ولیمه ای با چاشنی صفا و معنویت/رنگین بودن سفره حجتان را مقبول نمی کند

قرار است دختر و پسر خودم بیایند خانه‌مان. بقیه را هم شب اول محرم گفته‌ایم بیایند روضه؛ گوسفندی تدارک دیده‌ایم که همان را آبگوشت می‌کنیم و به نیت عزاداری ابا عبدالله (ع) سفره ولیمه‌ای می‌اندازیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پیامبر رحمت(ص) توصیه کرده‌اند که در پنج مورد ولیمه بدهید، یکی از آن موارد ولیمه بازگشت از سفر حج است. ...
حاجیان آمدند با تعظیم... و سفره‌های ولیمه است که پهن می‌شود و میهمانی‌هایی که اگر چه خوب است و توصیه شده، اما این که آن میهمانی و آن سفره چه رنگی داشته باشد، بسیار مهم است. آیا ولیمه‌ای که ما می‌دهیم همان است که پیامبر رحمت(ص) توصیه کرده‌اند یا موجب خدشه‌دار شدن مسلمانی و حج است.
این که فلان شخص دو سال قبل ولیمه حج خود را در هتلی مجلل داده و زنانی آنچنانی به عنوان گارسون مشغول خدمت‌رسانی بوده‌اند یا نبوده‌اند، بد یا خوب هنوز نقل محافل است... اگر بخواهیم به توصیه‌های دینی و آموزه‌های مسلمانی توجه داشته باشیم آن وقت سفره ولیمه، بسیاری از رنگ‌ها را ندارد. شما چه رنگی را برای سفره ولیمه خود انتخاب کرده‌اید؛ حاج آقا... حاجیه خانم.
بنابراین گزارش، م. کارگران در پاسخ به این سوال می‌گوید: راستش خداوند به من توان مالی مطلوبی عنایت کرده، خودمان هم خانواده گسترده‌ای هستیم، به همین خاطر کار را سپرده‌ام به برادرها که خودشان تصمیم بگیرند اما تأکید کرده‌ام، حتماً توی خانه‌مان باشد. به لطف خدا خانه‌مان بزرگ است، طبقه پایین خانم‌ها و طبقه بالا هم آقایان. گمان می‌کنم روی هم چهارصد پانصد مهمان داشته باشیم.

زائری شمالی که از ساری آمده و در کار چوب فعالیت دارد در حالی که سرخوش از زمزمه دعای کمیل است می‌گوید: ما رسم داریم که قبل از سفر هم ولیمه می‌دهیم، قبل از آمدنم دو شب خرج دادم، 17 گوسفند مصرف شد. تا الان هم که با پسرم حرف می‌زدم بالای بیست گوسفند جمع کرده.
حاجی ساروی سپس توضیح می‌دهد که: ما رسم داریم، پیشکش حاجی گوسفند می‌فرستیم، روزی هم که برمی‌گردم ساری، چند کیلومتر مانده به خانه، مردم می‌آیند استقبال.

