد خبر 881326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha