به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « محسن احتشام» عصر امروز (4 دی) در کارگروه توسعه صادارت استان خراسان جنوبی که با حضور قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: در مرز خراسان جنوبی مزیت های زیادی به دلیل همجواری با کشور افغانستان وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به لزوم تسهیل و تسریع مبادلات تجاری، گفت: افزایش کمرگات استان و تبدیل بازارچه هایمرزی به کمرگ می تواند یکی از راهکارهای عملیاتی برای تسریع و تسهیل مبادلات تجاری با افغانستان باشد و اکنون پیگیری تبدیل بازارچه یزدان به گمرک رسمی هستیم.
احتشام با اشاره به مشکلات تعهد برگشت ارز از صادرات، افزود: راه اندازی صرافی در مرز می تواند یکی از راهکارهای برگشت ارز صادراتی باشد.
وی با بیان اینکه افزایش هزینه حمل و نقل موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات می شود و قدرت رقابت ما را نسبت به رقبای ما در افغانستان کاهش می دهد، ادامه داد: ناوگان حمل و نقل استان فرسوده شده و نیاز است یارانه حمل و نقل در این زمینه پیش بینی شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: بحث تبادلات ارزی یکی دیگر از خواسته های تجار استان است که باید به آن پرداخته شود.
احتشام با اشاره به اینکه انتظار است طرح سازماندهی در نقاط مرزی شکل بگیرد، گفت: اجباری بودن صادرات برای مرزنشینان جهت جذب سهمیه مبادلات می تواند با تعرفه های ترجیحی که گذاشته می شود ضمن ایجاد اشتغال به تامین مواد اولیه برخی کارخانه های تولیدی استان کمک کند.
وی تاکید کرد: تولیدات خراسان جنوبی صادرات محور است که مشکل نقدیگی دارند و بحث سرمایه در گردش می تواند کمکی به واحدهای تولیدی صادرات محور در استان باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند در پایان از صادرات بسیار ناچیز و 500 تنی زرشک خراسان جنوبی در مقابل 21 هزار تن محصول تولیدی آن در استان گلایه کرد.
نظر شما