خبرگزاری شبستان، در حالی این روزها ملت مصر انتخابات پارلمانی خود را پس از ده ماه از سرنگونی حسنی مبارک آغاز کرده اند که درگیری های خونین و تظاهرات های اخیر در شهرهای مختلف مصر به ویژه میدان التحریر قاهره معادله ها را دست خوش تغییر کرده است.
حضور انبوه مردم مصر در تظاهرات گسترده امروز باوجود بازگشایی درهای مراکز رای گیری نشان از اعتراض آنها به اقدامات شواری نظامی و وضعیت موجود در جامعه و عدم دستیابی آنها خواسته هایشان است.
ملت مصر پس از سرنگونی مبارک امیدوار بودند که می توانند به خواسته های خود همچون تشکیل دولت منتخب برخاسته از اراده مردم برسند؛ اما شورای نظامی با سلطه بر انقلاب مردمی و کشور آرزوهای انقلابیون مصری را برباد داد.
برهمین اساس، معلوم است که نیروهایی علیه اجرای انتخابات در مصر وجود دارند که منافعشان با اهداف انقلاب مغایرت دارد و این نیروها خود را مافوق هر قانونی می بینند و نمی خواهند که ملت مصر با آزادی دولتمردان و حکام خود را انتخاب کند و استدال آنها با منطق و فطرت انقلابیون تناقض دارد.
اینجا مشخص است که شورای نظامی نمی خواهد حفظ قدرت کند بلکه تنها می خواهد با طولانی کردن به زمینه چینی قانونی و سیاسی دست یابد. این نیروها حمله نظامی می کنند و در تناقضی آشکار خواهان ادامه قدرت هستند. می توان این نیروها به دو بخش تقسیم کرد:
اول: تندروهای شدید هستند که معتقدند باید با همه ابزار صلح آمیز و غیر صلح آمیز انتخابات را به تاخیر انداخت یا لغو کرد تا از رسیدن اسلامگرایان با اکثریت به پارلمان جلوگیری شود و نظامیان در طولانی مدت در حکومت باقی بمانند.
دوم: غیر تندروها هستند که معتقدند شکست اسلامگرایان سیاسی پس ازپیروزیشان با اکثریت در انتخابات و حکومت تنها می تواند که محبوبیت آنها را تخریب کند و طرح اسلامی را از بین ببرد، به طوری که این دولت هرگز نمی تواند ملت را راضی کند و خواسته انقلاب را تحقق ببخشد و این مسئله به منفعت لیبرالها است.
براساس این گزارش، حادثه اخیر ماسپیرو پیروزی برای طرف اول پیش بینی می شد، اما هوشیاری مردم آن را به شکست کشاند و هرج و مرجی که باعث لغو انتخابات شود، به وقوع نپیوست.
شورای عالی نظامی مصر با ارایه برنامه ای درصدد شد تا انتخابات پارلمانی را در سه مرحله برگزار کند؛ اگرچه این تصمیم شورای نظامی با مخالفت ها و اعتراض های احزاب سیاسی و مردم روبه رو شد، اما این شورا روش سه مرحله ای برای نظارت بر انتخابات را بهترین راه عنوان کرد؛ به همین دلیل این انتخابات در 27 استان و در سه مرحله برگزار می شود که نخستین مرحله آن 28 نوامبر در 9 استان آغاز شد و دو مرحله دیگر سوم و 14 ژانویه برگزار می شود.
شورای نظامی با ارایه این برنامه می خواهد انتخابات را در سه مرحله برگزار کند و نتیجه گیری نهایی در بررسی نتیجه اول که برای جلوگیری از اعتراض بین المللی با دقت و صحت کامل و با پیروزی بزرگ اسلامگرایان انجام خواهد شد، صورت می گیرد و این مسئله باعث می شود تا در مرحله دوم و سوم با حمایت بین المللی برای دستیابی بر پارلمان دون تاثیر قوی اسلامی دخالت کنند زیرا مصر از دو نظر تونس نیست یکی رویارویی با اسرائیل و دیگر موقعیت استراتژیکی و تمدنی مصر باعث می شود که بر آینده منطقه و جهان تاثیر بگذارد، تاثیری که هرگز با غرب انسجام ندارد.
