به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «احمد چلداوی» شب گذشته (یکشنبه 22 دی) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی موضوع راههای تقابل در جنگ الکترونیک اختصاص داشت با اشاره به اینکه اخلال در امواج الکترونیک نوعی جنگ الکترونیک است، گفت: با این کار دشمن سعی میکند با ارسال سیگنالهای مزاحم، کار نرمال سامانههای الکترونیک را با مشکل مواجه کند.
استاد دانشگاه علم و صنعت درباره روش های مقابله با این سیگنا های مزاحم گفت: برای جلوگیری از ارسال سیگنالهای مزاحم، رادارهای پایش مرزی نیاز داریم که میتواند با ارسال سیگنال موجود، پرنده در حال حرکت را شناسایی و تشخیص دهد.
وی با بیان اینکه سامانه پایش مرزی به محض اینکه هدفی به سمت مرز محافظت شده حرکت داشت را شناسایی و جهت و سرعت حرکت را نیز شناسایی میکند، گفت: سامانه پایش مرزی پس از این مراحل به سامانههای درونی اطلاع میدهد به طور مثال پرندههای کروز هدفهایی هستند که در ارتفاع پایین حرکت میکنند اما اهداف بالستیک از زمین به سمت جو پرتاب میشوند و بعد دوباره به سمت زمین برمی گردند بنابراین سامانه پایش مرزی با تشخیص هذفهای کروز و بالستیک نتایج تشخیص را ارسال میکند.
چلدواری با اشاره به اینکه رادار، سیگنال ارسال کننده دارد که به محض برخورد با هدف به سمت آنتن بر میگردد، گفت: مشخصه اول توان سیگنال و مشخصه دوم فرکانس است که به سمت هدف میرود بعد به سمت مرجع برمی گردد بنابراین از توانی که برمی گردد میتوان تشخیص داد هدف مورد نظر هواپیماست، موشک کروز است یا بالستیک.
استاد دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه رادارها با گرفتن اطلاعات سیگنالها نوع پرنده را تشخیص میدهد، گفت: رادارها سرعت پرنده نیز با حرکت به سمت رادار و گرفتن فرکانس تشخیص داده میشود بنابراین رادار با سامانههای ضد الکترونیک میتواند هدف را از کار بیندازد و وقتی سیگنال وارد محدوده حفاظت شود رادار میتواند سیگنالها را تشخیص دهد.
وی با اشاره به برد کم سامانههای داخلی گفت: سامانههای خارجی برد تشخیص بالاتری دارد که به محض ورود سیگنال به حالت آماده باش در میآید. رادارها و سامانههای مرزی سیگنالهای هرگونه موجود پرنده را دربافت و پردازش میکنند. برای فریب این امکان وجود دارد که مواد جاذب روی هدف کارگذاشته شده باشد و سیگنال نتواند به درستی هدف را تشخیص دهد.
چلدواری درباره روش هایی که با آن می توان روند ارسال سیگنال را خراب کرد و در کار سامانه ها اختلال ایجاد کرد، گفت: یکی دیگر از روشهای فریب این است که گاهی اوقات هدفی وجود ندارد بلکه امواجی ارسال میشود و تشخیص رادار را با مشکل مواجه میکند همچنین ممکن است لحظاتی هدفی در حال حرکت باشد اما سیگنالهایی به اشتباه ارسال و کل صفحه رادار زرد شود که به آن جمینگ گفته میشود و رادار میتواند آنتی جمینگ ارسال کند.
وی با تصریح این نکته که تغییر ماهیت گاهی به صورت طبیعی نیز رخ میدهد و سطح مقطع تغییر میکند که رادار تغییر مقطع را نیز میتواند تشخیص دهد، گفت: با پیچیدهتر شدن جنگ الکترونیک، جنگ در بستر جنگ سایبر انجام می شود. سیگنالها از سنسورهای الکترومغناطیسی ارسال میشود و دستور میدهد چگونه عمل کند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه در حمله به پایگاههای نظامی آمریکا در عین الاسد عراق در جنگ الکترونیک پیروز شدیم، در توضیح دیلیل این پیروزی گفت: آنها با وجود بزرگترین پایش رادار منطقهای نتوانستند حتی یک موشک ایران را شناسایی کنند و این یعنی پیروزی مطلق در جنگ الکترونیک است./
نظر شما