به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمدصادق بصیری امروز (پنجشنبه 5 دی) در جلسه سیاست گذاری همایش ناظم الاطباء کرمانی گفت: در رویکرد جدید انجمن آثار مفاخر فرهنگی استان، تأکید بر برنامه هایی است که ماندگار باشد و بتواند برخی از زوایای پنهان فرهنگ کرمان را نشان دهد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان افزود: در کمیته علمی همایش جلسات متعددی داشتیم که اولین برنامه منجر به رونمایی از مجموعه 23 جلدی شد که سری دوم مجموعه کتب در حال انتشار است.
وی با بیان اینکه خاندان نفیسی و ناظم الاطباء بیش از چندین قرن خدمت کردند، کرد: برگزاری همایش ناظم الاطبا کرمانی از این جهت انتخاب شده است که یکی از بزرگ ترین مفاخر ما است بدون اینکه زوایای زندگی او به خوبی مکشوف شده باشد.
بصیری در ادامه با اشاره به اینکه ناظم الاطبا( مرحوم علیاکبرخان نفیسی) هم طبیب، ادیب و هم در تاریخ مشروطه مؤثر بوده است، افزود: چاپ مجموعه آثار میرزا علی اکبر نفیسی از کارهایی بود که کمیته علمی در دستور خود قرار داد که این آثار را در دو دسته آثار پزشکی و غیرپزشکی تقسیم کردیم.
وی گفت: در آثار غیرپزشکی فرهنگ نفیسی از منابع مهم لغت فارسی است که ضمن اینکه لغات پرکابرد فارسی را در بردارد لغات عربی و دخیل را در این مجموعه آورده است و منبعی برای لغت نامه دهخدا و فرهنگ معین بود بنابراین یکی از آثار و منابع اصیل لغت شناسی در زبان فارسی است که سال ها پیش چاپخانه خیام این مجموعه را در 5 جلد رحلی چاپ کرده که دارای اشتباهات نوشتاری بود لذا این مجموعه 5 جلدی را به مجموعه کوچک تر برای علاقه مندان تبدیل کردیم که در مرحله چاپ است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان در ادامه با اشاره به اینکه خواندن لغت و بررسی کردن کار ساده ای نیست ضمن اینکه باید امانت را هم رعایت می کردیم، گفت: این مجموعه تألیفی در اول مهر آماده بود اما از اول مهر تاکنون درگیر تایپ و صفحه بندی شد زیرا تایپ و صفحه بندی این مجموعه کار سختی بود و اکنون 5 جلد کتاب چاپ خیام به یک جلد 900 صفحه ای تبدیل شده است.
وی در ادامه گفت: کتاب "نامه زبان آموز" در دستور زبان فارسی است که مرحوم نفیسی در زبان فارسی بسیار توانمند بود و اولین نویسنده دستور فارسی به صورت دسته بندی است.
بصیری با اشاره به اینکه کتاب سوم مرحوم نفیسی "تعلیمات ابتدایی" است که سال ها در مدارس ایران تدریس می شد، ادامه داد: مرحوم ناظم الاطبا در زمانی در تهران بود اداره مدرسه شرف ( اولین مدرسه تهران که به شیوه مدرن قرار بود اداره شود) را به عهده داشت که این کتاب مربوط به آن دوره و برای نوآموزان و کودکان نوشته است که آموزش و پرورش می تواند این کتاب را به عنوان منبع در نظر بگیرد.
وی بیان کرد: دیوان شعر میرزا کاظم طبیب از خاندان نفیسی تقریباً 4 هزار و 200 بیت دارد و نکته مهم این دیوان این است که مقدمه 200 صفحه ای دارد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان اظهار داشت: این 4 عنوان کتاب در حوزه غیرپزشکی آماده برای چاپ است که امیدواریم در 14 دی به رونمایی برسد و "پزشکی نامه" کتاب بزرگی در دانش پزشکی است که توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان تدوین شده است.
محمدجواد فدایی هم در ابتدای سخن با بیان اینکه ما باید آن چیزی که وظیفه قانونی و به صلاح نظام و مردم است در کنار توجه به اعتقادات انجام دهیم؛ افزود: ما باید وظایف خود را انجام دهیم اما اگر گاهی اوقات می بینید که برخی نظراتی که در رسانه ها و فضای مجازی است را جواب نمی دهیم به دلیل است هر کار بکنیم باز گروهی مخالف هستند.
استاندار کرمان بیان کرد: احیای تاریخ مفاخر با توجه به سابقه علمی که استان کرمان داشته و می تواند انگیزه ای باشد برای اینکه در آینده نیز مفاخری داشته باشیم؛ کار پسندیده ای است و در چهارچوب ابلاغیه های دولت و به نفع مردم است که امیدواریم به خوبی انجام شود و مفید باشد و مورد استفاده قرار گیرد.
همایش ناظم الطباء کرمانی، ۱۴ دی از 8 و ۳۰ صبح تا ظهر در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می شود.
نظر شما