حال شیخ زکزاکی وخیم است/ نیاز به درمان دارد

دختران شیخ زکزاکی با آیت‌الله رشاد، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه تهران دیدار و گفت وگو کردند؛ وضعیت وخیم جسمانی این عالم شیعی در زندان ازجمله نگرانی‌های دختران شیخ زکزاکی است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، دختران شیخ زکزاکی شامگاه شنبه، ۷ دی‌ماه با آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه تهران دیدار کردند.

 

در این دیدار دختران شیخ زکزاکی از وضعیت نامناسب جسمی پدر خود صحبت کردند. یکی از آنها اظهار کرد: حال شیخ زکزاکی وخیم و دچار مسمومیت است و یکی از چشمان ایشان بسیار کم بینا شده و نیاز به درمان دارد.

 

وی افزود: پزشکان وضعیت جسمانی او را وخیم گزارش کردند، اگر بیماری شیخ زکزاکی نبود زندانی بودن او جای نگرانی نداشت.

 

در ادامه آیت‌الله رشاد با تقدیر از شخصیت بزرگ علامه شیخ زکزاکی در انقلابی‌گری و استکبارستیزی، اظهار کرد: شیخ زکزاکی این رهبر نیجریایی همچون امام راحل برای مردم آفریقا هستند.

 

وی افزود: افزون بر شیخ زکزاکی خانواده مکرم و به خصوص همسر مجاهد ایشان نیز جایگاه ویژه‌ای در نظر آزادگان جهان دارند که در تاریخ بشریت ماندگار خواهد بود.

 

آیت‌الله رشاد بیان کرد: در آینده نزدیک همگان به خدمات و زحمات باارزش این شیخ مجاهد و بزرگ‌مرد پی‌خواهند برد و اقدامات او را تقدیر و تعظیم خواهند کرد.  

 

رئیس شورای سیاست گذاری حوزه‌های علمیه تهران در پایان گفت: ما آمادگی داریم که با حمایت‌های پیوسته و مداوم از این شیخ مجاهد تا آزادگی کامل ایشان تلاش کنیم و از خداوند متعال صبر و شکیبایی زینب‌وار را برای دختران علامه شیخ زکزاکی این مجاهد بزرگ و نستوه درخواست می‌کنیم.

 

گفتنی است شیخ ابراهیم یعقوب زَکزاکی روحانی شیعه، انقلابی و رهبر جنبش اسلامی شیعیان نیجریه است.

 

وی در پنجم ماه ۱۹۵۳ میلادی در شهر زاریا در ایالت کادونا، شمالِ غربی نیجریه به دنیا آمد. در سال ۱۹۷۹ در رشتهٔ اقتصاد از دانشگاه احمد بلو لیسانس گرفت. پیش از دانشگاه، دو سال در مدرسهٔ استانی عربی و چهار سال (۱۹۷۵–۱۹۷۱) در مدرسهٔ معروف مطالعات عربی در کانو درس خوانده بود. آموزش اولیهٔ اسلامی–قرآنی را نزد علمای مختلف در حوزه‌های زاریا به پایان رسانده بود.

زکزاکی از بدو ورود به دانشگاه فعالیت سیاسی را آغاز کرد. سال‌های ۱۹۷۷ و ۱۹۷۸ میلادی دبیرکل انجمن دانشجویان مسلمان نیجریه در پردیس اصلی دانشگاه احمدو بود. سال ۱۹۷۹، معاون امور بین‌الملل کمیته ملی همین انجمن شد. چیزی به پایان دوران دانشجویی‌اش نمانده بود که در ایران انقلاب شد. هم‌زمان جنبشِ اسلامیِ نیجریه هم که تحت تأثیر روح‌الله خمینی بود، شکل گرفت.

زکزاکی از چهره‌های اصلی اعتراض‌های سراسری دانشجویی بود که می‌خواستند قوانین شرع در بازبینی قانون اساسی نیجریه لحاظ شود. فعالیت زکزاکی در دوران دانشجویی به دانشگاه محدود بود، اما بعد از فارغ‌التحصیلی به شهرها و روستاها گسترش یافت.

همسر شیخ زکزاکی زینت‌الدین ابراهیم نام دارد. گزارش‌های حاکی از این بود که در جریان محاصره خانه او گلوله خورد و کشته شد، هرچند ارتش این خبر را تکذیب کرد. شیخ زکزاکی مجموعاً ۹ فرزند دارد که هفت نفر آنان پسر و دو نفرشان دختر بوده است. سه پسر دیگرش حماد، حمید و علی در ژوئن ۲۰۱۴، هنگام راه‌پیمایی روز قدس به دست نظامیان، کشته شدند. از فرزندان زکزاکی دو دختر به نام‌های دکتر «نصیبه» و «سهیلا» و یک پسر به نام «محمد» باقی مانده است.

شیخ زکزاکی چندین‌بار به اتهام فتنه و اخلال در نظم عمومی زندانی شده. زکزاکی در همهٔ حکومت‌های نیجریه از اوباسناجو و شاجاری و بوهاری گرفته تا بابانگیدا و آباچا او را حبس کرده‌اند. روی هم رفته، ۹سال در ۹ زندان کشور به سر برده – از جمله زندان انوگو (۱۹۸۴–۱۹۸۱)، زندان پورت هارکورت، و زندان کادونا. سپتامبر ۲۰۰۹، حکومت آباچا وی را زندانی و مرکز اسلامی و محل سکونتش را در زاریا خراب کرد.

در روز ۱۳ دسامبر ۲۰۱۵ بر اثر حملهٔ ارتش نیجریه به حسینیهٔ بقیةالله و منزل، شیخ ابراهیم زکزاکی نیز زخمی شد و توسط ارتش دستگیر و زندانی شد. ارتش نیجریه علت را تلاش هواداران شیخ برای ترور رئیس ستاد ارتش نیجریه در منطقه زاریا اعلام کرد.

در ۲۵ جولای ۲۰۱۴، در تظاهرات روز قدس در شهر زاریا ۳۵ تن از همراهان ابراهیم زکزاکی مورد هدف تیراندازی قرار گرفتند که سه تن از آن‌ها سه فزرند او بود. کمیسیون حقوق بشر اسلامی بریتانیا در اکتبر ۲۰۱۴ گزارشی از این کشتار منتشر کرده و به نقش ارتش اشاره کرد.در جریان این کشتار، شیخ زکزاکی همراه با همسرش و صدها نفر از طرفدارانش و سه فزرند دیگرش توسط ارتش نیجریه زخمی و دستگیر شدند.

بر اساس نظر دادگاه نیجریه در ۲ دسامبر ۲۰۱۶، دستور آزادی زکزاکی از ادارهٔ استخبارات نیجریه به بازداشت پلیس برای ۴۵ روز صادر شد. هم‌چنین زکزاکی و همسرش موظف به پرداخت ۵۰میلیون واحد پول نیجریه شدند. قاضی اعلام کرد که این توجیه خوبی نیست که او را برای محافظت خودش نگه می‌داریم. از دسامبر ۲۰۱۵ تا ۱۳ ژانویهٔ ۲۰۱۸ او و همسرش در جای نامشخصی تحت بازداشت بودند و تنها دکتر او مجاز به ملاقات بود. در 22 ژانویه 2019 آنها تحت نظارت شدید امنیتی به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست رسیدگی دادند.

در جولای ۲۰۱۹، به‌منظور تقاضای آزادی زکزاکی، صدها نفر از طرفداران او خارج ساختمان‌های دولتی اجتماع کردند و پلیس با استفاده از تیراندازی و گاز اشک‌آور برای پراکنده‌کردن آن‌ها اقدام کرد. در این درگیری‌ها ۲نفر کشته و بیش از ۴۰نفر دستگیر شدند. رهبر جنبش اسلامی نیجریه، گفت که تا زمانی که از آزادی زکزاکی اطمینان پیدا نکنیم، این تظاهرات ادامه دارد؛ چرا که او فورًا به درمان و اعزام به خارج از کشور نیاز دارد.

بر اساس حکم دیوان عالی نیجریه، شیخ زکزاکی رهبر جنبش شیعیان باید فوراً آزاد شود. ولی همچنان حکومت از ازادی او سر باز می زند . این حکم توسط گابریل کولاول در دوم دسامبر سال ۲۰۱۶ صادر شد. در هنگام صدور حکم، وی استدلال مخالفان مبنی بر تحت حفظ بودن وی برای محافظت از وی را رد کرد.

 

کد خبر 873540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha