خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد «گالاکاتا» در ضلع شمالی جاده اصلی در غربی ترین قسمت شهر قدیمی «باروبازار» واقع در منطقه «جنیده» باگرهات، واقع شده است.
این مسجد دارای هیچ کتیبه ای نیست ، اما با توجه به شباهت ظاهری آن با معماری اوایل دوره «ایلیاس شاهی» که شامل اجزایی مانند ستون سنگی ، سالن نماز چند اتاقی ،برجک هشت ضلعی و دیگر مشخصات، می توان گفت گالا که این ساختمان در اوایل قرن 15یا اواخر قرن 14 میلادی قبل از توسعه معماری «خان جهان» در «باگرهات» ساخته شده است.
این مسجد ویران شده توسط گروه باستان شناسی بنگلادش بازسازی شد و به نظر می رسد در حال حاضر وضعیت خوبی برای حفظ آن وجود دارد.
ساخت این مسجد مطابق با مساجد معمول در بنگال است که در اوایل دوره اسلامی ساخته شده اند.
فضای داخلی تالار نماز به اندازه 11.83 متر در 8.22 متر از قسمت بیرونی به دو بخش و سه راهرو تقسیم می شود که توسط یک دیوار آجری ضخیم احاطه شده اند.
این مسجد تنها از جانب شرقی از طریق سه طاق ورودی قابل دسترسی است. دیوارهای شمالی و جنوبی هم هر کدام دارای دو دهانه قوسی هستند.
از ویژگی های قابل توجه فضای داخلی مساجد، ستون های سنگی مستقل است.
پایه این ستون ها به شکل مربع هستند که البته ساختار ضعیفی را برای طاق نگهدارنده گنبد به وجود می آورد.
این مسجد در حقیقت یکی از مساجد ناشناخته در میان تعداد زیادی از مساجد در شهر باگرهات است.
مساجد شهر «باگرهات» میراث جهانی یونسکو در این منطقه از بنگلادش هستند.
این مسجدها حاوی چندین مسجد ساخته شده در دوره سلاطین بنگال در قرن پانزدهم هستند که مسجد «شصت گنبد» بزرگترین آنها است.
از دیگر مساجد باگرهات می توان به مسجد «سینگار»، مسجد «نُه گنبد»، «مقبره خان جهان»، مسجد «بی بی بیگنی» و مسجد «رونویجوی پور» اشاره کرد.
این مساجد در زمان فرمانداری «اولوغ خان جهان»، یک افسر نظامی ترک ساخته شدند که توسط سلطان محمود شاه بنگال به عنوان فرماندار در «سونداربانس» منصوب شده بود.
نظر شما