به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «میرا جان سلیمان خیل» امروز(۴ دی) در نشست خبری فرصت های سرمایه گذاری ایران و افغانستان در مرز دوغارون با بیان اینکه جلب همکاری کشور ایران در تجارت یکی از اهداف مهم کشور افغانستان است و این اتاق تلاش بسیار برای توسعه این همکاریها کرده است، گفت:منطقه ویژه اقتصادی دوغارون فرصت بینظیر برای تجار و سرمایهگذاران افغانستانی است که در صورت رفع مشکلات از این فرصت به بهترین نحو بهره خواهند گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان ادامه داد: دولت افغانستان از تجارت آزاد حمایت میکند لذا از مقامات جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم موانع سرمایهگذاری در مسیر تجار و بازرگانان افغانستانی بویژه برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون را بردارند.
سلیمان خیل با اشاره به سهم ۷۲ درصدی ایران از صادرات به کشور افغانستان گفت: مسوولان ایرانی اجازه ندهند که تجار و بازرگانان افغانستانی مجبور شوند برای تامین برخی کالاها مسافت بسیار تا کشورهای دیگر را طی کنند. وی افزود: ایران و افغانستان دو کشور همزبان و هم دین و همسایه هستند که میتوانند بهترین شرایط تجاری و اقتصادی را با یکدیگر داشته باشند.
«علیرضا یوسفیان» هم در این نشست گفت: از تشکیل این انجمن یا جامعه یک سال و نیم میگذرد و یکی از اهداف تشکیل آن تجمع تجار و بازرگانان افغانستانی در یک کانون و ایجاد بستر لازم برای رفع مشکلات آنان در حوزه سرمایهگذاری است.
نماینده جامعه سرمایهگذاران و تجار افغانستانی در ایران افزود: هم اینک تجار و بازرگانان افغانستانی در بیشتر بخشهای اقتصادی شامل هتلداری، تولید موادغذایی، قطعات صنعتی، پوشاک، ساخت مجتمعهای تجاری و مسکونی، ارایه خدمات گردشگری و آژانسهای هواپیمایی، عرضه مواد سوخت و پتروشیمی، سرمایهگذاری در معدن و صنعت، طلا و جواهر در خراسان رضوی و برخی نقاط دیگر کشور فعالیت دارند.
وی ادامه داد: همچنین تجار و بازرگانان افغانستانی آمادگی لازم برای احیای واحدهای تولیدی نیمه تعطیل یا تعطیل شده در ایران را دارند و اشتغالزایی و صادرات از نیات اصلی تجار و سرمایه گذاران افغانستانی است.
یوسفیان گفت: تجار افغانستانی همچنین آمادگی لازم برای سرمایهگذاری و اشتغالزایی در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در تمام رستههایی که پیش از این فعالیت داشتند به ویژه حوزه بسته بندی کالا را دارند.
نماینده جامعه سرمایهگذاران و تجار افغانستانی در ایران مشکلات سرمایهگذاری در ایران را بسیار زیاد توصیف کرد و افزود: با این حال مسوولان ایرانی بویژه مسوولان خراسان رضوی در تلاش هستند که این مشکلات برطرف شود اما این معضلات از نقطه صفر مرزی دوغارون شروع میشود و تا ادارات استانی و حتی ادارات در پایتخت ایران ادامه مییابد.
وی مشکلات مربوط به ورود ارز به ایران، مشکلات مربوط به حوزه مالیاتی و بانکی در استان خراسان رضوی و مرز دوغارون را از مهمترین دغدغههای تجار و سرمایهگذاران افغانستانی برشمرد.
یوسفیان از مسئولان خراسان رضوی خواست روند صدور مجوز برای فعالیت اقتصادی تجار افغانستانی را تسهیل کنند و امتیازاتی در این خصوص قایل شوند تا آنان بتوانند در قالب یک شرکت هلدینگی در دوغارون، سرمایهگذاری لازم در تولیدات خرد را داشته باشند.
نماینده جامعه سرمایهگذاران و تجار افغانستانی در ایران نسبت به پذیرش سرمایه گذاران ایرانی در شهرک صنعتی هرات و سایر نقاط افغانستان و ارایه تسهیلات در خصوص صدور روادید برای تجار ایرانی در کنسولگری افغانستان اعلام آمادگی کرد.
نظر شما