به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف،«پویا محمودیان» با سفر به شهر خوسف از کارگاه های سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی روستای خور و دهکده گردشگری شهرستان خوسف بازدید کرد.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی در جریان بازدید از دهکده گردشگری خوسف در جمع خبرنگاران در خصوص ثبت ملی روستای خور به عنوان روستای سنگ های نیمه قیمتی به صورت مشروط، اظهار داشت: از کارگاه های سنگ های نیمه قیمتی خور بازدید کردم و از تاثیرگذاری سنگ های نیمه قیمتی در زندگی اهالی روستای خور شگفت زده شدم.
محمودیان افزود: پرونده سنگ های نیمه قیمتی خور که به صورت مشروط ملی شده است در تهران بازبینی می شود چراکه هم اکنون روند تکمیلی پرونده باید طی شود که با توجه به بازدیدی که همراه مسئولان وزارت صنایع دستی داشته ایم، در تهران پرونده بازبینی و نتایج اعلام خواهد شد.
وی گفت: تمامی سعی مان این هست که از ظرفیت نیمه قیمتی سنگ ها در راستای اشتغالزایی، کارآفرینی و به ویژه جذب و جلب جوانان دارای ایده و خلاقیت روستای خور استفاده کنیم که با مشاهدات روستای خور و طرح های سنگ های نیمه قیمتی این مهم بتواند محقق بشود.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: شهرهای ملی و جهانی از جایگاه ویژه و متمایزتری نسبت به شهرهای دیگر برخوردار هستند و سعی می کنیم که با نگاه متفاوت تری شهرهای ملی و جهانی را ببینیم و حتما این موضوع را مدنظر خواهیم داشت که در راستای رونق شهرهای ملی «خوسف؛ شهر ملی پارچه مله» با نگاه ویژه تری در زمنیه بودجه و اعتبارات در نظر بگیریم.
محمودیان افزود: طرح بازارچه صنایع دستی خوسف باید به معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی ارسال شود تا کارشناسان بررسی کنند که بعد از بررسی طرح؛ نتایج به استان خراسان جنوبی اعلام شوند.
وی بیان کرد: با توجه به امیدی که در بین مردم خور هست امیدواریم این روستای به عنوان روستای سنگ های نیمه قیمتی ثبت ملی شود ولی تا زمانی که شرایط و زیرساخت ها به لحاظ جهانی شدن در این روستا به صورت کامل مهیا نشود نمی توانیم یک شهر را به صورت ملی و جهانی اعلام کنیم؛ ولی امروز در بازدید از روستای خور نتیجه بازدیدها را دوباره مورد بازبینی قرار می دهیم و امیدواریم که حامل خبرهای خوش برای شهرستان خوسف و روستای خور باشیم.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه ظرفیت خوسف در حوزه صنایع دستی خوب است، افزود: از ابتدایی که مهمان خراسان جنوبی شدم اعلام کردم که در حوزه صنایع دستی کسانی متقاضی تسهیلات هستند می توانند مراجعه و تسهیلات 10 درصد را از کمک های فنی و اعتباری دریافت کنند.
محمودیان ادامه داد: برای رونق کسب و کار و شکوفا شدن صنایع دستی استان خراسان جنوبی، تسهیلات 10 درصد به فعالان این حوزه اختصاص داده می شود که پس از درخواست کتبی استان؛ ما در تهرن بازبینی و متقاضی به بانک معرفی می شود.
وی بیان کرد: تفاهم نامه ای با صندوق کارآفرینی امید داشته ایم که تسهیلات حوزه صنایع دستی با نرخ چهار درصد اعطا می شود و در حوزه تسهیلات روستایی شش درصد است؛ سعی می شود به گونه ای نرخ بهره ها تعیین شود که افراد با بضاعت متفاوت بتواند از تسهیلات استفاده کنند.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: درآمد حوزه صنایع دستی از تجمیع صادرات و تجمیع فروش داخلی به دست می آید که پایان هر سال پس از جمع بندی فروش بازارچه ها و سایت های فروش الکترونیکی به صورت نسبی می توان درآمد کلی صنایع دستی را اعلام کرد.
نظر شما