نیروهای تندرو پیش از انتخابات آرزو داشتند در حادثه ماسپیرو موفق شوند تا از تظاهرات های کنونی بهره برداری کنند و درصورتی که شکست خوردند توپ را به عرصه انتخابات برخواهند گرداند تا نظامیان را برای لغو انتخابات و باقی ماندن در قدرت قانع یا وادار کنند تا یک دوره ای به آنها و آمریکا برای ایجاد فضای سیاسی به منظور محافظت از صلح با اسرائیل و ادامه وابستگی سیاسی و اقتصادی به آمریکا اجازه دهد؛ آمریکایی که به کاهش محبوبیت لیبرال ها در مصر یقین دارد و برای بازگردان آنها نیازمند فرصت است و این کار را با جذب اسلامگرایان داخل نظام وابسته به آمریکا برای صلح با اسرائیل یا تمیز کردن دوباره ناخن هایشان انجام می دهد ...و گویی ملت مصر خارج از معادله هستند.
مخالفان با انقلاب توانستند رسانه ها را هنگام حادثه ماسپیرو علیه نظامیانی که موضع دفاع را تغییر دادند، بسیج کنند؛ بحران ها پی در پی هم آمدند بحران قضات و وکلا سپس امنای پلیس سپس سند قانون اساسی و تظاهرات های اخیر و از این بحران ها برای به تاخیر انداختن و لغو انتخابات پارلمانی بهره برداری کردند.
برهمین اساس، برای لغو یا به تاخیر انداختن انتخابات مخالفان انقلاب اقدام زیادی انجام دادند؛ تغییر مشابه تقلب است و تغییر در نتیجه انتخابات تاثیر منفی دارد و یا اهمال در اقدامات لازم برای امنیت آن یا به تاخیر انداختن یا لغو مانند تقلب در نتیجه انتخابات پس از اجرای آن است. مانند آنچه دیکتاتور مخلوع مصر انجام می داد و باید به همه یا دآور شویم که انتخابات پارلمانی کنونی اگر براساس خواست و اراده ملت باشد، دلیل اصلی انقلاب 25 ژانویه است.
باید همه نسبت به معادله های استراتژیک هوشیار باشند، زیرا پس از انقلاب، هیچ کسی بالاتر از ملت نیست. اول این که موضع کنونی ملت پس از انقلاب قویتر از موضعش قبل از انقلابش شده است. دوم اینکه شورای عالی نظامی موضع کنونی اش در مقابل ملت واقعا ضعیف تر از موضع دیکتاتور در مقابل ملت قبل از انقلاب است. نظامیان بارها و بدون توجیه قانون رای گیری مصری ها در خارج را به تاخیر انداختند تا به منافع خودشان در زمان رای گیری برسند، اگرچه آنها می اندیشند امروز زمان مناسب است ولی ملت مصر با برپایی تظاهرات های اخیر نشان دادند که از نقشه شورای نظامی برای تسلط بر انقلاب مصر آگاهند و نخواهند گذاشت که انقلابشان به بیراهه برود. مردم مصر، انقلاب خود را خارج از معادلات و پیش بینی های محلی و بین المللی انجام دادند تا این ملت باشد که بر حاکم پیروز می شوذ و اینجا باید پرسید که چه کسی از این مسئله درس خواهد گرفت و چه کسی رای خواهد آورد؟ و کشتی انقلاب را چه کسی هدایت خواهد کرد؟
پایان پیام/
مخالفان انقلاب مصر پس از ناکامی در تسلط بر انقلاب تلاش دارند تا با سرمایه گذاری در انتخابات پارلمانی بخت خود را بیازمایند تا شاید بتواند بر اراده ملی پیروز شوند اگرچه ملت مصر تاکنون همه معادلات را برهم زده است.
کد خبر 87403
نظر شما