درختان کهنسال استان مرکزی در انتظار ثبت ملی

شراهی گفت: ۲۰ درخت کهنسال استان مرکزی در انتظار ثبت در فهرست ملی هستند.

«اسماعیل شراهی» با اشاره به اهمیت رسیدگی به این درختان کهنسال که آثار ملی هستند و دوره های مختلف تاریخی را پشت سر گذاشته اند به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: در استان مرکزی درختان کهنسال زیادی وجود دارد که یکی از راه های پاسداشت این درختانف ثبت آنان در فهرست آثار ملی است.

 

مدیر پژوهش و باستان شناسی  میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان مرکزی  21 درخت به عنوان درختان کهنسال در فهرست آثار ملی قرار گرفته‌اند، افزود: 20 درخت کهنسال دیگر در انتظار ثبت در فهرست ملی هستند.

 

وی با بیان اینکه این درختان دوره‌های مختلف تاریخی و پدیده‌های متفاوت را پشت سر گذاشته اند، بیان کرد: هر یک از این درختان یکی از آثار ارزشمند طبیعی این استان به شمار می‌روند و باید از آنها به خوبی حفاظت و نگهداری شود.

 

این مقام مسئول این درختان کهنسال را شامل درختان چنار کهنسال روستای واران در دلیجان، یک اصله درخت توت کهنسال در روستای قلعه محی‌الدین شهرستان تفرش  و یک اصله درخت چنار کهنسال در روستای نیوشت ساوه و... دانست و ادامه داد: این درختان در سال جاری به عنوان اثر ملی به ثبت رسیده اند.

 

مدیر پژوهش و باستان‌‌ شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: محیط تنه درختان واران ۷۶۰ سانتی‌متر، قطر تنه  ۳۰۰ سانتی‌متر و با قدمت ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال تعیین شده است.

 

شراهی با اشاره به اینکه روستای واران منطقه‌ای ییلاقی است که در شهر دلیجان واقع شده، گفت: این روستا با درختان سر به فلک کشیده چنار در ناحیه کوهستانی استقرار دارد.

 

این مقام مسئول همچنین به درخت توت کهنسال قلعه محی‌الدین تفرش نیز اشاره کرد و ادامه داد: قلعه محی‌الدین یکی از روستاهای حومه تفرش است که دارای 170 سال قدمت است که انواع درختان گردو، بادام، زرد الو و توت را در دل خود جای داده است.

 

وی ادامه داد: درخت ششناو، گردوی شهسواران طراران، چنار دینجرد، چنار وقت محله، چنار کهک، چنار قاسم شاهواروق، چنار قاسم بقعه ابوالعلی، گردوی کهنسال قیمازخانه، گردوی کهنسال لطف‌علی نیز در شهرستان تفرش از دیگر درختانی هستند که به ثبت ملی رسیده‌اند.

 

مدیر پژوهش و باستان‌‌ شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اضافه کرد: درخت توت کهنسال آستانه، چنار کهنسال محلات، شاه چنار الویر زرندیه، چنار سرگذر محلات، چنار راونج دلیجان و... از جمله درخت‌های کهنسال ثبت شده استان مرکزی در فهرست آثار ملی هستند.

 

شراهی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 20 درخت کهنسال دیگر در فهرست ثبت ملی کشور قرار دارند، که  حفاظت از آثار مهم‌ترین ویژگی است که با ثبت در فهرست ملی انجام می‌شود و از دخل و تصرف آن‌ها جلوگیری به عمل می‌آید.

 

وی در پایان همکاری و همدلی مردم در حفظ و نگهداری این درختان و دیگر آثار ملی و تاریخی را خواستار شد و گفت: این آثار سند و هویت گذشته ما هستند و حفظ و نگهداری از آنها امری ضروری است.

کد خبر 879268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha