خبرگزاری شبستان//قم
اشاره:
ماه محرم و اقامه عزا برای سالار و سرور شهیدان عالم، امام حسین(ع)همیشه دارای پیام بوده و امسال که شاهد گسترش بیداری اسلامی در کشورها و ملت های مسلمان هستیم این پیام به مراتب از گستردگی فراوانی روبه رو خواهد بود که می تواند انعکاس آن را جهانی کند.
برای تشریح ابعاد گوناگون این مساله گفتگویی با مریم معین الاسلام، استاد جامعه الزهرا(س) انجام داده ایم که در پی می آید.
خانم معین الاسلام! با توجه به تحقق بیداری اسلامی در کشورها و ملت های مسلمان منطقه و حتی جهان، ماه محرم امسال چه رنگ و بو و تفاوتی با محرم سال های گذشته دارد؟ امسال تمامی مسلمانان با یک جریان بزرگی به نام بیداری اسلامی مواجه هستند که این بیداری اسلامی از انقلاب اسلامی الهام گرفته و یکی از ثمرات پربرکت و پرخیر انقلاب اسلامی ایران است و همانطور که امام(ره) مطرح کردند انقلاب اسلامی ایران صادر خواهد شد، امروز مواجه با یک جریان بزرگی هستیم که بعدها عظمت آن مشخص می شود.
ملتهای مسلمان منطقه بویژه در کشور بحرین انقلاب اسلامی را الگوی حرکتهای خود قرار داده اند، چطور می شود که این انقلاب نمونه ای از یک حرکت اسلامی در کشور دیگری می شود؟ انقلاب اسلامی ایران از عاشورا الهام گرفته و یکی از ثمرات جریان عاشوراست و اینها همه با هم مرتبط هستند دشمنان نیز به خوبی این را دریافتند که بیداری اسلامی تحت تاثیر جریان عاشوراست و همانطور که زنان بحرین به شکل مکرر این مساله را مطرح کردند که ما از حضرت زینب(س) الگو گرفتیم و چیزی که انگیزه بخش زنان بحرینی برای حضور در میدان انقلاب است، الگو گرفته از حضرت (س) است.
اصولا شرکت در مراسم عزاداری امام حسین(ع) باید منجر به بیداری یک فرد مسلمان شود، مردم بویژه نسل جوان و مهمتر از آن روحانیان و مبلغان در این قبال، چه رسالتی بر دوش دارند؟ محرم رنگ و بوی دیگری از شعور دارد و در همه محافل و مجالس سخنرانی باید منجر به بیداری شعور شیعیان در عصر حاضر باشد و کاملا برای مردم بویژه برای جوانان تبیین شود که روحانیان و جوانان یک رسالت ویژه و خاص بر عهده دارند و باید در محافل عزاداری روحانیان سعی کنند که نسبت به تاثیرپذیری جریان بیداری اسلامی و جایگاه حرکت آفرینی جریان عاشورا صحبت کنند و جوانان رامتوجه این جریان کنند که آنها در مقابل بیداری اسلامی مسئول اند.
این رسالت روحانیان است که بر روی این موضوع متمرکز شوند و در محافل نسبت به مسئولیت جوانان در قبال جریان بیداری بیشتر تاکید کنند.
آسیبها و خرافات، برخی از هیئات و مراسم های مذهبی و عزداری ما را تهدید می کند و این یکی از حربه ها و توطئه های دشمنان برای کم رنگ جلوه دادن اثرات نهضت عاشوراست، برای شکست این توطئه چه باید کرد؟ دشمن به خوبی دریافته است تا زمانی که جریان عاشورا به شکل واقعی و تفکر عاشورایی در کشور ما حضور داشته باشد همچنان شاهد این جریانها و گسترش بیداری اسلامی هستند و نوک تیز حمله را متوجه جریان عاشورا کردند تا این نهضت را از واقعیت و دستورهای شرعی تهی کنند و به یک عزاداری بدون محتوا تبدیل کنند که یک جوان به هر شکلی که دوست دارد عمل کند و لباس بپوشد و در نهایت می تواند یک لباس مشکی به تن کند.
آنها سعی کردند مجالس عزاداری را از حسینیه ها بیرون بکشند و وارد پارکینگ ها کنند، مداح محور و خالی از حضور روحانی کنند و از موسیقی پاپ و انواع شعرهایی که محتوای اصیل عاشورایی را ندارد استفاده کنند تا تاثیرگذاری جریان عاشورا را خنثی کنند اما با تذکر مقام معظم رهبری و علمای دلسوز این توطئه مهار شد و جلوی تطئه دشمن گرفته شد. اما باید مراقب باشیم که جریان عاشورا تهی نشود و یک روحانی متعهد و آشنا و با بصیرت بر سر عزاداریها باشد که بتواند مراقبت کند تا این عزاداریها از جریان شریعت اسلامی جدا نشود.
پایان پیام/
نظر شما