به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار اسکندر مؤمنی، رئیس پلیس راهور ناجا امروز در نشستی خبری پیرامون اجرای مرحله دوم قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی گفت: قانون جدید راهنمایی و رانندگی در دو بخش عمده که بخشی از آن توسط خود قانونگذار و بخشی دیگر هم توسط آییننامه و هیئت وزیران وضع شده بود به اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه قانون راهنمایی و رانندگی چهار دهه گذشته صرفا جریمهمحور بود و مابقی مؤلفهها و عوامل مؤثر در ترافیک و تخلفات حادثهساز مورد توجه قرار نمی گرفت، افزود: در قانون جدید راهنمایی و رانندگی تمام عوامل مؤثر در این حوادث پیشبینی شده است.
سردار مؤمنی با اشاره به اینکه تمرکز اصلی قانون جدید بیشتر بر روی تخلفات حادثهساز و رفتارهای پرخطر است، خاطرنشان کرد: افزایش جریمههای ریالی، کسب نمره منفی خودروهای متخلف و ابطال گواهینامه از دیگر ویژگیهای این قانون جدید راهنمایی و رانندگی است.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: با توجه به اینکه ترافیک و ایمنی از جمله دغدغههای مردم جامعه است، ساماندهی این امر از جمله اهداف اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: سالانه یک میلیون و 300 نفر در جهان بر اثر تصادفات کشته میشوند. این در حالی است که کشتههای کشور ما در سال گذشته به 23 هزار نفر رسیده بود.
سردار مؤمنی با بیان اینکه در حال حاضر به ازای هر یکهزار نفر 200 خودرو وجود دارد، یادآور شد: پیشبینی میشود این تعداد در آینده به 400 خودرو برسد که اگر این امر ساماندهی نشود تمام کلانشهرها تبدیل به پارکینگ خودروها شده و جادههای کشور نیز ناامن میشوند.
وی با اشاره به اینکه ظرف 15 روز گذشته 48 دستگاه اتوبوس تصادف کردهاند که 32 نفر فوتی و 21 نفر هم مجروح داشت، اظهار کرد: همچنین در چند روز گذشته نیز دو خودروی پراید به دلیل سبقت غیرمجاز تصادف کردند که همه سرنشینهای دو خودرو که مجموعا 9 نفر بودند، کشته شدند، به همین دلیل اگر این وضعیت ادامه پیدا کند تمام کلانشهرهای ما تبدیل به پارکینگ و خودروهای ما نیز ناامن میشود.
سردار مؤمنی با بیان اینکه در هشت ماهه نخست امسال یک میلیون و 20 هزار خودروی جدید شمارهگذاری شده است، تصریح کرد: همچنین 740 موتورسیکلت جدید شمارهگذاری شد و به عبارتی دیگر یک میلیون و 256 نفر گواهینامه جدید کسب کردند. وی ادامه داد: فقط در شهر تهران روزانه بیش از یکهزار و 100 خودروی جدید شمارهگذاری میشود.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه جدول جرایم قانون راهنمایی و رانندگی از اول دی اجرایی میشود، گفت: مرحله دوم قانون جدید راهنمایی و رانندگی با توجه به اینکه به تصویب هیئت دولت رسیده برای اطلاعرسانی مردم از اول دی اجرایی میشود.
وی از کاهش 2/12 درصدی تلفات از هفت ماهه نخست سال جاری خبر داد و افزود: بر اساس آمارها طی 7 ماهه نخست امسال و در مرحله اول اجرای این قانون شاهد کاهش 12.2 درصدی مرگ و میر تصادفات که شامل کاهش هزار و 846 نفری کشته ها بود روبرو بودیم. امیدواریم با مرحله جدید بار دیگر شاهد استمرار کاهش کشته ها و سوانح رانندگی باشیم.
سردار مؤمنی با اشاره به افزایش جریمهها یادآور شد: درست است این میزان نسبت به مبالغ گذشته افزایش پیدا کرده ولی نسبت به کشورهای دیگر و کشورهای همسایه به دلیل شرایط متفاوت کشور ما بسیار نازل است.
