به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سعید کسرائی نیا» امروز (24 دی) در پنجمین ستاد ساماندهی امور جوانان این شهرستان اظهار کرد: فضای مجازی بخشی عمده ای از زندگی مردم را به خود اختصاص داده است و ضریب نفوذ اینترنت در شهر بیرجند بیش از 75 درصد است.
مسئول سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت در بین جوانان شهر بیرجند بیش از 90 درصد است، افزود: متاسفانه در طول 24 ساعت شبانه روز به طور متوسط هفت ساعت از تلفن همراه برای حضور در فضای مجازی استفاده می شود و این موجب شده تمام شئونات زندگی ما تحت تاثیر قرار بگیرد.
کسرایی نیا با تاکید بر اینکه بر اساس اعلام پلیس فتا از ابتدای امسال جرائم در فضای مجازی رشد 146 درصدی در استان دارد، گفت: فضای مجازی حوزه های مختلف اقتصاید، اجتماعی، فرهنگی و سبک زندگی را تحت تاثیر قرار داده و امروز آن چیزی را که فضای مجازی تصمیم می گیرد را ما اجرا میکنیم.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر فرزندان در بین والدین هم بشدت در حوزه فضای مجازی با مشکل مواجه هستیم، بیان کرد: بحث فضای مجازی در پرداخت اینقدر جای خالی دارد که امروز به عنوان بحران میتوان از آنان در عرصه جوانان نام ببریم.
مسئول سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی بیان کرد: عدم وجود آموز شهای مستمر در فضای مجازی، عدم آشنایی والدین با آسیب های فضای مجازی و عدم تولید محور بودن افراد در فضای مجازی و مصرف گرایی در شهر بیرجند فراگیر است و باید به آن پرداخته شود.
کسرایی نیا ادامه داد: باید مجموعه های که جامعه مخاطبان دارند به صورت ویژه سلسله مباحث دوره های آموزشی فضای مجازی را برگزار کنند و این مهم را برای کارکنان نیز در دستور کار قرار دهند.
وی به اعتیاد و وابستگی شدید به فضای مجازی هشدار داد و گفت: بحث بازی های آنلاین و اعتیاد به پورنوگرافی به شدت در حال افزایش است و باید به آموزش و پیشگیری از آسیب ها در سنین نوجوانی توجه شود.
مسئول سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی تاکید کرد: متاسفانه در استان مرکز تخصصی مشاوره فضای مجازی و ترک اعتیاد اینترنتی در شهر بیرجند نداریم و باید با فوریت این مرکز راه اندازی شود.
کسرایی نیا با اشاره به عدم وجود مراجع و الگوهای مناسب در شبکه های اجتماعی، تصریح کرد: متاسفانه چهره های شاخص و مدیران استان از فضای مجازی گریزان هستند و می ترسند مورد انتقاد قرار گیرند با این وضعیت جوانان ما باید تحلیل خود را از چه کسانی و کانال های بگیرد.
وی با گلایه از گسترش اینترنت و فضای مجازی در روستاها بدون توجه به آموزش و فرهنگ سازی، گفت: در حال حاضر 750 روستا در خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت بدون آموزش و مشاوره برخوردار هستند و متاسفانه روستاها در این زمینه اوضاع خطرناکی دارند که باید به آنها توجه شود.
مسئول سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی بیان کرد: در دفتر سازمان سراج دوره های تربیت مربی سواد رسانه ای و فضای مجازی برگزار شده و می توانیم به سراسر استان اعزام مربی داشته باشیم تا محتواهای طبقه بندی شده در حوزه فضای مجازی را به مخاطبان ارائه دهند.
کسرایی نیا با اشاره به اینکه آسیب های فضای مجازی بسیار فراگیر بوده، گفت: باید نهضت آموزش سواد فضای مجازی برنامه ریزی شود و تمام دستگاه های اجرایی پای کار باشند.
نظر شما