ولایت فقیه بزرگ‌ترین معروف امروز جامعه ماست

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز بسیاری از مسایل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی فردی که در جامعه روی می‌دهد نتیجه عدم توجه و غفلت از ولایت‌فقیه است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش پیش از ظهر امروز در گردهمایی شوراهای امر به معروف و نهی از منکر که در سالن اجتماعات برج میلاد برگزار شد با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه این اصل گفت: امر به معروف و نهی از منکر در اصلاح جامعه، از موارد بسیار مهم و تعیین‌کننده در آموزه‌های دینی است و از یک منظر، هر آنچه را که در این عالم هستی مشاهده می‌شود در حیطه و عرصه امر به معروف و نهی از منکر می‌گنجد.

حاجی‌بابایی با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر افزود: امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در این زمینه فرمود: همه واجبات به این دو واجب باز می‌گردد و اگر کسی امر به معروف و نهی از منکر را عامدا و با توجه به جایگاه آن انکار و رد کند، کافر است. این سخن امام نشان از اهمیت و جایگاه دو اصل امر به معروف و نهی از منکر دارد.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: کلیه قوانین وضع شده در عالم خلقت و حتی کلیه قوانین وضع شده برای هر موجود، از امور معروف هستند چرا که تخطی از هر یک از این قوانین ضرر و خسرانی است برای انسان و مفهوم منکر نیز یعنی آنچه که انسان از آن آسیب می‌بیند و به هر شکل یا در هر قالب او را از هدف عالی خلقت دور می‌کند، بنابراین گستره امر به معروف و نهی از منکر بسیار وسیع و دارای ابعاد مختلف است که اگر تنها به قسمتی از آن اشاره شود و قسمتی دیگر مورد فراموشی و غفلت قرار گیرد انسان تلاش‌های خود را بی‌فرجام می‌بیند.

وی در ادامه تصریح کرد: امروز باید تلاش کرد تا به جای معطوف کردن تمام توجهات و برنامه‌ها به معضلات و مشکلات، قسمتی از توجهات را به سوی اجرای طرح‌های موفق و برنامه‌های پیش‌برنده معطوف کنیم.

حاجی بابایی افزود: امیر مؤمنان (ع) در پذیرش حکومت جامعه اسلامی چند موضوع را یادآور می‌شوند و دلیل خود برای پذیرش حکومت جامعه اسلامی را در چند موضوع یان می کنند: اول؛ اصلاح وضعیت جامعه،  دوم؛ از میان برداشتن ظلم و اقامه حدود الهی و سوم؛ اصلاح بلاد.  اصلاح بلاد تنها رسییدگی به ظاهر شهرها و اماکن نیست بلکه یعنی اصلاح نوع حاکمیت، نوع رفتار حاکمان با مردم و مردم با حاکمان، اصلاح نوع برخوردهای اجتماعی، فردی و خانوادگی.

 

وی در حوزه فعالیت و مسئولیتی خود یعنی وزارت آموزش و پرورش نیز خاطرنشان کرد: امروز در آموزش و پرورش هر حرکت و برنامه‌ای که بر اساس اصول صحیح و مبانی تربیت دینی و قرآنی انجام شود، معروف و هر کج‌روی و کوتاهی در این زمینه عین منکر است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این مطلب که ما در موضوع امر به معروف و نهی از منکر راهی جز پرداختن به ریشه‌ها و پایه‌ها نداریم، گفت: ریشه امر به معروف و نهی از منکر اصل توحید است. یعنی هر کس بتواند انسانی را حتی یک قدم به خدا نزدیک کند به هر طریق، کاری معروف انجام داده است و یکی از برنامه‌های مهم و تأثیرگذار در به سمت خدا بردن انسان‌ها، داشتن نگاه مثبت و عملکرد مثبت است به این معنا که به جای تلاش برای جلوگیری از معتاد شدن جوان، تلاش کنیم که جوانان ما اهل نماز باشند، البته اگر جوانی معتاد شد باید به دنبال درمان بود، اما برای بازداشتن از منکر می‌بایست فرد را به سوی معروف راهنمایی کرد.

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسایل و مصایب امروز جامعه ما به دلیل عدم آگاهی و اطلاع است که روی می دهد و در صورت بیان و آگاهی بخشی، دیگر شاهد بسیاری از ناهنجاری ها نخواهیم بود. 

 

وی با اشاره به این که امروز در جامعه ما معروفی بالاتر و مهمتر از ولایت فقیه وجود ندارد افزود: با یک بررسی شاید نه چندان سخت و مبهم می توان فهمید که چه از منظر سیاسی، چه از نگاه اقتصادی و  چه از دیدگاه اجتماعی و حتی فردی ، بسیاری از مسایل و مشکلات اجتماعی کشور ما نتیجه بی توجهی و غفلت از اصل ولایت فقیه است.

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: جدای از سیاست و فضای سیاسی، و تنها از بعد فرهنگی به این مسئله توجه کنیم که ریشه و اساس بسیاری از امور, از عدم توجه و دقت در این اصل و یا دور زدن آن نشات می گیرد. توجه به ولایت فقیه به همان میزان که  می تواند اثرگذار باشد،بی توجهی به  آن نیز می تواند مخرب باشد. 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه خطاب به دبیر و معاونین ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: با توجه به نقش این اصل در جامعه امروز، پیشنهاد می کنم که دوستان در ستاد احیای امربه معروف و نهی ازمنکر این موضوع را با نگاهی ولایی و در کلیه ابعاد و شئون آن پیگیری کرده و آسیب های ناشی از غفلت و عدم توجه به این اصل را بررسی کنند.   

پایان پیام/
 

کد خبر 87323

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha