به گزارش خبرگزاری شبستان ، یکی از برنامه های اصلی که همواره در دستور کار سیاست خارجی دولت های مختلف آمریکایی وجود داشته مداخله نظامی در امور کشورهای مختلف در سراسر جهان به ویژه کشورهای خاورمیانه به بهانه های مختلف از جمله کمک های انسان دوستانه ، مبارزه با تروریسم ، برقراری دموکراسی و بهانه هایی از این دست بوده است.
اینگونه اقدامات دولت های آمریکایی سابقه ای بس دیرینه دارد اما از مهم ترین آنها می توان به دخالت نظامی آمریکا در کشورهای افغانستان و عراق اشاره کرد اما در جریان اخیر انقلاب های عربی این دخالت ها بسیار بیشتر از گذشته نمود پیدا کرده است همانطور که در کشوری مانند لیبی شاهد دخالت مستقیم نیروهای ناتو به دستور آمریکا بودیم که منجر به کشته شدن بسیاری از مردم بی گناه این کشور شد.
اما یکی دیگر از نمونه های دخالت نظامی آمریکا در جریان بهار عربی را می توان در تلاش بی وقفه واشنگتن برای مسلح کردن رژیم آل خلیفه در بحرین مشاهده کرد و سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا آمریکا تا این اندازه در اندیشه فروش سلاح های خود به این کشور است؟
پاسخ را می توان در این حقیقت یافت که ایالات متحده آمریکا در اصل تامین کننده شماره یک تسلیحات برای اکثر حامیان خود در جهان است و به خاطر حفظ موقعیت خود در زمینه فروش سلاح ها بدون هیچ گونه توجهی به اینکه این اقدام به قیمت جان هزاران انسان بی گناه تمام می شود آنها را به مشتریان خود می فروشد.
اگر استانداردهای حقوق بشری در مورد استفاده از این سلاح ها تعیین می شد به طور قطع تعداد مشتری های خرید سلاح از آمریکا به طور چشمگیری کاهش پیدا میکرد .
متاسفانه حقیقت این است که فروش این سلاح ها صرفا زندگی سبیلری از افراد بی گناهی را که در کشورهای مشتری خرید سلاح از آمریکا زندگی می کنند ، به خطر می اندازد.
علاوه بر این زندگی بسیاری از افرادی که وارد این درگیر های مسلحانه نیز می شوند در معرض خطر قرار می گیرد ، درگیری هایی که علت اصلی آنها اقدامات غیر مسئولانه آمریکا برای فروش سلاح ها ی خود به منظور رسیدن به منافع مالی است.
در 19 مارس سال 2011 میلادی ، تظاهر کنندگان بحرینی که اکثر آنان را شیعیان تشکیل می دهند با الهام از قیام های مردمی در تونس ، مصر و دیگر کشورهای عربی میدان لؤلؤ در منامه ، پایتخت بحرین را تصرف کردند تا اعتراض خود را به فساد دستگاه دیکتاتوری حاکم اعلام کنند.
دو روز قبل از این تصرف و دستور حمد بن عیسی آل خلیفه ، پادشاه دیکتاتور برای سرکوب مردم ، ارتش بحرین از تجهیزات و مهمات پیشرفته نظامی برای سرکوب تعدادی از شیعیان که خواستار تغییر در نحوه اداره دولت کشورشان بودند استفاده کرده بود.
بر خلاف مصر و تونس ، این که قیام علیه نظام حاکم موفق بود و به سرعت به نتیجه رسید ، در بحرین ، رژیم پادشاهی آل خلیفه با استفاده ازخشونت و با کمک همسایه خود ، عربستان سعودی که فرمانبردار آمریکا است تا کنون این قیام را سرکوب کرده است.
دولت باراک اوباما در لیبی و اخیرا در سوریه اصرار بر این دارد که نتیجه عملکرد نادرست رهبران این کشوره حق حکومت را از آنها می گیرد و به همین بهانه بود که دولت آمریکا زمینه ای مرگ قذافی را فراهم کرد و اکنون نیز به دنبال نابود کردن بشار اسد ، رییس جمهوری سوریه است اما در بحرین که محل استقرار ناوگان پنجم آمریکا است ، اوباما اصرار بر این دارد که آل خلیفه و مخالفان باید با یکدیگر برای حل اختلافات خود گفتگو کنند ، گزینه ای که آمریکا مخالف سرسخت اجرای آن در سوریه است.
اما این گزینه دولت آمریکا در حالی است که از سوی دیگر دولت اوباما بحرین را به انواع سلاح ها برای کشتار مخالفان مجهز می کند.
گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد که در 23 نوامبر سال جاری منتشر شده است نشان می دهد که در آغاز قیام مردمی در بحرین، دولت این کشور با اسقتفاده از تجهیزات نظامی آمریکا برای ایجاد رعب و وحشت دست به حملات گسترده به دانشگاه ها ، ساختمان های محل کار و مساجد می زد که در این اقدامات بسیاری از مساجد بحرین ویران شدند.
اگرچه دولت ایالات متحده آمریکا از تعیین کمیته تحقیقاتی وِیژه برای تحقیق در مورد این جنایات آگاه بود اما منتظر یافته ای این کمیته نشد و به جای آن در 14 سپتامبر ، پنتاگون به کنگره آمریکا اعلام کرد که قصد فروختن 44 خودروی جنگی « هامویز » و 300 موشک « تاو » به بحرین را دارد.
این اقدام پنتاگون حتی اعتراض برخی از اعضای کنگره را برانگیخت تا آنجا که سناتور مارکو روبیو در نامه ای به وزیر امور خارجه آمریکا نوشت که فروش حجم بزرگی از سلاح های نظامی به بحرین می توان موجب تضعیف موقعیت آمریکا در شرایط حساس گذار سیاسی در منطقه خاومیانه شود.
اما طمع آمریکا برای فروش سلاح های خود مانع از اقدام دولت برای توقف فروش سلاح ها به بحرین شد زیرا واشنگتن می خواهد همچنان اولین مقام را در تجارت سلاح در دنیا داشته باشد.
افزایش فروش سلاح های آمریکایی به کشورهای خلیج فارس به ویژه بحرین نگرانی گروه های حقوق بشر را به شدت برانگیخته است.
بنابر گزارش کامان دریمز ، به گفته گرو های حقوق بشر بحرین مسلح به سلاح های آمریکایی ، سابقه فاجعه انگیزی از نقض حقوق بشر را در تاریخ خود به ثبت رسانده است.
گروه های حقوق بشر بین المللی با محکوم کردن اقدام آمریکا برای فروش تجهیزات نظامی در بحبوبه کشتار مردم از سوی آل خلیفه ، کشورهای غربی به ویژه انگلیس و آمریکا را از ادامه این اقدامات ضد حقوق بشری و ضد انسانی بر حذر داشته اند و علاوه بر این هشدار نسبت به تجهیز بیش از اندازه رژیم آل خلیفه به سلاح هایی که خون مردم را می ریزد هشدار داده اند.
طمع آمریکا برای حفظ موقعیت خود به عنوان بزرگ ترین تجارت کننده سلاح در جهان ، فاجعه بزرگ کشتار انسان های بی گناه به وسیله سلاح های آمریکایی را در رژیم آل خلیفه رقم زد.
کد خبر 87402
نظر شما