سهیلا جلودارزاده در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در بحث فرهنگ سازی برای جلوگیری از آلودگی هوا گفت: مساجد با فکر و اندیشه مردم سر و کار دارند و می توانند بیشترین تاثیرگذاری را در جامعه و در بحث فرهنگ سازی برای مسایل مختلف داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حرمت و نگه داشتن درست محیط زیست، عدم آلوده کردن طبیعت، آسیب نرساندن به طبیعت مسایلی است که مورد تاکید دین اسلام است؛ حتی در مصادیقی چون آب دادن به گل ها و نگهداری از حیوانات و محافظت از آنها تاکید شده است و آن را ثواب شمرده اند. این مسایل بحث های حفاظت از محیط زیست است که در فرهنگ دینی ما وجود دارد و قطعا باید مورد تاکید آقایان در مساجد قرار گیرد.
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش مهمی را در مساجد در حال حاضر به عهده دارند و با جوانان و نوجوانان سر و کار دارند. آنها می توانند با فرهنگ سازی و آموزش چگونگی حفاظت از محیط زیست را برای جوانان تشریح و تبیین کنند. وقتی این فرهنگ سازی انجام شود، ما می توانیم در سایر ابعاد برای حفاظت از محیط زیست برای جلوگیری از آلودگی هوا موفق عمل کنیم.
وی تاکید کرد: استفاده از مردم و مشارکت آنها در بهسازی شرایط و اقدام گسترده مسئولان برای اجرای مصوباتی که باعث بهتر شدن اوضاع می شود از دیگر اقداماتی است که باید برای جلوگیری از هوا انجام شود. ما به مشارکت مردم در این گونه فعالیت ها توجه نمی کنیم.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی در بحث حفاظت از محیط زیست با دوچرخه سواری یک شهردار انجام نمی شود بلکه این حرکت کوچکی در جهت فرهنگ سازی است. ما باید امکانات تبلیغی و نهادهای دینی و فرهنگی کشور را برای فرهنگ سازی در این زمینه به کار بگیریم. مدارس، مساجد و رسانه ها از جمله نهادهایی است که می توانند ما را در این زمینه کمک کنند تا ما بتوانیم بحث حفاظت از محیط زیست را نهادینه کنیم.
جلودارزاده با تاکید بر اینکه کسی در کشور به مسئله تاثیر تفکر در رفتار توجه ندارد، خاطرنشان کرد: اگر ما فکرها در جهت حفظ محیط زیست درست کنیم، آن وقت عملکردها نیز تغییر می کند، نه تنها عملکرد یک دانش آموز که محیط زیست خودش را کثیف نکند بلکه مدیرمسئولی که مجوزها را صادر می کند در این راستا می تواند موثر واقع شود./
نظر شما