به گزارش خبرگزاری شبستان، ناصر سرگلزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، طراح و مبتکر این طرح با اشاره به اینکه این ماده با همکاری گروهی از پژوهشگران ساخته شده است، اظهار کرد: این ماده که ساخت آن تاکنون در انحصار برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی از جمله سوئد، سویس و آمریکا بود برای درمان ضایعات استخوانی که به علت ایجاد پلاک های میکروبی ایجاد می شود، کاربرد دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماریهای لثه که عمدتا به علت پلاکهای میکروبی ایجاد میشود در صورتی که در مراحل اولیه درمان نشود، استخوان زیر لثه و بافت اطراف ریشه را در گیر و موجب لق شدن و از بین رفتن دندان میشود، گفت: برای درمان این بیماری از روشهای مختلفی از جمله کشت استخوانی از بدن از جمله ساق پا، چانه، جمجمه و مواد جایگزین استخوان استفاده می شود.
سرگلزایی با بیان اینکه استفاده از قسمتهای مختلف بدن با عوارضی از جمله فرو رفتگی و درد همراه است، خاطر نشان کرد: به همین دلیل دندانپزشکان از موادی که می تواند جایگزین استخوان شود و به عنوان فعال کننده ساخت سلول های استخوان عمل و سلول های استخوان ساز در آن قرار گیرد و شروع به تکثیر استخوان کند، استفاده می کنند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر این ماده کاربردهای متعددی در رشتههای مختلف از جمله دندانپزشکی دارد و با هزینههای زیاد ( هر گرم بین 80 تا 100 هزار تومان ) وارد کشور می شود، گفت: به همین دلیل محققان دانشگاه با همکاری مهندسان شیمی دانشگاه فردوسی اقدام به ساخت سولفات کلسیم به شکل گرانول که ماده اولیه آن در کشور بسیار زیاد است، کردند.
وی مدت ساخت این ماده را 10 سال اعلام کرد و افزود: گرانول سولفات کلسیم با قطر پانصد تا هفتصد میکرون در حال حاضر بررسی های اولیه آن و آزمایشات اولیه انجام شده و سازگاری نسجی آن مورد تائید قرار گرفته است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کسب دانش ساخت این ماده، جذب بالا، سازگاری نسجی، کاهش هزینه های دندانپزشکی را از جمله مزایای این ماده برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما