به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید صادق رضایی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل کانون پرورشی و فکری کودکان، در نشستی که با حضور جمعی از خبرنگاران رسانه های سایبری استان در اولین جشنواره بین المللی فیلم کودکان برای کودکان در قزوین، گفت: در حال حاضر بیش از 820 کانون پرورشی فکری در کشور فعالیت می کنند.
وی افزود: این در حالی است که برای هر پنج تا هشت هزار کودک یک مرکز فرهنگی آموزشی در نظر گرفته شده است در حالی که نیاز است تقریبا همین مقدار هم کانون در کشور راه اندازی شود.
رضایی ادامه داد: توسعه و افزایش تعداد واحدهای فرهنگی و پرورشی کانون در کشور به برنامه ریزی های دولتی مرتبط است اما می توان این امید را داشت که در آینده به 2 برابر تعداد کنونی مراکز برسیم.
وی اضافه کرد: تاسیس کانون در شهر و روستاهای با جمعیت بالای پنج هزار نفر انجام می شود و درصددیم با رسیدن شاخص جمعیتی در هر منطقه نسبت به راه اندازی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدام کنیم.
مدیر عامل کانون پرورشی و فکری کودکان اظهار داشت: طبق آمارها 45 درصد جمعیت ایران در روستاها زندگی می کنند لذا توجه به این افراد و کودکان و نوجونان این مناطق سبب شد تا کتابخانه های سیار روستایی راه اندازی شوند.
رضایی اذعان داشت: در این راستا با برنامه ریزی های انجام شده سال گذشته 55 کتابخانه سیار روستایی در مدت زمان های مشخص شده به روستا ها مراجعه و محصولات فرهنگی و کتاب ها را به کودکان و نوجوانان این منطقه امانت دادند.
وی یادآورشد: امسال نیز 150 کتابخانه سیار روستایی در مناطق مختلف راه اندازی شده است که در چشم انداز فعالیت ها تلاش می کنیم این تعداد را به 205 کتابخانه افزایش دهیم.
رئیس هیئت مدیره کانون پرورشی و فکری کودکان و نوجوانان از رونمایی کتاب فیلمسازی آسان در اولین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در قزوین خبر داد و افزود: این کتاب توسط یکی از برجسته ترین فیلمسازان به تحریر در آمده است و انتظار ما این است که در ماه های آینده چاپ های بعدی کتاب را داشته باشیم.
وی برگزاری جشنواره های کودک را نماد فعالیت های کانون دانست و تصریح کرد: جشنواره کودک موجب رشد استعداد کودکان عضو کانون شده است و فعالیت هایی چون عکاسی و نقاشی در زمره کارهای با قدمت بیش از 40 سال توانسته زمینه گرایش کودکان به رشته های فیلمسازی و انیمیشن را فراهم کند.
رضایی بیان کرد: رشته های فیلمسازی و انیمیشن با استقبال خوب کودکان در کانون مواجه شده و در جذب سایر کودکان به مراکز کانون بسیار تاثیرگذار بوده است.
این مسئول گفت: فعالیت هایی چون فیلمسازی و انیمیشن موجب تقویت روحیه کار گروهی در کودکان و ایجاد لذت در آنها شده است.
وی یادآورشد: فعالیت های کانون در قالب فانتزی توام با تخیل صورت می گیرد و جذابیت زیادی برای نوجوانان دارد.
رضایی به ارزیابی فیلم های منتخب ایران و جهان پرداخت و بیان داشت: برپایی این جشنواره فضایی را به وجود آورد تا هنرمندان در عرصه های مختف رسانه ای دور هم گرد آیند و برترین آثار خود را برای شادی کودکان به معرض نمایش بگذارند.
وی افزود: در این جشنواره 680 عنوان فیلم شرکت دارد که 460 عنوان فیلم ساخته شده توسط کودکان ایرانی و 220 فیلم از کودکان سایر کشورهای دنیا مورد قضاوت و داوری قرار خواهند گرفت.
رئیس هیئت مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور تصریح کرد: چهار کارگاه آموزشی با عنوان متحرک سازی آسان، تصویربرداری دیجیتال، فیلمسازی آسان و ایده تا فیلم هم برای مربیان ایران و هنرمندان شرکت کننده در جشنواره برگزار شده است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هدف از برگزاری این جشنواره را تشریح کرد و گفت: شرکت کودکان و نوجوانان از 26 کشور جهان در این جشنواره فرصت مناسبی است برای تعامل و تبادل اندیشه، تفاهم و اعتلای فرهنگی بین ملت ها که این کار می تواند پایه های بنیادین رشد فرهنگی علمی و هنری را پایه گذاری کند.
در ادامه محمد رضا کریمی صارمی، دبیر جشنواره گفت: کتاب های پر مخاطب برای دسترسی بهتر و تاثیرگذاری بیشتر بر روی کودکان به انیمیشن تبدیل شده که تاکنون 40 فیلم انیمیشن از این کتاب ها تهیه و به همراه سی دی در بین کودکان توزیع شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشترین توجه کودکان و نوجوانان به کتاب هایی است که تولید انیمیشی نیز دارد بدین معنا که کودک و نوجوان پس از مطالعه کتاب می تواند از محتوای انیمیشنی همان کتاب هم بهره ببرد.
وی افزود: امیدواریم با جدی گرفتن فعالیت های انیمیشن در کانون بتوانیم در کمتر از 2 سال 45 انیمیشن در موضوعات کودک را تهیه و عرضه کنیم.
کریمی صارمی یادآورشد: انیمیشن ایرانی با نام صفر در جشنواره فیلم چین جایزه اول خرس طلایی را به خود اختصاص داد و در حال حاضر از نظر تولید انیمیشن در سطح خوب و بالایی از کیفیت قرار داریم و توجه یکباره به این امر با سرعت بی نظیر رو به پیشرفت در حرکت است.
پایان پیام/
نظر شما