کرسی های نظریه پردازی دینی دانشگاه ها به یک امر تشریفاتی مبدل شده است

مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور، ایجاد کرسی های نظریه پردازی دینی در دانشگاه ها مورد بی مهری قرار می گیرد و به یک امر تشریفاتی مبدل شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور، در نشست آزاد اندیشی دینی،‌ راهبرد و اهداف که به همت این مرکز برگزار شده بود، ‌به تشریح جایگاه ایجاد کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیش در دانشگاه ها پرداخت.


حجت الاسلام دکتر علی اکبر رحمانپرست با بیان اینکه پژوهش و تحقیق مهم ترین فعالیت یک فرد تحصیل کرده است، تاکید کرد: علت احترام به نظرات افراد تحصیل کرده در جامعه به علت نگاه عمیق و پژوهشگرانه آنان به مسایل است.


مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور تصریح کرد: در واقع اگر این روحیه تحقیق و پژوهش از یک فرد دانشگاهی و تحصیل کرده گرفته شود، تفاوتی میان او و عوام جامعه وجود نخواهد داشت.


رحمانپرست به سابقه پژوهش های دانشگاهی در ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه ایجاد دانشگاه در ایران که از سوی غرب مورد حمایت قرار گرفت نه به خاطر رشد و توسعه علم و پژوهش بلکه باهدف تربیت انسان های غرب زده و تهی از روحیه پزوهش و کار برای وطن صورت گرفت.


وی با اشاره به اهمیت نظریه پردازی دینی در ارتقای علوم انسانی و اسلامی، گفت: ایجاد کرسی های نظریه پردازی دینی در دانشگاه ها یک ضرروت است که با روند فعلی برپایی این کرسی ها راه به جایی نخواهیم برد.


وی گفت: ایجاد کرسی های نظریه پردازی دینی در دانشگاه ها مورد بی مهری قرار می گیرد و به یک امر تشریفاتی مبدل شده است.


مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور تصریح کرد: این در حالی است که مقام معظم رهبری تاکید خاصی بر این مورد داشته اندوتسریع در این امر ازسوی دانشگاه ها یک ضرورت است.


دکتر غلامحسین زرین باف، پژوهشگر برگزیده استانی در حوزه دین نیز در این نشست گفت: در سال های پس از پیروزی انقلاب و وقوع انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها بسیاری از کارکردهای انحرافی دانشگاه تغییر یافت اما ریشه هایی از همان باورهای قدیمی در دانشگاه ها باقی ماند.


استاد و محقق علوم انسانی گفت: مدرک گرایی مهم ترین مانع در ارتقای پژوهش های دانشجویی است و دانشجویان غالبا در صدد کپی کاری و عدم انجام فعالیت های تحقیقی موثر هستند.


زرین باف اظهار کرد: امروزه در سطح شهر دهها و بلکه صدها موسسه و مرکز انجام پروژهای دانشجویی را عهده دار می شوند و در این راه مانند یک پیمانکار مزد دریافت می کنند و این درحالی است که تحقیق و پژوهش لازمه کار دانشگاهی است.


پایان پیام/

کد خبر 87283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha