خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با هدف حمایت از تولید ملی، برقراری ارتباط میان فعالان اسباب بازی و کمک به ارتقای صنعت اسباب بازی و با شعار «تمرین زندگی» به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده است. به منظور اطلاع از جزئیات بیشتر پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی گفتگویی رییس آن، «حسین ربانی غریبی» که معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است،ترتیب دادیم که بدین شرح است:
تفاوت های این دوره از جشنواره ملی اسباب بازی با دوره های قبل چیست؟
در پنجمین دوره جشنواره اسباب بازی تمرکز بر توانایی همه تولیدکنندگان عرصه اسباب بازی از جمله تولیدکنندگان عروسک جشنواره صورت گرفته است. ما امسال شهر عروسک ها را در این جشنواره داریم. از لحاظ ظاهری و پشتیبانی ظاهری تفاوت های چشمگیری در این دوره مشاهده می شود. ما بخش ترویجی مان را نسبت به دوره قبل متفاوت تر برگزار کردیم. در عین حال سعی کردیم در حوزه های اطلاع رسانی کار کنیم که جشنواره بلوغ اطلاع رسانی خود را پیدا کند و همه مردم از برگزاری آن با خبر باشند. پنجمین دوره جشنواره اسباب بازی مثل سال قبل توسط بخش خصوصی در حال برگزاری است. تولیدکنندگان اسباب بازی متولیان اصلی بخش نمایشگاه تخصصی جشنواره هستند.
چند تولیدکننده با چند اسباب بازی در پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی شرکت دارند؟
160 تولیدکننده با دو هزار عنوان اسباب بازی در پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی حضور دارند که حجم قابل توجه و عنایتی است. از همه فعالان حوزه اسباب بازی از تولیدکنندگان تا توزیع کنندگان و سیاستگزاران دعوت می کنیم که با حضور خود در جشنواره اسباب بازی هم با فرآیند تولیدات اسباب بازی آشنا شوند، هم زحمات دوستان را ببینند و هم اینکه بتوانند شبکه ارتباطی درستی را برای سال آینده برنامه ریزی کنند.
چه برنامه های جانبی برای این دوره از جشنواره در نظر گرفتید؟
نشست های علمی و کارگاه های تخصصی با حضور فعالان و تولیدکنندگان اسباب بازی و همچنین روان شناسان را در طول برگزاری جشنواره اسباب بازی در نظر گرفتیم. در مجموع هفت نشست تخصصی و چهار کارگاه در نظر گرفته شده است. اعزام تماشاخانه سیار به استان سیستان و بلوچستان، شادی پیمایی، حضور کتابخانه های سیار در مناطق محروم و تجلیل و قدردانی از سه تولیدکننده، سه پیشکسوت و سه نهاد مربوط به صنعت اسباببازی از دیگر برنامه های پنجمین جشنواره اسباب بازی است.
نشست های تخصصی در حوزه اسباب بازی برای مسئولان آموزش و پرورش تا چه اندازه ضروری است؟و آیا در این دوره از جشنواره نشستی با این مسئولان در نظر گرفتید؟
هر محصولی نیازمند توضیح برای مصرف کننده است. مصرف کننده عمده اسباب بازی کودکان و نوجوانان هستند اما والدین و مربیان تربیتی آنها باید طریقه استفاده از اسباب بازی ها را یاد بگیرند که بتوانند در بهره برداری و برنامه ریزی به بچه ها منتقل کنند. لذا برگزاری نشست هایی در حوزه اسباب بازی برای والدین و مربیان بسیار موثر و حائز اهمیت است. یک اتاق بازی نمونه در این دوره از جشنواره راه اندازی کردیم تا به طور عملی و کاربردی ضرورت اتاقهای بازی در مدارس را به مسئولان و معلمان نشان دهیم. علاوه بر این نشست ها و کارگاه ها با موضوعات متنوع قابل استفاده برای معلمان و مربیان است.
میزان تولید اسباب بازی در کشور چه میزان است؟
خوشبختانه تیراژ تولید اسباب بازی در کشور افزایش یافته است. از طرفی فروشگاه های عرضه هم زیاد شده است. کاهش واردات اسباب بازی بستری برای رشد محصولات داخلی فراهم می کند.
مهمترین مشکل صنعت اسباب بازی در ایران چیست؟
دولت هنوز حمایتی از این صنعت نکرده است. مطمئنا اگر این حمایت ها صورت بگیرد، اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه رخ می دهد. در عرصه صنعتی و اقتصادی اتفاقی برای اسباب بازی نیفتاده است. ما نیروهای توانمند و تولیدکنندگان مطرح در حوزه اسباب بازی داریم بر این اساس ظرفیت صنعتی شدن اسباب بازی وجود دارد. آنها محصولاتی با تیراژ بالا تولید می کنند و حتی محصولات خود را صادر می کنند. از آنجایی که این صنعت بسیار اشتغالزا و کاربردی است، ظرفیت زیادی در آن وجود دارد که باید به درستی شناسایی و استفاده شود، چیزی که متاسفانه خلأ آن در کشور ما حس می شود.
گفتنی است، پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با شعار تمرین زندگی از 7 تا 13 دی از ساعت 9 تا 19 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپاست.
نظر شما