بازنمایی ادبیات کهن با خودکار رنگی

مسئول پیگیری برنامه های هنری «ذبیح الله محمدی» می گوید این هنرمند علاوه بر نقاشی، در طول روز ساعاتی را به مطالعه ادبیات کهن فارسی مشغول است.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- پورعلم : پیش از این بخش نخست گفتگو با «سهیل حیدری»،‌ داماد و مسئول پیگیری برنامه های هنری «ذبیح الله محمدی» در شبستان منتشر شد. «ذبیح الله محمدی» هنرمند خودآموخته ای که اکنون حدود هشتاد سال سن دارد، ‌در سال های گذشته نمایشگاه های متعددی از نقاشی های خود را در ایران و سایر کشورها برپا کرده است. تازه ترین نمایشگاه محمدی،‌ «ماضی نقالی» نام دارد که در گالری دلگشا میزبان علاقه مندان به هنرهای تجسمی است. آن چه در پی می آید بخش دوم گفتگو با حیدری درباره آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه «ماضی نقالی» است:

 


 

ذبیح الله محمدی پیش از «ماضی نقالی» چند نمایشگاه انفرادی داشته است؟

در سال 96 نخستین نمایشگاه انفرادی او با عنوان «از آوردگاه؛ از بزم و از داستان» در خانه هنرمندان برگزار شد که بیشتر به معرفی هنرمند اختصاص داشت. یک سال بعد ذبیح الله محمدی بار دیگر با نمایشگاه «شهر ایران» به خانه هنرمندان بازگشت که مروری بر آثار او بود.

 

 

همکاری هنرمند با گالری دلگشا از چه زمانی شکل گرفت؟

در همان سال 97 نمایشگاه دیگری از آثار ذبیح الله محمدی با عنوان «هفت خواهر و یک برادر» در گالری دلگشا برپا شد. البته از آن زمان تاکنون آثار ایشان در چند نمایشگاه گروهی گالری دلگشا از جمله «رام نشدنی» روی دیوار رفته است.

 

 

آثار ذبیح الله محمدی روایت گر چه داستان هایی است؟

بخشی از آثار این هنرمند متاثر از داستان های قدیمی ایرانی است که در برخی از آن ها نوشته هایی هم کنار تصاویر دیده می شود. مثل «هفت خواهر و یک برادر» یک افسانه قدیمی بختیاری است. یا قصه «حسین کرد شبستری» و «ارسلان رومی» که در این دسته قرار می گیرند.

 

 

بخش دیگری از بازنمایی داستان ها در نقاشی او مربوط به زندگی پیامبر اسلام و امامان معصوم(ع) است که مثلا ملهم از کتاب «حمله حیدری» است. البته همه این ها را باید اضافه کرد به روایت تصویری «هزار و یک شب» و «شاهنامه».

 

 

در نمایشگاه «رام نشدنی» آثاری از ذبیح الله محمدی صرفا درباره اسب ها به نمایش درآمده بود. این گونه آثار در چه دسته ای قرار می گیرد؟

این آثار در دسته «بدون عنوان» جای می گیرد که به طور مثال به تمرین نقاشی «اسب» یا «گوزن» اختصاص دارد.

 

 

دیگر آثار چه طور؟

موضوع مهمی که بخشی از نقاشی های ذبیح الله حیدری را به خود اختصاص داده، «براق» است؛ بیان تصویری معراج پیامبر اکرم(ص) و ماجراهای حاشیه آن که گاهی با توضیحات نوشتاری هنرمند در کنار تصاویر همراه است.(براق نام مرکبی است که پیامبر در سفر معراج بر آن تکیه زده اند)

 

 

غیر از آن چه گفتید، گاهی در برخی از آثار نوشته هایی با خط ایشان مشاهده می شود. این ها مربوط به چیست؟

برخی از داستان ها یا کاراکترهایی که محمدی تصویر می کند برای مخاطب ناآشناست؛ به همین خاطر او عباراتی را در حاشیه رخداد یا کاراکترها می نویسد. مثل ماجراهایی که برای امیرارسلان رخ داده است.

 

 

متریال مورد استفاده هنرمند در خلق آثار خود چیست؟

غالب آثار با خودکارهایی در رنگ های مختلف خلق شده اند. 

 

 

آیا در میان آثار ایشان، داستان ها یا کاراکترهای خیالی خودشان هم وجود دارد؟

آثاری که داستان یا کاراکتر آن ساخته ذهن خودشان باشد، بسیار معدود است. ایشان از سال های گذشته تاکنون علاوه بر نقاشی، چند ساعت از روز را مشغول مطالعه است تا آن جا که گاهی مثلا هزار و یک شب را در طول چند روز، دو یا سه بار مطالعه می کند. بنابراین اکثر داستان ها زائیده داستان هایی است که می خواند. 

کد خبر 876910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha