به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «حمید جمعه پور» در پنجمین جلسه کمیته راهبردی استانی درمان دادگاه مدار که امروز (سه شنبه ۱۷ دی) در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب قزوین برگزار شد، بیان کرد: اگر بخواهیم تمام بیمارانی که معتاد متجاهر هستند و قصدی برای درمان اختیاری ندارند و به مصرف خود ادامه می دهند را به عنوان متجاهر شناسایی کرده و بر اساس ماده ۱۶ قانون (درمان اجباری معتادان متجاهر) برای نگهداری ارجاع دهیم و بین سه تا شش ماه نگهداری و درمان شوند، کار پرهزینه است.
مدیرکل درمان و حمایت اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: اجرای ماده ۱۶ در عمل بسیار پرهزینه و سنگین است، اگر ما پکیج خدمات درمانی را در مرکز ارائه نکنیم، اگر فرد حتی یک سال هم نگهداری شود اثربخش نخواهد بود.
وی عنوان کرد: ماده ۱۶قانون، آیین نامه دارد و باید کامل اجرا شود و گرنه اثربخشی لازم را ندارد و قرار نیست ماده ۱۶ جایگزین زندان شود.
جمعه پور تصریح کرد: ماده ۱۶، مرکز درمانی است و زندان نیست و هدف این است از فشار قانون و ضمانت قضایی استفاده شود و فرد وارد فاز درمان شود.
وی توضیح داد: طرح درمان دادگاه مدار یکی از طرح های موفق در دنیا است و در کشور ما هنوز پایلوت است و لازم است بعد از چند سال کار صورت گرفته در این طرح پایلوت، فرایند و نتایج کار برای مقامات توضیح داده شود و هماهنگی آن با برنامه های درمانی جاری کشور بیشتر شود.
مدیرکل درمان و حمایت اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در این چند سال اعتبار برای درمان دادگاه مدار از محل اعتیارات آسیب های وزارت کشور داشتیم و اعتبار مستقل وجود نداشت.
وی خاطر نشان کرد: وقت آن رسیده کار آسیب شناسی شود و موازی کاری آن را با برنامه های سازمان بهزیستی بررسی شود تا در تفاهم نامه عملیاتی سال ۹۹ اعتباری برای آن دیده شود.
جمعه پور یادآور شد: ما از برنامه های پیش رو که بتواند فرد را به سمتی ببرد که هدفمند درمان را داشته باشیم، استقبال می کنیم.
نظر شما