به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد شاه بیگی» امروز(۴ دی) در نشست خبری فرصت های سرماتیه گذاری ایران و افغانستان در مرز دوغارون با بیان اینکه این منطقه در زمینی به مساحت هفت هزار و ۷۰۰ هکتار که بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شمار میرود با هدف تسهیل سرمایهگذاری و با رویکرد جذب بازار هدف در افغانستان ایجاد شده است، گفت:شرکت توسعه و عمران دوغارون با بیش از ۱۰۰ هزار سهامدار در قالب شرکتهای تعاونی مرزنشین از مردم شهرستانهای تایباد و باخرز و ۶ مجموعه فعال اقتصادی استان به عنوان سازمان مسوول این منطقه ویژه اقتصادی تعیین شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون ادامه داد: ایجاد مکانی امن برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی، ایجاد کانونی فعال برای همکاریهای مشترک اقتصادی بینالمللی در همه زمینههای سرمایهگذاری، کاهش هزینههای تولید به منظور ورود به بازارهای رقابتی جهانی، ایجاد فرصتهای شغلی جدید، اجرای سیاستهای توسعه منطقهای و ایجاد قطبهای اقتصادی و صنعتی، ارتقا سطح فناوری و بهرهگیری از فناوریهای برتر و نوین اقتصادی، شکل گیری اولین کارگروه مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و افغانستان از مهمترین اهداف راهاندازی این منطقه ویژه اقتصادی بوده است.
وی گفت: برخورداری از مزیتهای قانونی سرمایهگذاری، مزیتهای گمرکی، ۲۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع انبار مسقف به ارتفاع پنج متر برای ذخیره هرگونه کالا، هشت مخزن یک میلیون لیتری سوخت و یک مخزن ۲۵۰ هزارلیتری بلندینگ، ۳۰ هکتار زمین آسفالته برای بارانداز کالا، امکان ترانس شیپ منت کلیه کالاهای ورودی به منطقه، جایگاه سوخت، سالن ویژه گمرک با ۸۵ غرفه، چهار دستگاه باسکول ۶۰ تنی، شبکه فیبرنوری، عرضه سوخت با نرخ صادراتی به کامیونهای ورودی منطقه، برخی از امکانات موجود در این منطقه به شمار میرود.
شاه بیگی افزود: امکانات ایجاد شده در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون زمینه اشتغال ۲ هزار نفر را فراهم کرده است که با احتساب تردد روزانه ۵۰۰ کامیون برای تخلیه و بارگیری کالا در این منطقه، اشتغال منطقه به چهار هزار نفر میرسد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون ادامه داد: در هشت ماه امسال ۶ میلیون و ۵۹۰ هزار لیتر سوخت در جایگاه سوخت منطقه ویژه اقتصادی دوغارون مصرف شده و ۷۲۴ هزار و ۶۱۶ تن کالا به ارزش ۷۴۷ میلیون دلار در این منطقه جابهجا شده است.
وی با اشاره به وجود واحدهای تولیدی فرآوری برنج و روغن کنجد در این منطقه گفت: ایستایی کامیونهای ترانزیتی و صادراتی و توقف بیش از حد آن و کندی صادرات کالا، ترافیک ایجاد شده در داخل منطقه ویژه دوغارون، وجود گره کور نقطه ارتباطی و ضعف ارایه خدمات از مهمترین مشکلات منطقه دوغارون است.
شاه بیگی با اشاره به مشکل اشتغال بویژه محرومیت و بیکاری در شهرستان تایباد افزود: در صورتی که توجه بیشتری به زیرساختهای گاز، زمین، آب و جاده در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون شود، شاهد توسعه سرمایهگذاری و اشتغال، افزایش ورود و خروج کالا از مرز دوغارون تا پنج برابر ظرفیت فعلی خواهیم بود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون ادامه داد: با وجود ارتباطات تاریخی و فرهنگی و تجاری بین ایران و افغانستان و همجواری هرات به عنوان مهمترین شهر تجاری افغانستان با خراسان رضوی، بازار این کشور فرصت خوبی برای حضور حداکثری تجار و تولیدکنندگانی ایرانی است.
وی گفت: جای تاسف دارد با وجود منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و همه بسترهایی که برای ارتباط تجاری بین دو کشور فراهم است، کشور ترکیه بازار افغانستان را در دست داشته باشد.
شاه بیگی با بیان اینکه در صورتی که ظرفیتهای زیرساختی موجود در این منطقه تکمیل و سرمایهگذاری در آن انجام شود، بعید است در تایباد و سایر نقاط خراسان رضوی مشکلی به عنوان بیکاری وجود داشته باشد، گفت:۱۰ سال از تصویب منطقه ویژه اقتصادی دوغارون میگذرد اما همچنان ظرفیتهای آن ناشناخته مانده و هیچ یک از این ظرفیتها احیا نشده است.
نظر شما