«سید حکمت الله موسوی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در منطقه آزاد اروند، با بیان اینکه پتانسیل گردشگری دریایی در شهرهای آبادان و خرمشهر فراهم است اظهار کرد: در فصل بهار در این دو شهر استقبال گسترده ای از این صنعت میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اضافه کرد: رودخانههای موجود در آبادان و خرمشهر ظرفیتهای بالایی برای گردشگری دریایی و کشتیرانی فراهم کرده و پیشبینی میشود در تعطیلات نوروز شاهد استقبال گسترده و بی نظیر مسافران از گردشگری دریایی باشیم.
وی بر ضرورت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دریایی آبادان و خرمشهر تاکید کرد و افزود: در صورتی که بخش خصوصی و دستگاههای حمایتی در این زمینه مشارکت داشته باشند میتوان در این بخش سرمایهگذاری قابل توجهی در آبادان و خرمشهر انجام داد.
موسوی با تاکید بر لزوم ایجاد و راه اندازی بازارچه صنایع دستی در پایانههای مرزی استان تصریح کرد: برای راهاندازی بازارچه صنایع دستی در پایانههای مرزی شلمچه و چذابه در انتظار واگذاری فضای مناسبی هستیم تا این بازارچه ها را ایجاد کنیم.
وی از اختصاص اعتبار ۶۰ میلیارد ریالی از سوی سازمان منطقه آزاد اروند برای راه اندازی بازارچههای فروش و عرضه صنایع دستی در پایانههای مرزی شلمچه و چذابه خبر داد و بیان کرد: این اعتبار به دلیل عدم اختصاص فضای مناسب برای راه اندازی بازارچه صنایع دستی به منطقه آزاد اروند برگشت خورده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان توسعه و ترویج فرهنگ تولید صنایع دستی را عامل ایجاد اشتغال ارزان قیمت در خوزستان دانست و ابراز کرد: توسعه و ترویج فرهنگ تولید صنایع دستی در رونق اقتصادی استان موثر است و میتواند در اشتغال ارزان قیمت تاثیرگذار باشد.
وی شهرهای آبادان و خرمشهر را جزء شهرهای مستعد در تولید و صادرات صنایع دستی برشمرد و تاکید کرد: برخی از تولیدات صنایع دستی ارزش افزوده فوقالعادهای دارند و اگر دستگاههای مرتبط، بانکها و بخش خصوصی در آموزش، پرداخت تسهیلات و فضای مورد نیاز همکاری کنند قطعا اشتغال پایدار را در این منطقه شاهد خواهیم بود.
موسوی از فرودگاه آبادان به عنوان مکانی برای عرضه محصولات صنایع دستی نام برد و اذعان داشت: در فرودگاه آبادان نیز مکانی برای عرضه صنایع دستی شهرهای آبادان و خرمشهر در حال احداث است.
وی از ثبت ملی محصولات صنایع دستی چهار شهر خوزستان خبر داد و تاکید کرد: محصولات صنایع دستی شهرهای اهواز به عنوان شهر مینای صبی، دزفول شهر کپو، شوشتر شهر احرامی و رفیع به عنوان شهر بوریا ثبت ملی شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان یاد آور شد: ۱۷ اثر از صنایع دستی خوزستان در رشتههای پوشاک سنتی، زیورآلات سنتی، کپوبافی، موجبافی، مینای صبی، ورشوسازی، چوقابافی، خراطی چوب و ساخت سازهای سنتی نشان ملی مرغوبیت را دریافت کردهاند.
نظر شما