سازوکار متفاوت صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم یار با موسسات فاقد مجوز

رییس سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: ساز و کار صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم یار و اشتغال محور به مانند صندوق‌های خانوادگی‌ بوده و با موسسات فاقد مجوز متفاوت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، سرهنگ پاسدار محمد زهرایی درباره اینکه چگونه در خصوص این صندوق ها تصمیم گیری خواهد شد تا تجربه موسسات غیر مجاز تکرار نشود؟ اظهار داشت: این ابهام در ذهن بسیاری وجود دارد و این صندوق ها را به مانند موسسات اعتباری فاقد مجوز می دانند و معتقدند باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کند. اما باید به این نکته توجه شود که این صندوق ها همان صندوق‌های قرض الحسنه مردم نهاد و خانوادگی است که در حال حاضر در بسیاری از خانواده ها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ساز و کار صندوق های قرض الحسنه مردم یار و اشتغال محور به مانند همان صندوق ها است و اختیار آن نیز با مردم است، افزود: هیچگونه اجباری هم درباره محل افتتاح این حساب‌ها وجود ندارد.

رییس سازمان بسیج سازندگی با تاکید بر اینکه این صندوق ها به گونه ای طراحی نشده که اختیار آن در دست افراد خاصی باشد، گفت: تمامی اختیارات و تصمیم گیری درباره این صندوق ها به دست مردم سپرده شده و به گونه‌ای نیست که ساختار آن در آینده به موسسه یا ابرصندوقی تبدیل شود.

زهرایی افزود: نظارت دقیقی بر عملکرد این صندوق‌ها وجود دارد تا در آینده به مشکلی بزرگ تبدیل نشود، وظیفه بسیج سازندگی نیز تسهیل‌گری است یعنی مردم را تشویق به تاسیس این صندوق‌ها می‌کنیم و اولین نکته و تذکری که از سوی تسهیل‌گران بسیج سازندگی به مردم متذکر می‌شویم این است که اختیار این صندوق با شماست و تنها اساسنامه و یا بانکی از سوی تسهیل‌گران پیشنهاد می‌شود و در نهایت تصمیم‌گیری با آن‌ها است.

وی درباره نظارت بر روند و جریان این صندوق‌ها، توضیح داد: همچنین شبکه ای با عنوان یارا وجود دارد که از طریق آن حق عضویت، روند تسهیلات‌دهی، اشتغال زایی براساس رسته های شغلی تعیین شده و ... گزارش‌گیری می شود. هدف ما بر توانمند سازی مردم است و صندوق های قرض الحسنه‌ای که در خانواده‌ها وجود دارد به نظر ما بستری برای بانکداری اسلامی است.

رییس سازمان بسیج سازندگی درباره تفاهمنامه ها و رایزنی هایی که تاکنون در اینباره انجام شده، گفت: تاکنون با صندوق کارآفرینی امید، بانک قرض الحسنه مهر ایران، بانک مهر اقتصاد، بانک انصار تفاهمنامه هایی امضا شده و برنامه بعدی ما نیز امضا تفاهمنامه با پست بانک و بانک قرض الحسنه رسالت است.

وی درباره نرخ سودهای متفاوت در این بانک ها اظهار داشت: نرخ سود متفاوت عاملی برای ایجاد رقابت بین مردم است.

 بسیج سازندگی در بحث اقتصاد مقاومتی و در تکمیل زنجیره ارزش که موجب مولد شدن مردم خواهد شد اقدامی را آغاز کرده که کمک به مردم در تسهیل گری برای ایجاد و راه اندازی صندوق‌های مردم یار و اشتغال زا است. مردم تاکنون حدود ١۴ هزار و ۵٠٠ صندوق قرض‌الحسنه مردم یار را تاسیس کردند.

تمامی افرادی که در تاسیس این صندوق‌ها نقش داشته اند از مردم عادی بودند و بسیج تنها وظیفه آموزش آنها و تسهیل‌گری را برعهده داشته است. در ١۴ هزار و ۵٠٠ صندوق بیش از ۶۵٠ هزار نفر عضو دارد که گردش مالی آن در حدود ۱۳۰ میلیارد تومان می‌شود. مردم در این صندوق‌ها در حدود ٣۵ هزار فقره تسهیلات به یکدیگر ارائه کردند و ٢٧ هزار شغل غیرپایدار ایجاد شده و جهت پایداری این شغل‌ها نیاز به حمایت بیشتری وجود دارد./

کد خبر 872198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha