به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجتالاسلام «غلامرضا بهرامی» در کرسی آزاد اندیشی طلبه تراز انقلاب اسلامی که در موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا سلام الله علیها اصفهان برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی فضایی را ایجاد کرد تا میلیونها انسان تشنه معارف الهی حرف انقلاب اسلامی را بشنوند و بعد از انقلاب اسلامی نیز فضای اطلاعرسانی بسیار گسترده شد و شرایط زمانی، علم و تکنولوژی این فضا را در اختیار ما قرار داد که با آموزه های دینی و تفقه در دین بیشتر آشنا شویم.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان اضافه کرد: تکنولوژی جدیداطلاع رسانی زمین و زمان را در هم کوبیده است، ماهوارهها و شبکههای اینترنتی باعث شده زمان، مکان و فضا باز شود و مسیر را برای انقلاب اسلامی نیز باز کرده است و ما را با یک جامعه جهانی آشنا، مرتبط و نزدیک کرده است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در کنار این فرصت، تهدید تهاجم فرهنگی در اوج قدرت به ما حمله کرده است، افزود: این درحالیست که برای نشر معارف اهل بیت با جمعیت میلیاردی طرف هستیم و بدون کمترین هزینه و بدون نقل و انتقال مکانی و البته با تهدیداتی مانند شبهات بی دینی هم مواجه هستیم.
وی با طرح این سوال که طلبه تراز انقلاب اسلامی کیست؟ گفت: با توسعه فضای تبلیغی، مخاطب زیاد شده و این مخاطب باسواد و شبهه افکن است و به همین نسبت، جمعیت میلیاردی ما را تهدید میکند و به همین نسبت علم طلبه باید افزایش پیدا کند و محدود به تعداد کتاب مشخصی نشود.
این مؤلف و پژوهشگر حوزوی متذکر شد: باید علم رسانه، فضای مجازی، شخصیت شناسی، مخاطب شناسی را یاد بگیریم و بر ابزارهای پژوهش مسلط شویم، باید ابزار آموزش را یاد بگیریم و باید طرح شبهات و پاسخ شبهات را بلد باشیم و پاسخ دهیم.
وی خاطرنشان کرد: به میزان اینکه رهبریت جامعه به دست ماست باید زوایای معنوی نیز برجسته شود، اگر عالم هستید، باید عالم ربانی باشید و گرنه طلبه تراز انقلاب اسلامی نیستید؛ بنابراین فقط خدا باید محور باشد چون وقتی خدا محور شد نماز شب، خداترسی، تقوا، خلوص و اخلاص به همراه آن می آید، بنابراین علم آموزی بدون پرورش دینی فایده ندارد و در حوزه علمیه هم کاربردی ندارد.
حجت الاسلام بهرامی تصریح کرد: امروز باید زمان مکان و مخاطب مان را بشناسیم و بر اساس آن نظام حوزه را تعریف کنیم و بر اساس آن تبلیغ کنیم و براین اساس منبر را تعریف کنیم، اگر این مسیر را طی کنیم طلبه تراز انقلاب اسلامی می شویم و اگر در این مسیر حرکت نکنیم، کم میآوریم به مجرد طرح یک شبه و یک اتفاق، دست از طلبه گی مان برمیداریم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان با بیان اینکه به همان اندازه که انقلاب اسلامی اهمیت دارد و نقش آن در راستای ترویج معارف اهل بیت(ع) در کشور و در سطح بین الملل موثر است یادآور شد: روحانیت پرچمدار این حرکت عظیم الهی است چراکه هدایت جامعه بشری را به عهده دارد پس به هر اندازه که کاستی داشته باشیم، در تراز انقلاب اسلامی نیستیم.
وی گفت: منظور از آشنایی با دین، آشنایی با احکام رساله نیست به این دلیل که آن بر هر مسلمانی واجب است، پس منظور از تفقه در دین یعنی یک عده مشخص باید در دین تفقه کنند و بعد از اینکه در دین تفقه پیدا کردند، انذار کنند و این یعنی حوزههای علمیه.
این نویسنده حوزوی انذار را وظیفه انبیا و اولیای الهی دانست و افزود: همه آنها اول تفقه در دین داشتند و بعد شروع به انذار و تبشیر کردهاند، بعد از امامان معصوم و دوران غیبت این وظیفه به چه کسی سپرده شده است؟
حجت الاسلام بهرامی اظهار داشت: به نظر شما این اراده مصداقی غیر از حوزه علمیه دارد، البته بحث ما روی سیستم اداری و اجرایی حوزه نیست، منظور اصالت حوزه است و این کار حوزه است.
وی با طرح این سوال که چه کسی تفقه در دین دارد و چه کسی میتواند انذار کند و مردم را به سوی بهشت و فرار از جهنم دعوت کند گفت: کسی که به تفقد و انذار خودش رسیده باشد، می تواند در دین تفقد کند و اگر کسی عالم نباشد، یعنی به تفکر نرسیده و اگر کسی خداترس نباشد یعنی به انذار نرسیده است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان تاکید کرد: اگر میخواهید تفقد داشته باشید، باید عالم و متقی باشید؛ چون تفکر، ما را به تقوا میرساند و اگر تفکری ما را به تقوا نرساند، معلوم است که مراحل را درست سپری نکرده ایم و تفقد عملیاتی نشده است.
حجت الاسلام بهرامی با تاکید بر اینکه علم و تقوی برای تفقه و انذار دو شرط لازم است ادامه داد: تفرقه و انذار، تنها کار حوزه است که به دو بخش تقسیم می شود؛ تحصیل در حوزه که همان تفقه است و بخش دیگر تبلیغ که همان انذار است.
پژوهشگر حوزوی با طرح این پرسش که ویژگی هایی که باید در ما ایجاد شود تا بتوانیم تفقه و انذار کنیم چیست اظهار داشت: آدمی که میخواهد منذر باشد، باید خداترس باشد و محور زندگی این شخص خدا باشد وگرنه شخص نمی تواند منذر خوبی باشد چون آثار عملی ندارد و همچون پیامبر صلی الله علیه و آله که اینقدر برای مردم خودش را به تکلف میاندازد که جبرئیل او را سرزنش می کرد و می گفت شما خودت را هلاک می کنی پس دغدغه مردم را پیدا کنیم که پیامبر اکرم داشتند و لذا منذر قوی بودند.
وی با بیان اینکه یکی از اصول تربیتی داشتن الگوست و لذا می فرماید رسول الله اسوة حسنه یعنی یک الگوی تمام عیار خدای متعال نشان داده است خاطر نشان کرد: سعی کنیم دنیا طلب نباشیم وزی طلبگی داشته باشیم چراکه دنیا طلبی ما را به جایی می کشاند که نفوذ کلام شخص از بین میرود، شخص منذر باید به گونهای زندگی کند که خود الگویی برای سبک زندگی باشد یعنی طلبه ها باید الگویی را برای سبک زندگی بشر ارائه دهند.
حجت الاسلام بهرامی با اشاره به اینکه طلبگی منحصر به بعد از انقلاب نیست و قبل از انقلاب هم طلبه ها در جامعه حضور داشتند گفت: انقلاب اسلامی یک بیداری عمومی ایجاد کرد تا زندگی الهی بیشتر در نظر گرفته شود و همه بدانند حکومت از آن خداست، نباید جامعه به انحراف برود و عدالت سرچشمه همه خوبی هاست و اصالت در عبودیت و بندگی خداست که این همان انذار و تبذیر است.
نظر شما