«محمدرضا کنعانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: براساس قانون شکار و صید آییننامه اجرایی مربوط به تکالیف در رابطه با نحوه چگونگی شکار و صید جانوران مشخص شده است.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان ادامه داد: سازمان محیط زیست براساس بررسی ها و سرشماری ها، برای نقاطی از طبیعت که برای شکار مجاز است با رعایت محدودیت ها و مممنوعیت های مکانی، زمانی و گونه ای و شیوه شکار، پروانه شکار صادر می کند.
وی با بیان اینکه شکارچیان مجاز از طریق پروانه می توانند اقدام به شکار کنند، افزود: متأسفانه برخی از افراد سودجو بدون داشتن پروانه در نقاط ممنوعه و دارای محدودیت نسبت به شکار، صید و قاچاق گونه های حیات وحش اقدام می کنند.
کنعانی با بیان اینکه در قانون شکار و صید برای شکار غیرمجاز جریمه هایی لحاظ شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه قانون شکار و صید جزو نخستین قوانین تصویب شده در قانون محیط زیست بوده است ارقام جریمه ها بازدارنده نیست.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان متذکر شد: برای بازدارندگی جرایم شکار و صید بازنگری جریمه ها در دستور کار قرار گرفت و امیدواریم افزایش جرایم بازدارنده باشد و مانع شکار غیرمجاز شود.
وی بیان کرد: در کنار قانون شکار غیرمجاز، قانونگذار قانون 679 و 680 قانون مجازات اسلامی را پیش بینی کرده که در این قانون آمده است کسانی که نسبت به شکار و صید غیرمجاز اقدام کنند به سه ماه تا سه سال حبس محکوم می شوند.
کنعانی بر لزوم فرهنگ سازی در نگهداری حیات وحش تأکید کرد و ابراز کرد: باید اقداماتی انجام داد تا جوامع محلی خود محافظ حیوانات باشند و براساس ظرفیت طبیعت از حیوانات بهره برداری کنند.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان با بیان اینکه باید بهره برداری خردمندانه از طبیعت در جامعه ترویج شود، اذعان کرد: سازمان محیط زیست با شعار «80 میلیون محیط بان» این مهم را در دستور کار قرار داده است و براین اساس هر کدام از شهروندان ما در ایران اسلامی یک محیط بان هستند و برای نگهداری و حفاظت از طبیعت تلاش خواهند کرد.
نظر شما