خراسان جنوبی_ خبرگزاری شبستان: همچنان که خشکسالی در خراسان جنوبی می تازد، تنش آبی در روستاهای این استان هم زیادتر می شود، اما بعد از دو دهه خشکسالی، امسال قطرات بیشتری از بارانهای الهی غبار نا امیدی را از زمین های خشک کشاورزان پاک کرد و بذر امید را در دل کشاورزان کاشت، اما این استان بی آب و علف و کویری، با تنش های آبی زیادی روبروست، و هم اکنون ۴۲۵ روستای استان به طور متغیر با تانکر سیار آبرسانی می شوند.
در استان مرزی و کویری خراسان جنوبی شاخص بهرهمندی آب شرب روستایی در ابتدای دولت یازدهم ۶۹ درصد بود که اکنون به ۷۵.۵ درصد رسیده است ولی بازهم روستاهای زیادی از بی آبی رنج می برند که نیاز است دولت، مجلس و وزات نیرو اعتبارات ویژه تری را به این استان تخصیص دهند.
«مجید بیکی» فرماندار نهبندان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: شهرستان نهبندان بیش از 280 نقطه روستایی دارد که 90 روستای عشایری و غیرعشایری در فصل گرما با تانکر آبرسانی می شوند، لذا باید برنامهریزی کرد تا بخشی از تنشهای آبی را به ویژه در فصل تابستان کاهش دهیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه کمبود آب در شهرستان نهبندان احساس می شود نیاز است که کف شکنی و متناسب نمودن برداشت از چاه ها با نظر کارشناسی در دستور کار قرار گیرد.
بیکی بیان کرد: روستای چاه عباس اردونی با روستای مجاور این روستا از جمله روستاهای عشایری با جمعیت 900 نفر است که نیاز به آب شرب دارند، لذا پروژه آبرسانی عشایر با تخصیص بیش از هفت میلیارد تومان به زودی در این روستا کلنگ زنی می شود.
با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان، مشکل آبرسانی رفع می شود
«نظر افضلی»، نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی هم با تأکید بر اینکه بیتوجهی به مشکلات روستائیان و عشایر معضلاتی مانند حاشیهنشینی در شهر را به دنبال دارد، بیان داشت: قصه پرغصه بی آبی در روستاهای مرزی همچنان ادامه دارد و راه و آب از مهمترین مشکلات روستاهای درح سربیشه هم هست که باید برای تأمین منابع اعتباری آبرسانی به روستاهای شهرستانهای سربیشه و نهبندان همت پیشه کرد.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: تفاهم نامه 500 میلیارد تومانی در روستای درح با حضور معاون اول ریاست جمهوری برای آبرسانی به روستاها امضاء شد که بر اساس این تفاهم نامه طی دو سال آینده مشکل روستاهای دارای تنش آبی رفع می شود.
وی با بیان اینکه در این تفاهم نامه، پنج بانک همکاری می کنند، افزود: این تفاهم نامه از سوی سازمان برنامه و بودجه و از محل ماده 46 انجام می شود که 100 میلیارد تومان وزارت نیرو و 350 میلیارد تومان هم بانک ها تخصیص خواهند داد تا طی دو سال مشکل روستاهای دارای تنش آبی رفع شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: امضای این تفاهم نامه ها اقدام بزرگی در خراسان جنوبی بود و تاکنون پروژه های زیادی آماده سازی شده است.
افضلی با بیان اینکه 82 میلیارد تومان پروژه در سربیشه و 70 میلیارد تومان پروژه در نهبندان داریم، گفت: کارگروه های مربوطه به ویژه آب و فاضلاب روستایی هم اکنون در خصوص این پروژه ها کار می کنند.
وی گفت: از مجموع 500 میلیارتومان تفاهم نامه آبرسانی، 350 میلیارد تومان برای حوزه انتخابیه نهبندان است که باید مطالبه کنیم که اعتبارات جذب شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه منابع مالی پروژه ها در حال پیگیری است، اظهار داشت: انتقال آب از دریای عمان هم در حال عملی شدن است که امیدواریم با جذب اعتبارات طی دو سال آینده مشکل آبرسانی به روستاها را رفع کنیم.
«مهدی صفوی نژاد» مدیرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبی هم در خصوص اقدامات انجام شده برای اجرای تفاهم نامه آبرسانی به روستاهای استان، گفت: تفاهم نامه آبرسانی روال اداری خود را طی می کند؛ هم اکنون از محل اعتبارات ملی بخشی از پروژه های آبرسانی در حال انجام است، بر اساس طرح های ارائه شده، بانک ها تخصیص اعتبارات خواهند داشت و تا یک ماه دیگر وضعیت تعداد پروژه های مورد تایید قطعی می شود.
وی ادامه داد: تمامی مجتمع های آبرسانی در قالب تفاهم نامه آبرسانی پیشنهاد شده ولی در مجموع چند مجتمع انتخاب خواهد شد که صفر تا صد این مجتمع ها در صورت تخصیص انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش؛ به دنبال موج اعتراضاتی از آبرسانی به روستاها، جلسات متعددی برگزار شد، تا راه حلی برای مشکلات آب روستاها پیدا شود، امضای موافقت نامه تکمیل مجتمعهای آبرسانی خراسان جنوبی به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان، گام مهمی در افزایش جمعیت برخوردار از آب پایدار است که در حاشیه ششمین همایش ملی روستا و عشایر امضاء شد، اما هم اکنون متولیان امر به دنبال تخصیص این اعتبارات هستند تا با رسیدن به فصل گرم سال که تنش آبی روستاها زیاد می شود، بخشی از مشکلات را رفع کنند.
یکی از دستاوردهای این تفاهم نامه، تامین آب شرب 150 روستا به صورت پایدار خواهد بود چراکه بعضی از روستاها فاقد آب پایدار هستند و 500 روستا هم به صورت سیار آبرسانی می شوند.
در سفری که معاون پارلمانی ریاست جمهوری با حضور وزیر نیرو به استان خراسان جنوبی داشته است، مشکلات آب بررسی شد تا به یک الگوی مالی برسند، تا مشکل مجتمع های آبرسانی هم حل شود و در این خصوص پیش بینی شد که 460 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه ها نیاز است.
نظر شما