به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، گردشگري يكي از صنعتهاي درآمدزا و اقتصادي در جهان محسوب ميشود که براساس گزارش سازمان جهاني جهانگردي، درآمد ناشي از گردشگري، امروزه در جهان بالغ بر 10 درصد توليد ناخالص دنيا را تشكيل ميدهد.
استان لرستان به دليل دارا بودن شرايط اقليمي مناسب و طبيعت بكر، فرهنگ، آداب و سنن خاص يكي از مناطق مناسب براي توسعه صنعت گردشگري محسوب ميشود.
وجود پنج هزار اثر باستاني منحصربهفرد و سه هزار و 200 اثر باستاني ثبتشده در فهرست آثار ملي نشان دهنده بخشی از تاريخ و فرهنگ كهن مردم استان لرستان است.
بناهاي تاريخي شگفت انگيز اين استان همچون قلعه فلك الافلاك، پل شكسته، گرداب سنگي، سنگ نبشته و مناره آجري از ديگر بناهايي هستند كه در خرمآباد مركز استان لرستان از عهد ساساني و پيش از آن در اين سرزمين همچون گوهري گرانبها زينت بخش چشمان رهگذران و مردم علاقه ند به تاريخ ايران زمين شده اند.
لرستان با داشتن آب و هوايي متنوع و چهارفصل داراي طبيعتي بسيار زيباست كه بهره مندي از آبشارهاي بكر و چشم نواز، بخشي از زيبايي هاي خدادادي اين ديار است كه در دل كوه هاي سر به فلك كشيده استان، خودنمايي مي كنند.
اما صنعت گردشگري در استان لرستان دليل مهيا نبودن زير ساختهاي توسعه همچون راههاي مناسب از رشد مناسبي برخوردار نبوده است.
به هر حال لرستان در سال هاي گذشته ميزبان گردشگران زيادي بوده اما بايد بتوان ماندگاري آنها را در استان افزايش داد تا در بلندمدت شاهد نقش ويژه اين حوزه بر اقتصاد لرستان بود.
بازدید بیش از یک میلیون و 506 هزار و 289 نفر از جاذبه های گردشگری لرستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: از ابتدای سالجاری تا کنون یک میلیون و ۵۰۶ هزار و ۲۸۹ نفر از جاذبه های گردشگری این استان بازدید کردند.
«سید امین قاسمی» افزود: از این تعداد ۵۹۹ هزار و ۱۸۱ نفر از اماکن تاریخی، ۶۲۱ هزار و ۶۲۹ نفر از جاذبه های طبیعی و ۲۸۵ هزار و ۴۷۹ نفر از جاذبه های دست ساز لرستان دیدن کردند.
وی اظهار داشت: امسال ۹۵۴ هزار و ۱۶۴ نفر در مراکز اقامتی استان از جمله هتل ها، مهمانپذیرها، مهمانسراها، و اقامتگاههای بومگردی اسکان داشته اند که بیشترین اقامت مربوط به شهرستان خرم آباد با ۲۷۰ هزار و ۸۲ نفر و کمترین آن سلسله با ۳ هزار و ۸۵۱ نفر بوده است.
قاسمی با اشاره به اینکه دراین مدت یک میلیون و ۵۰۶ هزار و ۲۸۹ نفر از جاذبه های گردشگری لرستان بازدید کرده اند که شهرستان خرم آباد با ۵۲۰ هزار و ۳۲ نفر بیشترین بازدید و سلسله با ۴۶ هزار و ۹۶ نفر کمترین بازدید را به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، قلعه تاریخی فلک الافلاک خرم آباد را به عنوان پر بازدیدترین اثر سالجاری استان معرفی و اضافه کرد: در این مدت ۲۱۵ هزار و ۵۵۹ نفر از این اثر ارزشمند تاریخی بازدید کردند که سهم گردشگران داخلی ۲۱۴ هزار و ۶۴۳ نفر و گردشگران خارجی ۹۱۶ نفر بوده است.
قاسمی گفت: اکنون ۳۸ مرکز اقامتی در استان وجود دارد که این مراکز دارای ظرفیت یک هزارو ۵۰۰ تخت هستند و همچنین ۶ اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت ۳۵۰ تخت اقامتی،۱۷ مجتمع گردشگری و ۲۹ دفتر خدماتی در این استان فعال است.
وی ادامه داد: ۱۴۲ واحد اقامتی از جمله هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی سفره خانههای سنتی و مجتمعهای خدماتی بین راهی در این استان وجود دارد که به مسافران خدمات لازم را ارائه میدهند و همچنین ۲۲ هتل با ظرفیت یکهزار و ۷۰۵ تخت و ۱۰ مهمانپذیر با ظرفیت ۲۹۰ تخت در سطح استان فعال هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان اظهار کرد: این استان دارای ۱۵ سفره خانه سنتی و پنج مجتمع گردشگری است و موافقت نامه اولیه برای ایجاد ۹ مکان گردشگری جدید نیز در لرستان صادر شده است.
نظر شما