از نوع غذای ولیمه می‌پرسم، حاجی ساروی می‌گوید: گوشت گوسفندها را می‌پزیم و پلو هم درست می‌کنیم، فکر کنم چند شب مهمان داشته باشیم.
حاج حسن زائر دیگری است که از تهران آمده و سیمایی باصفا دارد. موضوع ولیمه را که با وی مطرح می‌کنم پاسخ می‌دهد: ما سه‌شب به محرم برمی‌گردیم، قرار است دختر و پسر خودم بیایند خانه‌مان. بقیه را هم شب اول محرم گفته‌ایم بیایند روضه؛ گوسفندی تدارک دیده‌ایم که همان را آبگوشت می‌کنیم و به نیت عزاداری ابا عبدالله(ع) سفره ولیمه‌ای می‌اندازیم.
پسرخاله حاج حسن که عاقل‌اندرسفیه به او نگاه می‌کند حرف حاج حسن را که می‌شنود پوزخند می‌زند. او در بازار تهران ساعت فروشی دارد و با توجه به حرف حاج حسن می‌گوید: آقا تو را به خدا شما بگو! کسی که پول ندارد ولیمه خودش را توی تالار بگیرد مجبور است بیاید حج.
سپس قیافه حق به جانبی می‌گیرد و ادامه می‌دهد: خود من! در تالار [...] جا رزو کرده‌ام، کی؟! چهار ماه قبل، حدود 700 مهمان دارم و بابت هر نفر 12 هزار تومان داده‌ام، سه نوع غذا با تمامی مخلفات!
حاج حسن سرش را پایین انداخته و انگار از کار پسرخاله پولدارش شرم دارد. با این همه نمی‌تواند ساکت باشد و به حرف می‌آید. می‌شنوم که در حضور من با لحنی طنزگونه به پسرخاله‌اش می‌گوید: همین اخلاق‌ها را داری که الان تمام هم اتاقی‌ها از دستت شاکی هستند!
حجت‌الاسلام پاک نیت که سفر هفدهم حج خود را تجربه می‌کند درباره موضوع ولیمه می‌گوید: راستش من در سفر اول سفره‌ای نسبتاً خوب انداختم تا توصیه حضرت رسول(ص) را رعایت کرده باشم. در 15 سفر بعدی هم بنا به همان توصیه سفره‌ای انداختیم، امسال هم این سنت پسندیده را خواهیم داشت ولو این که خانواده خودم و همسرم حضور داشته باشند و فرزندانم، اما...
این روحانی کاروان به نکاتی اشاره می‌کند که خالی از لطف نیست. وی می‌گوید: اما من روشی را تجربه کرده‌ام که به شنیدنش می‌ارزد. من هر بار که به حج می‌آیم خودم تنهایی به فرودگاه می‌آیم تا مزاحم کسی نباشد. از سفر هم که برمی‌گردم همین کار را تکرار می‌کنم. فقط پسر بزرگم می‌آید سراغم، می‌رویم خانه، یکی دو روز با خانواده خودم هستم و خوب استراحت می‌کنم سپس اطلاع می‌دهیم که خانواده‌ها می‌آیند و در خدمت‌شان هستیم. غذا هم بسیار معمولی است، در حد یک برنج و خورش. رسم‌مان هم این است که هر کسی در حد توانش مبلغی کمک کند تا همه را روی هم بگذاریم و خرج ایتام کنیم. بنده هم به لحاظ توصیه ائمه(ع) مختصری سوغات در حد بسیار اندک تهیه کرده‌ام که تقدیم می‌کنم.
زائر دیگری که توجه ما را جلب می‌کند در خروجی یکی از فروشگاه‌های لوکس مدینه با خرید انبوهی که کرده پاسخ‌مان را چنین می‌دهد: دروغ نگویم سوغاتی فراوانی خریده‌ایم، اما اگر ریا نشود قرار است با پولی که قرار است ولیمه بدهیم جهیزیه 5 دختر مستمند را به نیت پنج تن آل عبا (ع) عهده‌دار شویم.
ضمن تحسین اقدام او توصیه پیامبر اعظم(ص) را به او یادآور می‌شویم که فرموده‌اند برای پنج چیز ولیمه بدهید و یکی از آن پنج مورد ولیمه بازگشت از سفر حج است.
این زائر خیّر ضمن تشکر از این که توصیه پیامبر(ص) را به وی گوشزد کرده‌ایم پاسخ می‌دهد: حتماً، سفره مختصری هم خواهیم داشت، اما فکر می‌کنم اگر تمامی حجاج از رنگینی سفره خود اندکی کم کنند و خرج مستمندان کنند، حج واقعی را انجام داده‌اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، به سراغ حاجیه خانم میان‌سالی رفتم. سوال کردم، شما چه تدارکی برای ولیمه بازگشت انجام داده‌اید، وی در پاسخ می‌گوید: من سفر اولم هست و با همسرم به حج آمده‌ایم. تصمیم گرفته‌ایم هزینه ولیمه سفر را به یکی از مدارس دانش‌آموزان استثنایی جنوب شهر تهران بدهیم تا در جای درستش هزینه شود. دوباره از او می‌پرسم یعنی هیچ پذیرایی نخواهید داشت، حاجیه خانم جواب می‌دهد. چرا برای فامیل و آشنایانی که برای دیدن ما می‌آیند در منزل پذیرایی مختصری خواهیم داشت ولی هزینه اصلی را به همان مدرسه اهدا خواهیم کرد.
نمی‌خواهیم توصیه و نصیحت کنیم. اما بیایید به جای ظواهر به جوهره اصلی حج توجه کنیم و از خود بپرسیم در این سفر به دنبال چه بوده‌ایم؟
پایان پیام/

 

 

کد خبر 87350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha