به گزارش خبرنگار شبستان، همایش بزرگ امر به معروف و نهی از منکر صبح امروز با حضور حجت الاسلام زرگر دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، معاونین ستاد، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید رضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، معاون وزیر فناوری و ارتباطات و محمد باقر قالیباف شهردار تهران در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش با اشاره به مسئولیت سنگین اصحاب فرهنگ و رسانه از نویسندگان، شعرا، هنرمندان تا اصحاب مطبوعات و رسانه ها گفت: اولین و ابتدایی ترین رسالت ما در این عرصه و در مرحله اول تبیین و تشریح ابعاد مختلف اصل امر به معروف ونهی از منکر برای اهالی هنر و فرهنگ است.چرا که اگر این موضوع برای افراد تبیین شود، مسلماً احساس مسئولیت بیشتری نسبت به انجام این فریضه را در آنها به دنبال دارد بنابراین ابتدا باید کوشید تا اعتقادات افراد به خصوص خواص و نخبگان را راسخ و بنیادین کرد. هنگامی که پایه و اساس عقیده و اعتقادی، از بنیان صحیح باشد، غبار غفلت را با یک اشاره می توان زدود.
حسینی تصریح کرد: اگر ظرائف و لطائف موجود در آموزه های اسلامی و نمونه های تاریخی مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر را در اختیار هنرمندان قرار دهیم، آنها این نکات را در قالب هنر که به فرموده رهبر معظم انقلاب تاپیر گذارترین و بهترین زبان برای انتقال و ابراز هر نوع طرز تفکری است، به تصویر کشیده و ارائه می کنند.
وی با اشاره به سخن امام علی (ع) مبنی بر اینکه شالوده دین بر پایه امر به معروف و نهی از منکر است خاطرنشان کرد: علاوه بر تبیین آثار و برکات و اهمیت اجرا و انجام این فریضه که در تمام جوانب زندگی اثرگذار است مصادیق معروف و منکر را نیز می بایست مشخص کرد چرا که گاهی افراد در تشخیص موضوع دچار اشتباه شده و به بیراهه می روند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: براساس آیات الهی اولین آمر به معروف حضرت حق "جل جلاله" و اولین آمر به منکر نیز شیطان است اما نکته قابل توجه آن است که در تمام مواد و نمونه هایی که در آموزه ها و تعالیم دینی ما موجود است ابتدا مساله امر به معروف است. یعنی معرفی نیکی ها و خوبی ها. به عبارت دیگر فضاسازی کردن در جامعه با این هدف که خلایی باقی نماند تا فرد به سمت و سوی منکر سوق داده شود.
وی افزود: تجربه تاریخی ما گویای این واقعیت است که هرگاه ما به موقع و با شکلی صحیح وارد صحنه شده و رکود و جمود نداشته ایم، مردم نیز براساس فطرت پاک خود گرایش خود را به معروف ها نشان داده اند امامتاسفانه نوع عملکرد ما در این زمینه آنگونه که بایسته و شایسته نظام اسلامی است نبوده است.
حسینی در ادامه با اشاره به آیات سوره عصر گفت: براساس آیات الهی تنها ایمان و عمل صالح کافی نیست بلکه به دنبال آن توصیه به حق و توصیه به صبر نیز ضرورت دارد فرد نمی تواند نسبت به سرنوشت جامعه خود بی تفاوت باشد چرا که همانگونه که یک بیماری واگیردار از فردی به فرد دیگر سرایت کرده و محیط را آلوده می کند، بیماری های فکری و روحی نیز جامعه را به آلودگی و فساد مبتلا می سازد. متاسفانه امروز شاهد رواج برخی استدلالهای پوچ و واهی تاثیر گرفته از فرهنگ غرب هستیم مبنی بر این که هر فردی مسئول زندگی و اعمال خویش است و اعمال دیگران به او ارتباطی ندارد اما هر عقل سلیمی می داند که اعمال افراد در یک جامعه تنها بازخورد فردی یا حتی خانوادگی ندارد و محدود به خود فرد یا خانواده و اطرافیان او نمی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی از عواقب ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: مولای متقیان علی (ع) در این زمینه می فرمایند: امت های گذشته به دلیل ترک امر به معروف و نهی از منکر گرفتار عقاب و عذاب الهی شدند و پیامبر گرامی اسلام فرمود: هرگاه امر به معروف و نهی از منکر را ترک گفتید اشرار بر شما مسلط شده، دعاهایتان اجابت نمی شود و برکات از شما سلب می گردد.
وی یادآور شد: حضرت روح الله (ره) حتی در پاریس نسبت به این موضوعات شاید به ظاهر جزیی و ریز، توجه داشتند در آن زمان و آن شرایط و در آن موقعیت اگر کسی انگشتری طلا به دست می کرد امام نهی می کردند یا به اهالی و اعضای خانواده تاکید می کردند که غیبت از هر گناه دیگری بیشتر عقاب به دنبال دارد.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: برای دعوت به حق و هدایت به صراط الهی سن و سال و مراتب اجتماعی و ... ملاک نیست همانگونه که حضرت ابراهیم، با وجود جوانی و سن کم، عموی خود را که در سن و سال از او بزرگتر بود از پرستش غیرخدا نهی می کرد.
پایان پیام/
نظر شما