وی اضافه کرد: بیش از 95 درصد از رانندگان ما قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت میکنند و فقط پنج درصد از افراد مرتکب تخلفات حادثهساز میشوند که همین پنج درصد نیز تلفات زیادی در جامعه به جا میگذارد.
رئیس پلیس راهور ناجا با توجه به اینکه قانون جدید راهنمایی و رانندگی حق و تکلیف را با هم در نظر گرفته است، اظهار کرد: برای افرادی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند حقوقی از قبیل خودروی ایمن و جاده ایمن باید مورد توجه قرار گیرد.
سردار مؤمنی با بیان اینکه دو مرحله در قانون جدید راهنمایی و رانندگی برای رسیدگی به اعتراضات افراد پیشبینی شده است که با همکاری متقابل رسیدگی میشود، افزود: در مرحله اول اگر فردی اعتراض داشته باشد اعتراض خود را به اجراییات راهنمایی و رانندگی اعلام میکند، در صورت پیگیری اگر قانع نشد فرد اعتراض خود را به یک شعبه یا واحد قضایی ارائه میدهد که پس از مشورت قاضی با کارشناس مربوطه رأی نهایی صادر میشود.
وی با بیان اینکه در قانون جدید راهنمایی و رانندگی پیشبینی شده است که همه افسران راهنمایی و رانندگی باید نهایت دقت را در مأموریتهای خود داشته باشند، تصریح کرد: اگر افسری گزارش خلاف دهد با آنها به جرم گزارش خلاف واقع برخورد میشود.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: بعضی از افراد میگویند افزایش جریمهها موجب فشار اقتصادی در خانوادهها میشود. باید گفت که این جریمهها اصلا در سبد خانوار مردم قرار نمیگیرد و هدف اصلی ما نیز پیشگیری و ایجاد امنیت در جامعه است.
وی ادامه داد: در قانون جدید راهنمایی و رانندگی با تمام دستگاهها و سازمانهایی که در ایجاد امنیت و آرامش مردم قصور و کوتاهی کنند به شدت برخورد میشود.
وی تصریح کرد: در بدو اجرای قانون جدید برای اینکه اجرای مناسبتری داشته باشیم بر اساس مصوبه مجلس کلیه جرایمی که تا پایان سال 89 دو برابر شده بود، در صورتی که اصل جریمه تا 19 آذر پرداخت شود مبلغ دو برابری جریمهها بخشیده میشود، در غیر این صورت از 20 آذر همان قانون قبلی اجرا شده و رانندگان باید جریمههای دو برابری را بپردازند.
وی اضافه کرد: از مردم خواهشمندیم جریمههای خود را تا 19 آذر بپردازند، زیرا در مرحله دوم قانون جدید این امر سختتر اعمال میشود.
سردار مؤمنی یادآور شد: در قانون جدید راهنمایی و رانندگی مهلت پرداخت جریمهها با شرایط سختتر به دو ماه افزایش پیدا کرده در صورتی که در قانون گذشته این مهلت یک ماهه بوده است.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه جریمههای اخذ شده ریالی به حساب پلیس واریز نمیشود، افزود: در قانون جدید راهنمایی و رانندگی 20 درصد از این جریمهها به بیمه، 60 درصد به شهرداری و دهداریها، 60 درصد به راه و ترابری، 15 درصد برای ایجاد سامانههای هوشمند و تجهیزات ترافیکی و پنج درصد هم به فرهنگسازی عمومی واریز خواهد شد.
وی با اشاره به مبالغ جرایم رانندگی در قانون جدید راهنمایی و رانندگی تصریح کرد: برای رانندگانی که در حالت مستی و مصرف داروهای روانگردان و یا افیونی دست به رانندگی می زنند، دو میلیون ریال، تجاوز از سرعت مجاز (بیش از 50 کیلومتر در ساعت) یک میلیون ریال، عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی یک میلیون ریال، استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه از سرعت بالای 60 کیلومتر 500 هزار ریال، در آغوش داشتن اطفال در حین رانندگی 500 هزار ریال، توقف در محل ایستادن ممنوع 400 هزار ریال پیشبینی شده است.
شایان ذکر است، نشست خبری رئیس پلیس راهور ناجا سهشنبه (8 آذر) در سالن کنفرانس شهرک آزمایش برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما