به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، دکتر سلجوقی کارآفرین در صنایع تبدیلی، پنجشنبه( ۱۲ دی) در جشنواره طلایه داران سازندگی و مجمع جهادگران استان کرمان در سینماآزادی شهر سرچشمه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری؛ مهمترین موضوع را جنگ نرم و جنگ اقتصادی دانست.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب روستاها رونق گرفت، اما متاسفانه امروزه روستایی ها به سمت شهرها و حاشیه نشینی مهاجرت می کنند؛ اگر در مورد توانایی های اقتصادی کشور تحقیقاتی انجام شود به نتایج خوبی می رسیم.
سلجوقی گفت: کشور ژاپن آب و خاک ندارد اما خاک از ایران می برد؛ در حالی که ما خاک را رها کردیم، از آنجایی که دستور آتش به اختیار داریم و به معنی هرکس هر کار مثبتی که می تواند انجام دهد لذا استعداد خود را کشف کرده و به سمت روستاها در راستای تولید محصولات باکیفیت و انجام تحقیق در این زمینه قدم برداشتم.
وی تصریح کرد: ۲۰ سال است که شروع کرده و محصولات تولیدی را به جامعه شهری و روستایی عرضه می کنم لذا اگر در روستاها به ویژه روستاهای دورافتاده و محروم استعدادیابی شود رونق را می توان شکوفا کرد؛ در بسیاری از این روستاها گنج هایی نهفته است.
سلجوقی افزود: ۳۰ آبان امسال از شبکه مستند برنامه " یکی از ما " با ۱۳ قسمت پخش شد که در قسمت پنجم "سایت هسته ای یک نقاش" برنامه بنده بود که این سایت، سایت هسته ای شبیه سایت هسته خرما است که با همین می توان به دهان دشمن و نتانیاهو زد زیرا حدیث داریم که می گوید هسته خرما از خود خرما باارزش تر است در حالی که ما این هسته را دور می ریزیم در صورتی که فرآوری شده هسته خرما در حال حاضر در سبد غذایی و سبد دارویی قرار گرفته می تواند برای ۱۴ بیماری از جمله دیابت، درمان گر باشد.
وی خاطرنشان کرد: از فرآوری هسته خرما می توان فواید جلوگیری از دورریز هسته خرما، برطرف کردن بیماری و کاهش مصرف انسولین را داشته باشیم که در کشور ۱۰۰ کارگاه فرآوری هسته خرما ایجاد شده و در هر کدام از این کارگاه ها ۶ نفر اشتغالزایی شده است.
استاد هنر در دانشگاه باهنر کرمان بیان کرد: برای موفقیت بیشتر در اینگونه طرح ها باید نیروی انسانی را کاهش و نیروهای میدانی را تقویت کرد؛ در روستاها استعدادهای زیادی وجود دارد که می توانند با مبلغ کم شغل هایی را راه اندازی کنند اما وقتی برای دریافت وام به بانک ها ارجاع داده می شوند در پیچ و خم بروکراسی های اداری به مشکل برخورده و منصرف می شوند در حالی که با کمترین مبلغ می توان اقتصاد های خرد خانگی را تقویت کرد.
وی خاطرنشان کرد: کشاورز و تولید کننده روستایی را باید تشویق کرد تا تولید کنند، تولید کننده در صنایع تبدیلی را باید تشویق کرد که محصولاتی نظیر سیب درختی، خرما و دیگر محصولات را فرآوری کند تا دورریز و جلوی دام ریخته نشوند؛ فروشنده های این محصولات فرآوری شده باید باور کنند که محصول طبیعی روستایی از محصولات خارجی و داخلی با زرق و برق بهتر است؛ مصرف کننده را ترغیب به مصرف این محصولات کنند و به آنها آگاهی ببخشیم که مصرف این محصولات نیاز به دارو را کاهش می دهد و در آخر به سازمان هایی که به اسم حمایت و سایه بالاسر می آیند بگوئیم که ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان.
دکتر سلجوقی اظهار داشت: شغل های کوچک و کم هزینه درآمد بیشتری دارند تشویق کنیم که روستائیانی که مهاجرت کرده اند به روستا برگردند و صنایع تبدیلی را راه اندازی کنند یکی از این صنایع می تواند تولید محصول چهارشیره باشد از شیره انگور، توت، خرما و انجیر می توان محصولی به دست آورد که پر از ویتامین است و نیاز به دارو در بدن را کم می کند از طرفی دیگر هم کمک به کشور از لحاظ تحریم دارویی می شود.
وی قلا کردن مس، احیای گلیم بافی، گلیم شیریکی پیچ سیرجان و ... را از جمله شغل های خردی نام برد که می توانند به اقتصاد خانواده و کشور کمک کنند.
نظر شما