خروجی طرح درمان دادگاه مدار، بهبود، توانمندسازی و بازگشت فرد معتاد به جامعه است

رضازاده با اشاره به طرح درمان دادگاه مدار گفت: ورود به درمان دادگاه مدار با فشار قانون است و خود فرد معتاد مراکز مورد نظر را انتخاب می کند و پایان پروسه به توانمندسازی و بازگشت به اجتماع می انجامد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «مجید رضازاده» در پنجمین جلسه کمیته راهبردی استانی درمان دادگاه مدار که امروز (سه شنبه ۱۷ دی) در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب قزوین برگزار شد، بیان کرد: ما برای اینکه در زمینه اعتیاد بتوانیم سلامتی را ایجاد کنیم و به بحث پیشگیری بپردازیم، برنامه های متعددی را داریم.

 

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در خصوص کسانی که به سوء مصرف مواد مخدر مبتلا هستند، این معتادان ممکن است به مراکز سرپایی و اقامتی مراجعه کرده و بتوانند درمان شده و به خانواده و جامعه بازگردند ولی در خصوص گروهی از افرد که سخت در دسترس بوده، بی بضاعت هستند و در مصرف مواد مخدر هم پرخطر هستند درمان این افراد اقدامات دیگری را می طلبد که در زمینه کاهش آسیب و ماده ۱۶  (درمان اجباری معتادان متجاهر) به آن می پردازیم.

 

وی اضافه کرد: سازمان بهزیستی فکر می کند برای درمان اعتیاد باید پکیج کاملی داشته باشیم که شامل برنامه های درمانی به لحاظ جسمی تا مسائل روانی و اجتماعی باشد که در نهایت به توانمندسازی فرد بیانجامد و فرد به خانواده و اجتماع بازگردد، برای اینکه این امر رخ دهد مداخله هایی وجود دارد که اثربخش است نظیر مراکز TC که البته مراجعه به این مراکز کم است زیرا باید مراجعه کنندگان مبلغی بپردازند.

 

رضازاده اعلام کرد: بحث درمان دادگاه مدار جزو بهترین مداخلات درمانی است که اگر بحث اشتغال و موارد مختلف توانمندسازی در این بحث انجام شود تا فرد بازگشت به اجتماع داشته باشد، خروجی کار افزایش می یابد.

 

وی توضیح داد: درمان دادگاه مدار مداخله ماده شانزده ای است که دارد در کشور اجرا می شود که فرایند آن با مدیریت صحیح و به صورت علمی جلو می رود؛ این اقدام طرح جدیدی نیست و کار تیمی می خواهد و نواقص باید برطرف شود زیرا اگر مشکلات در طرح باشد، فرایند کار با سختی جلو می رود.

 

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: از درمان دادگاه مدار به جای ماده ۱۶ اجباری، استفاده می شود و در واقع فرد تحت حمایت قانون است و در مرکز قانونی درمان می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی، سازوکار نگهداری اجباری معتادان را ندارد، بنابراین مقام معظم رهبری فرمودند دستگاه های دیگر کمک کنند.

 

رضازاده گفت: ورود به دادگاه درمان مدار با فشار قانون است و خود فرد مراکز مورد نظر را انتخاب می کند و پایان پروسه به توانمندسازی و بازگشت به اجتماع می انجامد.

 

وی یادآور شد: آنجا که درمان دادگاه مدار وارد اجرا می شود در واقع دارد ماده ۱۶ را اجرا می کند و قرار است استان قزوین در حوزه اجرای این طرح برای بقیه استان ها الگو باشد.   

 

کد خبر 877872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha