کف بازار تاریخی سمنان مرمت شد

حسینی گفت: کف بازار تاریخی سمنان مرمت شد حسینی

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «سعید حسینی» در گفتگو با خبرنگاران گفت: در این مرحله از مرمت، اقداماتی شامل جمع آوری کف پوش های سیمانی، کف سازی به متراژ 200 متر مربع، ساماندهی فاضلاب، ناودان ها، تأسیسات برق و مخابرات انجام شده است.

 

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سمنان افزود:  روند مرمت کف بازار در فازهای بعدی ادامه خواهد داشت.

 

وی گفت: در این مرحله از مرمت شهرداری سمنان و سایر دستگاههای اجرایی مشارکت داشته اند.

 

بازار سمنان که از خیابان شهدا شروع و تا خیابان امام خمینی(ره) ادامه می یابد مربوط به شماره 1740در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازار سمنان یکی از یادگارهای دوران قاجار در شهر کویری سمنان است که در ساخت آن از مصالحی چون ‏خشت و آجر استفاده کرده‌اند.

 

 بازار سمنان دارای دو بخش شمالی و جنوبی است.

 

 قسمت شمالی دارای ‏‏254 باب مغازه و طولی در حدود 1.5 کیلومتر را به خود اختصاص می‌دهد.

 

در بازار شمالی که به نام‌های ‏قدیمی خود «راسته بازار» یا «بازار بالا» بیشتر شناخته می‌شود، مسجد، حمام و کاروانسرا نیز وجود دارد.

 

 ‏بازار جنوبی در راستای بازار شمالی قرار گرفته و 50 باب مغازه را در خود جای داده است و کسبه در ‏شلوغی و ازدحام بازار به کسب و کار مشغول‌اند.

 

بازار بخش جنوبی طولی در حدود 200 متر دارد و به بازار ‏کوچک یا بازار پایین هم شناخته می‌شود.‏

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بخشی از بازار سمنان به بازار شیخ علاءالدوله مشهور است، شیخ علاءالدوله یکی از بزرگان اهل تصوف بود ‏که خانقاهی نیز در روستای صوفی آباد داشت، روستایی که هنوز پابرجاست.

 

 این بخش از جنوب شرق ‏خیابان امام شروع می‌شود و تا گورستان قدیمی سنادره (قبرستان علمدار) در غرب میدان امام سمنان ‏امتداد می‌یابد.

 

شیخ علاءالدوله کسی بود که این بخش بازار سمنان را بنا نهاد، بخشی سرپوشیده با ‏طاق‌های ضربدری و آجرکاری های زیبا. ‏البته این بخش بازار سمنان به بازار مرده ها نیز شهرت دارد! البته در این بازار، مرده‌ها خرید و فروش ‏نمی‌کنند و دلیل این نامگذاری قرار گرفتن این بخش بازار در مسیر انتقال اموات به قبرستان علمدار است.

 

 ‏این بخش بازار در دوره ایلخانی ساخته شده و اکنون به علت احداث خیابان امام بخش زیادی از آن تخریب ‏شده است. اکنون بخشی از بازار از ابتدای بازار جنوبی (پایین بازار) تا ابتدای خیابان امامزاده یحیی باقی ‏مانده که بخش کوچک اما زنده‌ای از شهر را تشکیل می‌دهد. ‏

 

در کنار بازدید از بازار سنتی سمنان که حدودا دویست سال قدمت دارد، می‌توانید به تکیه پهنه، تکیه ‏ناسار، موزه گرمابه حضرت (موزه پهنه)، امامزاده یحیی و مسجد جامع سمنان هم که در دل بازار قرار ‏گرفته‌اند اشاره داشت. ‏

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جالب است بدانید که بازار سمنان در زمان پهلوی و پس از خیابان‌کشی‌های شهر به دو بخش تبدیل شد. ‏

 

برای رسیدن به بازار سمنان می‌توانید به میدان امام سمنان بروید و با گشت و گذار در بازار و خرید سوغات ‏سمنان نظیر کماچ و نان شیرمال برای دوستان و آشنایان خاطره سفر به سمنان را ماندگار سازید.

 

کد خبر 872192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha