اسباب بازی تولید داخل پاسخگوی مخاطب ایرانی نیست

مهدی زاده تهرانی با بیان اینکه تولید اسباب بازی در کشور جدی گرفته نمی شود، گفت: مسئولان اسباب بازی را کالای تجملی و در اولویت چندم به حساب می آورند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با هدف حمایت از تولید ملی، برقراری ارتباط میان فعالان اسباب بازی و کمک به ارتقای صنعت اسباب بازی و با شعار «تمرین زندگی» به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از 7 تا 13 دی در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این دوره از جشنواره اسباب بازی 160 تولید کننده و 60 طراح و عروسک ساز بیش از دو هزار عنوان اسباب بازی و 400 نوع عروسک ارایه کردند. به بهانه برگزاری پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی در مورد وضعیت صنعت اسباب بازی در کشورمان گفتگویی با «دکتر آیدین مهدی زاده تهرانی» که استاد دانشگاه ، دبیر دومین رویداد ایده آزاد اسباب بازی، طراح و ایده پرداز حوزه اسباب بازی است، گفتگویی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

مهم ترین مشکلات حوزه اسباب بازی در کشور ما چیست؟

مشکلات در حوزه اسباب بازی زیاد است. هر صنعتی همیشه دارای مشکل است. یکی از مهم ترین مشکلات موجود در حوزه اسباب بازی این است که مسئولان ما این حوزه را جدی نمی گیرند. در صورتی امروزه در دنیا برای انتقال مفاهیم و آموزش به خصوص در مدارس از اسباب بازی و بازی استفاده می کنند. به جد می گویم مشکی که در صنعت اسباب بازی است، این است که هنوز با وجود این همه سمینار و جلسات، اسباب بازی کماکان امری تجملی، دست دوم و در اولویت های چندم در بین مسئولان به حساب می آید. مشکلات در حوزه اسباب بازی کم نیست. بحث مالیات را داریم، بحث طراحی وجود دارد. کماکان طراحان خوب عمل نمی کنند،.زحمت کشیده می شود اما مدت زمان تولید خیلی طول می کشد. قالب سازی در ایران خیلی گران است و تمام اینها باید تعدیل شود.

 

مشکلاتی که در حوزه اسباب بازی در کشور ما وجود دارد، تا چه اندازه قابل حل است؟

در حقیقت نمی توان گفت که ما مشکل جدی و غیر قابل حل در حوزه اسباب داریم. مشکلات در این حوزه وجود دارد اما مشکلی نیست که جدی و غیر قابل حل باشد. اگر همه دست به دست هم دهند، مشکلات موجود حل خواهد شد. در حوزه اسباب بازی ما گام به گام به سمت جلو می رویم و خوشبختانه همه چیز دارد بهتر می شود. مشکلاتی نیست که تولیدکنندگان اسباب بازی نتوانسته باشند آنها را حل کنند وگرنه امسال شاهد این همه اسباب بازی در نمایشگاه اسباب بازی نبودیم. در واقع در حوزه اسباب بازی رو به رشد هستیم، پس مشکلات هم حل می شود.

 

برای حل مشکلات موجود در حوزه اسباب بازی چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

کماکان شرکت های بزرگ و مسئولان باید به این حوزه ورود پیدا کنند. خوشبختانه آقای دکتر نهاوندیان، مشاور اقتصادی رییس جمهور در افتتاحیه پنجمین جشنواره اسباب بازی قول های خوبی دادند و امیدواریم اتفاقات خوبی در این حوزه بیفتد. به نظرم هنوز همت ملی در حوزه اسباب بازی اتفاق نیفتاده است. باید همه دست به دست هم بدهیم.  دعوت می کنم همه همت کنند و برای ارتقای حوزه اسباب بازی تلاش کنند. شعاری در نمایشگاه ترویجی پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی داشتیم با عنوان «بازی برای همه». این شعار بسیار خوب و با مفهمومی بود که به همه تذکری دهد که اسباب بازی برای همه است نه فقط برای کودکان و نوجوانان. علاوه بر این این شعار گوشزد می کند که  این طور نیست که ما فقط بخواهیم با اسباب بازی بازی کنیم، همان طور که بازی و اسباب بازی برای همه است تولید اسباب بازی هم به همه مربوط است. بر این اساس همه باید از چنین جریانی حمایت کنند.

 

وضعیت استقبال مردم از اسباب بازی های تولید داخل چگونه است؟

 ما جزو بزرگترین مصرف کنندگان اسباب بازی در دنیا هستیم و اسباب بازی زیاد می خریم. حتی در حال حاضر که می گویند مشکلات اقتصادی وجود دارد، فروشگاه های اسباب بازی خالی نیست و امسال هم استقبال خوبی از پنجمین جشنواره اسباب بازی به عمل آمد. امسال در روز اول پنجمین جشنواره اسباب بازی رکورد نمایشگاه فروش اصفهان را زدیم. این نشان می دهد که مردم اسباب بازی می خواهند و آن هم از نوع اسباب بازی ایرانی. ما از این منظر مشکل نداریم اما واقعا حجم تولید کم است.

 

اسباب بازی های ما با جهانی شدن چقدر فاصله دارند؟

در واقع می توان گفت که صنعت اسباب بازی ما با جهانی شدن فاصله ای ندارد. امسال نمایشگاه اسن آلمان شرکت کردیم. امیدوارم که برای نمایشگاه رونل برگ سال آینده، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پا جلو بگذارد و تسهیلاتی برقرار شود. در پنجمین جشنوارهاسباب بازی که امسال برگزار شد ، اسباب بازی هایی وجود داشت که اگر شما جعبه و نوشته های فارسی آنرا نمی دیدید فکر می کردید که تولید کشورهای دیگر است. اسباب بازی های با کیفیت و خوبی در کشور ما تولید می شود و فقط باید بستری فراهم شود که این اسباب بازی ها در خارج از ایران هم دیده شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 880970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha