گناه نکردن، اثبات دفاع از امام حسین(ع)در روز عاشوراست

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: کسانی که در خطاب به امام حسین(ع)عرض می کنند اگر در روز عاشورا در کنار شما بودیم از شما دفاع می کردیم امروز باید در عمل و با دوری از گناه و معصیت این کار را انجام دهند.

استاد حوزه علمیه کرمان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان فضائل مترتب بر این حدیث شریف قدسی، گفت: امام باقر(ع)در مورد کسی که زیارت عاشورا و دعای بعد از آن را بخواند فرمودند که زیارت این فرد مقبول، دعایش مستجاب، از اهل بهشت خواهد است و شفاعتش در حق دیگران پذیرفته می شود.


حجت الاسلام مهدی دسترنج ادامه داد: در حدیث دیگری از امام صادق(ع)آمده است: کسی که زیارت عاشورا بخواند، ثواب زیارت هر پیامبر و رسولی که از روز شهادت امام حسین(ع)به زیارت آن حضرت رفته است، به او عطا می شود.

 
وی خاطرنشان کرد: شاید دلیل این همه فضیلت برای زیارتی که قرائت آن بیش از نیم ساعت هم طول نمی کشد برای بسیاری از افراد جای سئوال داشته باشد، که در پاسخ باید اشاره کرد که چنانچه کسی به محتوای این زیارت توجه کند و مفاهیم آن را حقیقتاً درک و جملات را از عمق وجود بر زبان بیاورد، دیگر از این همه فضیلت تعجب نمی کند.


استاد حوزه علمیه، نخستین واژه زیارت عاشورا یعنی "السلام"را دربردارنده پیام های فراوانی دانست که اصلی ترین آن "نرسیدن هرگونه تهدید جسمی و روحی از طرف سلام دهنده به طرف مقابل" است.


وی بیان داشت: این "سلام" که هم سلامت و امنیت جسمی و هم سلامت روحی را در بر می گیرد، حاوی پیامی از سوی سلام دهنده به طرف مقابل است که باید به آن توجه داشت و سعی شود تا در این سلام دادن راستگو باشیم.


حجت الاسلام دسترنج با مثال زدن اینکه چنانچه دو نفر به یکدیگر سلام نکنند معنایش این است که نسبت به هم دشمن اند و از یکدیگر کینه دارند، تصریح کرد: کسی که به امام معصوم سلام می دهد معنایش این است که من از گناهانی که باعث اذیت شما شود، دور هستم و خود را از آن پاک می کنم.


وی ادامه داد: شاید عده زیادی از مردم چنین بپندارند که مانند یزیدیان به سوی حضرت شمشیر نکشیدیم، جسارتی نکردیم و یا تیر به سمت خیمه حضرت پرتاب نکردیم در حالی که گناهانی که از انسان ها سر می زند نیز مایه اذیت و آزار امام معصوم و همچون همان تیری است که به سمت حضرت پرتاب می شود.


استاد حوزه علمیه تصریح کرد: کسانی که در خطاب به امام حسین(ع)عرض می کنند اگر در روز عاشورا در کنار شما بودیم از شما دفاع می کردیم امروز باید در عمل و با دوری از گناه و معصیت این کار را انجام دهند.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آداب زیارت ائمه معصومین که غسل و استغفار قبل از زیارت سفارش شده است، بیان داشت: فلسفه این اعمال برای این است که شخص خود را از گناه و آلودگی پاک کند تا هنگام سلام دادن به امام معصوم پاک و در ادعای خود راستگو باشد.


حجت الاسلام دسترنج خاطرنشان کرد: کسی که با قلب و روح پاک وارد بر زیارت ائمه شود و در آن حالت سلام دهد به طور قطع جواب سلام را از سوی امام دریافت می کند هرچند آن را به گوش سر نشنود.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 88132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha