ایجاد ۱۴۸ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد در کشور/ افزایش سطح مهارت آموزی مددجویان

عبدالمالکی با بیان اینکه کمیته امداد در سال ۹۷، ۱۴۸ هزار فرصت شغلی با تسهیلات ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ایجاده کرده است گفت: کمیته امداد با این میزان اشتغال توانسته یک سوم کل اشتغال خالص کشور را ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الله عبدالملکی» امروز (چهارشنبه ۲۵ دی) در اولین جلسه شورای مهارت استان که در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: ما کشوری هستیم که اگر بخواهیم در سطح کلان ظرفیت های تولیدی کشور را به فعلیت برسانیم به ۷۰ میلیون نفر نیروی کار احتیاج داریم.

 

معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با اشاره به اینکه ایران کشوری است که با کمبود بیش از ۳۰ میلیون نفر نیروی کار مواجه است و مشکلی را به نام بیکاری به عنوان یک معضل مطرح می کند افزود: اصل مساله موجود در مشاغل مربوط به فضای کسب و کار و در مرحله دوم توانمندی های نیروی کار است.

 

وی با بیان اینکه این موضوعات در مهارت بسیار جدی و مهم است تصریح کرد: بخش عمده ای از نیروی کار بیکار، مهارت کافی ندارند و نیروی کیفی نیستند به همین جهت مساله مهارت بسیار مهم است.

 

عبدالمالکی با اشاره به اشتغال کمیته امداد که بخشی از مساله بیکاری کشور مختص به محرومین را پیگیری می کند اذعان داشت: در این بخش نیاز به مهارت آموزی داریم و به همین علت کمک هایی را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت کردیم.

 

وی به حکم رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور و تاکید مقام معظم رهبری در این حکم به توانمندسازی و درآمد باثبات به عنوان ۲ محور اصلی اشاره کرد و با بیان اینکه مهم ترین برنامه کمیته امداد این ۲ محور است ادامه داد: الگوی اشتغال کمیته امداد در چارچوب الگوی ایرانی اسلامی برای پیشرفت، سال هاست که پیگیری می شود.

 

معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با اشاره به اینکه به لحاظ اقتصادی در ادبیات متعارف اقتصادی ایجاد اشتغال سخت ترین کار در حوزه برنامه ریزی اقتصادی است اضافه کرد: ایجاد اشتغال برای محرومین به توان ۲ و ایجاد اشتغال برای محرومین در مناطق محروم به توان سه حساب می شود و کاری است که کمیته امداد متولی آن است.

 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی جزء معدود کشورهای دنیا است که برای گروه سوم کار اقتصادی و برنامه مدون در سطح حاکمیتی دارد، به اساسنامه جدید کمیته امداد اشاره کرد و یاد آور شد: طبق این اساسنامه کمیته امداد نباید فقط خانواده های تحت پوشش را خدمات دهد، بلکه محرومین دیگری هم که محروم شناخته می شوند مخاطبان کمیته امداد هستند که این موضوع کار کمیته امداد را سخت می کند و کمک دستگاه های دیگر را می طلبد.

 

عبدالمالکی با اشاره به اینکه الگوی کمیته امداد ذیل الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تعریف می شود عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی زیرمجموعه این الگو است و سعی داریم اقتصاد مقاومتی در اشتغال کمیته امداد را اجرا کنیم.

 

وی با بیان اینکه کمیته امداد مسئول محرومیت زدایی نیست بلکه مسئول فقر زدایی است تاکید کرد: فقر مربوط به خانواده ها و محرومیت مربوط به مناطق است و در پلان محرومیت زدایی، کمیته امداد یکی از اجزا محسوب می شود.

 

معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور تامین معیشت، شغل و مسکن را مبنا و محور اصلی در مساله اقتصاد خانواده ها دانست و ابراز کرد :کمیته امداد از سال ۹۰ تا ۹۶ توانسته یک میلیون و ۴۰۰ هزار فرصت شغلی با تسهیلات ۱۰ هزار میلیارد تومان را ایجاد کرده است.

 

وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۷ کمیته امداد ۱۴۸ هزار فرصت شغلی با ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات توانسته یک سوم کل اشتغال خالص کشور را ایجاد کند.

 

عبدالمالکی از اهمیت برنامه اشتغال کمیته امداد نام برد و اظهار داشت :اولین اهمیت این است که باعث خودکفایی خانواده ها می شود، خودکفا به خانواده ای گفته می شود که خالص درآمد آنها به حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار برسد.

 

وی بیان کرد: از زمان تاسیس کمیته امداد تاکنون ۷۰۰ هزار تومان برای خانواده های تحت پوشش کمیته امداد با برنامه هایی، اشتغال ایجاد شده که ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی مستقیم در هزینه های عمومی کشور شده است.

 

معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۷ پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در آمد طرح های نظارت زیر نظر کمیته امداد بوده گفت: در این سال کل مبلغی که دست خانواده ها قرار داده شده پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است و در سال ۹۵ تا ۹۷، ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تزریق شده و خانواده هایی که قبل از آن نیازمند شناسایی می شدند اکنون جزء ارکان استحکام اقتصادی کشور و تولید ملی هستند به همین جهت تقویت برنامه اشتغال کمیته بازی چند سر برد است.

 

وی با بیان اینکه کار ما ایجاد یک فضای امن مدل سازی و تعریف مدل هایی برای توانمندی و پشتیبانی است افزود: کار دوم مطالبه و تلاش برای بهبود فضای کسب و کار در سطح ملی است؛ اگر یک سوم بیکاران کشور مشتری و مخاطب برنامه اشتغال کشور هستند پس باید فایل متفاوتی برای بهبود فضای کسب و کار متناسب با این اقشار در کشور ایجاد شود.

 

عبدالمالکی با اشاره به اینکه این فایل از سال گذشته با همکاری وزارت کار آغاز و متناسب با این مدل برنامه خودکفایی اشتغال کمیته امداد تدوین شده است تصریح کرد: در عرصه مدل سازی در بخش داخلی کمیته امداد ۲ نظام به صورت مساوی و موازی اجرا می شود که یکی از آنها نظام هدایت شغلی که مدل کارشناس محور است و دوم نظام راهبری شغلی که کارآفرین محور است.

 

وی با بیان اینکه در بخش اول ۲ هزار کارشناس که مسلط به ادبیات اشتغالزایی برای محرومین هستند در سراسر کشور کمک به افزایش اشتغال محرومین می کنند، برنامه اصلی کمیته امداد را نظام راهبری شغلی دانست و گفت: ما باید از کارآفرینان حرفه ای برای ایجاداشتغال کمک بگیریم.

 

معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور اضافه کرد: بیش از ۴۰۰ هزار نفر کارآفرین حرفه ای در کشور داریم و برنامه ما در اشتغال امداد این است که زنجیره ارزش آنها را توسعه دهیم و ارزش افزوده ایجاد شده به نحوه عادلانه تقسیم شود که با این کار نتایج خوبی حاصل می شود.

 

وی از تصویب ۶۵ طرح راهبری در خوزستان خبر داد با اشاره به اینکه این طرح ها ۷۰۰ شغل ایجاد می کند، از انعقاد تفاهم نامه ای بین کمیته امداد کشور و سازمان فنی و حرفه ای خبر داد و عنوان کرد: طبق این تفاهم نامه فنی و حرفه ای شریک ما می شود و تخفیفاتی را برای امداد در مهارت آموزی قائل خواهد شد.

 

کد خبر 881273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha