«علی ابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به آلودگی هوای تهران و برخی کلان شهرها گفت: پدیده وارونگی هوا موضوع جدیدی نیست، همواره در فصل سرد و به ویژه در فصل پاییز این مشکل به وجود می آید چرا که جا به جایی هوا به دلیل سرد شدن توده ها متوقف می شود. از گذشته این مشکل وجود داشته است و هیچ گاه فکری به حال آن نشده است.
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وقتی درصد غلظت بالا می رود هم ماندگاری بیشتری دارد و هم اثرات بیشتری در لایه های پایینی ایجاد می کند و ذرات آلاینده گرد و غبار به شکلی حذف می شود.
وی ادامه داد: مشکل اساسی کلان شهرهایی همانند تهران این است که در مدیریت ساخت و سازشان این ملاحظات لحاظ نشده است یعنی منافذ ورود هوا را گرفته اند. این حجم منزل مسکونی و واحدهای صنعتی و همچنین تعداد زیاد خودروها برای یک منطقه جغرافیایی خاص که اطراف آن کوه است و تا زمانی که بادهای موسمی نیایند، امکان جا به جایی هوا وجود ندارد، نشان می دهد که از قبل برای توسعه این شهر هیچ مطالعه و کار کارشناسی زیست محیطی انجام نشده است.
ابراهیمی تاکید کرد: البته شاید اطلاعات محیط زیستی جامعی در این زمینه وجود نداشته است که به موقع در این زمینه هشدار دهند. در منطقه شمال غرب تهران و یا چیتگر نباید این قدر بلندمرتبه سازی ها انجام می شد. این حجم خودروهایی که در داخل شهر تهران وجود دارد با حاشیه نشینی در قسمت شرق و جنوب شرق تهران باعث شده است این شهر به یکی از آلوده ترین شهرهای جهان تبدیل شود.
وی با اشاره به تعطیلی مدارس و همچنین کاهش تردد خودروها در روزهای اخیر گفت: اینها مسکن های ناپایدار است. ما اگر می خواهیم فکری به حال تهران و آلودگی آن کنیم باید تراکم جمعیتی در این شهر را کم کنیم. بسیاری از شرکت ها و موسسات و کارخانجات خارج از تهران بی دلیل و بدون نیاز در داخل شهر تهران دفاتری را ایجاد کرده اند، حجم زیادی کارمند دارند و تعداد این دفاتر نیز قابل توجه است. اگر این دفاتر به همان جایی که این صنایع بزرگ و متوسط مشغول فعالیت هستند برگردند، قطعا مقداری از تراکم جمعیتی شهر تهران و ترددها کمتر می شود.
وی ادامه داد: شاید بسیاری از اقدامات برای ما هزینه بر باشد ولی می تواند اثرات ماندگاری داشته باشد. بالاخره تهران پایتخت سیاسی، اقتصادی و تجاری و صنعتی ایران است و بهتر است برای نجات این شهر از یک مقطعی شروع کنیم، مجوز واحدهای صنعتی را از تهران لغو کنیم و از همه مهم تر شرکت هایی که در تهران دفتر دارند را شناسایی و موظف به اینکه دفاترشان در همان محل کارخانجات و شرکت ها باشد، کنیم.
ابراهیمی تاکید کرد: باید در ساختمان سازی و بلندمرتبه سازی هایی که در تهران انجام شده است، بازنگری شود و برای صدور مجوزهای جدید ساخت و ساز سخت گیری های لازم انجام شود. ورود و خروج منافذ هوای شهر با دقت بررسی و کارشناسی شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما از زندگی این است که سالم زندگی کنیم، محیطی که در آن سلامتی انسان ها به خطر بیفتد، قطعا محیط مناسبی برای زندگی سالم نیست./
نظر شما