به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حجت الاسلام محمد محسن مردانی، استاد گفتمان های دینی در این دوره آموزشی گفت: فرقه در لغت به معنای دسته، گروه و طایفه است و در اصطلاح هر فرقه یا گروه چهار شاخصه دارد.
وی ادامه داد: یک فرقه دارای عقیده، مرام و مسلک و رهبری خاص است و ضمن دنبال کردن یک هدف، شکل بدلی یا انحراف یافته از یک فکر، دین و یا مذهب است.
این استاد حوزه و دانشگاه، به سرمنشاء های ایجاد فرقه اشاره کرد و اظهار داشت: از عوامل ایجاد فرقه می توان به پیروی از خواسته های نفسانی، جاه طلبی، مریدپروری، مال اندوزی و دنیا، دفع خطر بالقوه ازسوی حاکم منطقه و توهم اشاره کرد.
مردانی در ادامه به نتایج و پیامدهای فرقه های انحرافی پرداخت و افزود: ضربه زدن به وحدت و اتحاد مسلمانان، ایجاد سردرگمی بین مومنان، ایجاد هرج و مرج، سست شدن بنیان خانواده ها و تباهی دین و مذهب از پیامدهای فرقه های انحرافی است.
وی با اشاره به عوامل رشد فرقه های انحرافی، تصریح کرد: عدم وجود تصویری صحیح از عرفان ناب شیعی، تضعیف جایگاه روحانیت در بین توده مردم، تضعیف بنیان های اعتقادی ناب، ترویج بلاک ها و شاخص های حاشیه ای اسلام، مطرح شدن بزرگان فرقه ای به عنوان بزرگان عرفانی و معنوی تشیع و اسلام از جمله عواملی هستند که باعث گرایش جوانان به سمت فرقه ها می شود.
پایان پیام/
نظر شما