عبرت آموزی از قیام عاشورا پای منبر و محراب مساجد

استاد دانشگاه علم و صنعت بر لزوم عبرت آموزی از عاشورا پای منبر و محراب مساجد تاکید کرد و گفت: عزاداری در مسجد، سابقه اسلامی و ریشه قرآنی دارد.


حجت‌الاسلام غلامعلی شجاعی، امام جماعت مسجد الرسول (ص) با اشاره به سابقه عزاداری امام حسین (ع) در مساجد در طول تاریخ به خبرنگار شبستان گفت: عزاداری در مسجد، سابقه اسلامی و ریشه قرآنی دارد و مستندات بسیاری در تاریخ اسلام از زبان ائمه (ع) برای عزاداری در مسجد داریم.

 

استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به خصوصیات امام جماعت موفق در برپایی مراسم عزاداری در مساجد گفت: امام جماعت باید فردی مطلع و باسواد باشد و به همه مسایل جامعه و روز اشراف داشته باشد زیرا مردمی که هر شب پای منبر امام جماعت می‌نشینند و مباحث را دنبال می‌کنند به دنبال مطلب نو و تازه هستند و اگر چنین مطالبی بیان نشود رغبتی برای حضور در مسجد در آنها نمی ماند.

 

حجت‌الاسلام شجاعی یادآور شد: آموزش مباحث اعتقادی، بیان فلسفه قیام امام حسین (ع)، بیان وظیفه مسلمانان در عصر حاضر و عبرت‌آموزی از قیام عاشورا از جمله مهم‌ترین مسائلی است که باید پای منبر و محراب مساجد بیان شود. این در حالی است که متاسفانه امروز کمتر در هیئت های عزاداری چنین مطالبی مطرح می شود. بنابراین بهترین مکان عزاداری امام حسین(ع) مساجد و حسینیه‌ها است.

 

وی بر لزوم ظرفیت‌شناسی مناطق پرجمعیت تاکید و بیان کرد: مناطقی که کمبود مسجد دارند باید تدبیری اساسی و اصولی برای ساخت مسجد در طول سال داشته باشند. اگر امروز دشمنان هدف خود را منحرف کردن نسل جوان در جامعه اسلامی قرار دادند و سعی در کمرنگ کردن حضور آنان در مساجد را دارند، مسئولان فرهنگی و علمای دینی نیز باید چاره‌ای بیندیشند و ترفندهای دشمنان را با هوشیاری خنثی کنند و این مهم جز با حضور در مساجد میسر نمی شود.

 

استاد دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: هیئت‌های عزاداری که نه فقط در ایام محرم بلکه در طول سال برنامه و جلسات آموزش، قرآن، احکام دارند و با محوریت روحانی و علمای دین به اقامه عزا می‌پردازند، مکان و مامنی مطلوب برای حضور مردم هستند.

 

وی افزود: هیئت‌هایی نیز هستند که با بهره مندی از شور و هیجان جوانان بدون سرپرستی فردی کارآزموده و کارشناس به اقامه عزاداری می‌پردازند و به محتوای اشعار و مرثیه‌خوانی و اصل عزاداری توجه ندارند و گاهی مصادیق اصلی اسلام تحت‌الشعاع عزاداری قرار می گیرد و به جای اقامه نماز اول وقت هنگام اذان ظهر عاشورا که هدف قیام امام حسین (ع) بر پایه آن استوار است، همچنان در خیابان ها به عزاداری ادامه می دهند در حالی که می‌توانند در مساجد اطراف و یا در هیئت خود، اول به اقامه نماز جماعت بپردازند و پس از آن به عزاداری خود ادامه دهند.

 

وی ادامه داد: عزاداری امام حسین (ع) باعث تقویت روح معنوی و ارزش‌های اسلامی می‌شود و امام جماعت آگاه و متدین می‌تواند با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی زمینه جذب نسل جوان به مسجد را فراهم کنند. البته این مهم نیازمند امکانات و برنامه‌های جانبی همچون کتابخانه مجهز است.

پایان پیام/

 

کد خبر 87573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha