محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: عمده این گروه ها در شهرستان های بجنورد، جاجرم، گرمه، اسفراین و شیروان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به تاثیر گذاری فرهنگ عاشورا در حوزه های مختلف فرهنگی افزود: این فرهنگ در حوزه معماری، فرهنگ عمومی از جمله شعر و ادبیات و در بخش هنر نقش داشته است.
سوقندی بیان کرد: هنر نمایشی در کشور پیشینه ای مربوط به قبل از اسلام دارد که شیعیان از این هنر استفاده کرده و هنر تعزیه را بر اساس فرهنگ عاشورایی بازسازی کردند و شخصیت هایی به عنوان صحنه گردان نیز این هنر را برای عموم به نمایش گذاشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه تعزیه خوانی وابسته به نهاد دولتی نبوده و کاملا مردمی برگزار می شود، بیان کرد: این هنر به صورت خودجوش در حسینیه ها و هیات های مذهبی برپا شده و مردم نیز استقبال پرشوری از این هنر نمایشی داشته اند.
وی اظهار داشت: برگزاری آیین های تجلیل از این گروه ها و حمایت نسبی برای ماندگاری هنر تعزیه در خراسان شمالی از برنامههای این اداره است.
سوقندی با بیان اینکه خراسان شمالی دارای بنیه و پیشینه ای غنی در زمینه تعزیهخوانی است و افراد زیادی نیز در این بخش فعالیت دارند، اظهار امیدواری کرد که این هنر مذهبی روز به روز گسترش بیشتری پیدا کند.
گفتنی است، در جشنواره ملی «نقش قرآن در فرهنگ عمومی» که اردیبهشت سال آینده در این استان برگزار می شود، تعزیه خوانی نیز به عنوان یک هنر نمایشی و تاثیر گذار در این جشنواره مطرح خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما