رجبعلی بروزیی، معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، در رابطه با نبود هیئت علمی در دانشگاه علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی به جای هیئت علمی از مدرسین تمام وقت، استفاده خواهد کرد که این مدرسان از مزایایی همانند مزایای هیئت علمی های دانشگاه های دیگر بهره می برند.
اساتید علمی کاربردی باید اساتید محیط کار باشند
وی ادامه داد: تا کنون مدرس تمام وقت نداشتیم و مدرسان پاره وقت یا نیمه وقت، با توجه به کدهایی که از هیئت ممیزی دریافت کرده اند، تدریس می کنند. نظام دانشگاهی جامع علمی کاربردی بر پایه شغل محور است، باید از اساتیدی استفاده شود که آشنا به محیط کار باشند، تا بتوانند آن فضای کار را برای دانشجویان ارائه دهند. مدرسان نظری نمی توانند فضای کاملا مهارتی و عملی را به دانشجویان انتقال دهند، بنابراین اعتقاد ما این است مدرسان، باید مدرسان محیط کار باشند.
استخدام مدرسان تمام وقت برای هدایت و مشاوره دانشجویان و دانشگاه
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به ساماندهی وضعیت مدرسان تصریح کرد: بخشنامه ای در هیئت ممیزی ارائه داده ایم که مدرسان دانشگاه علمی کاربردی سه نمونه پاره وقت، نیمه وقت و تمام وقت خواهند بود. با برنامه ریزی های پیش بینی شده تمام مراکز علمی کاربردی علاوه بر مدرسان پاره وقت و نیمه وقت باید مدرس تمام وقت، برای هدایت و مشاوره دانشجو و آن سیستم داشته باشند. بعد از این مدرسان تمام وقت از تمام مزایا و امتیاز های برابر با هیئت علمی های دانشگاه های مرسوم، برخوردار خواهند شد.
پی گیری کدهای مدرسان با راه اندازی "سیستم سجاد"
برزویی درباره اعتبار کدهای مدرسان دانشگاه علمی کاربردی گفت: طی بخشنامه ای تمام واحد های استانی را فعال کرده ایم، از بهمن امسال هیچ مدرسی بدون کد اعتباری و مصاحبه حق تدریس نخواهد داشت.
وی ادامه داد: سیستم "جامع سجاد" در دانشگاه های جامع طراحی شده است، که اگر استادی بدون "ای دی" تدریس کند، آن سیستم آلارم می دهد و اسامی تمام اساتید باید در آن سیستم ثبت شود، حتی نمی توان استادی را جایگزین دیگری کرد.
تفکیک دانشجویان پسر و دختر بر اساس بازار کار
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: تمام دوره های دانشگاه علمی کاربردی شغل محور هستند. برخی از مشاغل را فقط آقایان و یا خانم ها می توانند احراز کنند، به عنوان مثال مکانیک خودرو متقاضی خانم و آقا دارد و اگر واقع بین باشیم بازار کار در این رشته فقط برای آقایان است. بنابراین بیش از 130 رشته را بر این اساس تفکیک کرده ایم.
وی ادامه داد: آموزش ها، 60 درصد مهارتی و30 درصد نظری است، بر این اساس آموزش های مهارتی در برخی از محیط ها نمی توان به طور مشترک انجام گرفت، باید در دو گروه مستقل آقا و خانم باشد تا از نظر کیفیتی به بهترین شکل مطلوب انجام گیرد.
از مراکز متقاضی رشته های خبرنگاری در سطح کارشناسی استقبال می کنیم
برزویی در رابطه با انتقاد در مورد نبود و یا کمبود مقطع کارشناسی برخی از رشته ها مانند خبرنگاری، گفت: نظام علمی کاربردی، تقاضا محور عمل می کند، دستگاه ها باید برای اجرای این دوره ها تقاضا دهند. اگر در رشته ای مقطع دیگر ارائه نمی شود حتما هیچ دانشگاهی متقاضی نبوده است.
وی خاطر نشان کرد: یک محیط صنعتی که نمی تواند خبرنگاری ارائه دهد، اگر خبرگزاری ها مرکز علمی کاربردی داشته باشند و تقاضا دهند ما حتما استقبال خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما