فشارها با دیپلماسی ملی و انقلابی شکست‌پذیر است

سخنگوی دولت با بیان اینکه فشارها به لطف دیپلماسی ملی و انقلابی کاملا شکست‌پذیر هستند، گفت: انسجام و استقامت ملی در داخل و صلح گستری و دیپلماسی فعال در منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی ربیعی ظهر دوشنبه (۲ دی) در نشست خبری گفت: اگر منصفانه و با توجه به شرایط کشور به عملکرد دولت نگاه شود مشخص می‌شود که دولت از ظرفیت‌های داخلی و دیپلماتیک برای توسعه کشور استفاده کرده است.

سخنگوی دولت با اشاره به سفر اخیر رییس جمهوری به مالزی و ژاپن اظهارداشت: سفر روحانی به مالزی و ژاپن نشان داد که تحریم را به عنوان یک واقعیت موجود در زندگی ملت ایران به رسمیت نشناخته و از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای شکستن تحریم ضد بشری استفاده می‌کنیم برای این منظور با هدف توسعه و ارتقاء جایگاه ایران و حمایت از منافع ملی استفاده از توان دیپلماتیک را در دستور کار قرار داده است.

وی یادآورشد: جمع بندی رئیس‌جمهوری از مذاکرات مالزی و ژاپنی این بود که فشارها به لطف دیپلماسی ملی و انقلابی کاملاً شکست پذیر هستند و استقامت و انسجام ملی در داخل و صلح گستری و دیپلماسی فعال در منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.

روند دیپلماتیک و گفت‌وگو هرگر تعطیل نخواهد شد 

ربیعی با اشاره به سفر هفته گذشته رییس جمهوری به کشورهای مالزی و ژاپن در شرق آسیا گفت: این سفرها حائز اهمیت بود. این سفرها و سطح دیدارها و مذاکرات نشان‌دهنده آن بود که دیپلماسی فعال و سازنده دولت همچنان با قدرت ادامه دارد و هیچ‌گاه روندهای دیپلماتیک و گفت‌وگو محور برای توسعه کشور و ارتقای جایگاه ایران در دنیا، تعطیل نخواهد شد.  

وی افزود: دولت اگر چه دستاوردهای بی‌نظیری در عرصه دیپپلماسی داشته است و طی چندین سال گشایش‌های فراوانی در سطح بین‌المللی برای کشور فراهم کرده است، از جمله خارج کردن کشور از قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل، اما هرگز از ظرفیت های داخلی خود نیز غافل نبوده است.  

سخنگوی دولت بیان کرد: نگاه معطوف به حمایت از تولید داخلی، استقلال اقتصادی و اتکا به توان و ظرفیت‌های ملی همواره از جمله اولویت‌های دولت و تمام دستگاه‌های زیرمجموعه آن بوده است.  

دستیار ارتباطا اجتماعی رئیس جمهوری گفت: اگر منصفانه و با توجه به شرایط تحریمی کشور به عملکرد دولت نگاه شود، پیداست که دولت به زمان و  ظرفیت‌های داخلی توجه داشته و همچنین از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کرده است.  

دیپلماسی و تحریم شکنی و قوی کردن اقتصاد راهگشا است 

ربیعی اظهار داشت: دولت از ابتدا معتقد به استفاده از همه ظرفیت‌های ایران و نیز هم‌افزایی بوده است. دولت باور دارد که دو مسیر دیپلماسی و تحریم شکنی و تحریم‌زدایی و قوی کردن اقتصاد کشور راهگشا خواهد بود.  

سخنگوی دولت گفت: سفر روحانی به  مالزی و ژاپن نشان داد که تحریم را به عنوان یک واقعیت موجود در زندگی ملت ایران به رسمیت نشناخته و از همه ظرفیت های داخلی و خارجی برای شکستن این تحریم ضد بشری استفاده می‌کند.
ربیعی گفت: دولت با هدف توسعه و ارتقای جایگاه ایران و حمایت از منافع ملی، توجه به هر دو ظرفیتِ سرمایه‌های داخلی و استفاده از توان دیپلماتیک را در دستور کار خود قرار داده است.  

راهبرد دو وجهی ایران: استقامت و انسجام ملی و صلح گستری در منطقه 

ربیعی تصریح کرد: جمع بندی رییس جمهوری از مجموع مذاکرات ژاپن و مالزی این بود که فشارها به لطف دیپلماسی ملی و انقلابی کاملا شکست پذیر هستند و این یک راهبرد دو وجهی است، «استقامت و انسجام ملی در داخل» و «صلح گستری در منطقه و دیپلماسی فعال در مناسبات منطقه ای و جهانی».

با راهبرد صلح و آزادی می توان تحریم را شکست 

ربیعی با تاکید بر این که با راهبرد صلح و آزادی می‌توان حصر ایران برابر تحریم‌های ظالمانه را شکست، گفت: سخن امام خمینی در گوش ماست که در دشوار ترین روزهای میهن فرمودند حصر آبادان باید شکسته شود.

آمریکا برای مذاکره و رفع تحریم پیش قدم نشود زیان می‌کند

ربیعی تاکید کرد: حصر ایران آنگاه شکسته خواهد شد که به تحلیل دقیق رهبر معظم انقلاب تولید داخلی چنان رونق گیرد که تحریم‌گران بی اثر بودن اقدامات خود را به چشم ببینند. من این راهبرد دوستونه و دو وجهی در مقابله با تحریم‌ها را این گونه می توانم توضیح بدهم که هر کجا تحریم هست و آثار و تبعات خودش را آشکار کرده مقاومت مقابل تحریم‌ها و همزمان با آن تلاش دیپلماتیک برای شکست دادن تحریم هم وجود دارد. 

وی گفت: هدف این است که به نقطه‌ای برسیم که دولت آمریکا اگر برای مذاکره با ایران و رفع تحریم‌های غیر انسانی‌اش پیش قدم نشود بیشتر زیان ببیند. 

سفر به مالزی و ژاپن گامی برای اجماع جهانی بر ضد تحریم‌ها بود 

ربیعی درباره دستاوردهای سفر روحانی به مالزی و ژاپن گفت: این سفر دستاوردهای قابل توجهی برای کشورمان به همراه داشت، حضور رییس‌جمهوری در اجلاس سران کشورهای اسلامی با سه پیشنهاد و طرح اجرایی از سوی ایران همراه بود که با استقبال کشورهای اسلامی مواجه شد.

وی افزود:تاسیس «صندوق مشترک برای تأمین مالی همکاری‌های فناورانه میان کشورهای اسلامی»، تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و « امنیت سایبری» و تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها، طرح‌های اجرایی ایران در این اجلاس بود که از سوی رئیس‌جمهوری مطرح شد.

سخنگوی دولت گفت: نشست سران کشورهای مالزی ، ایران ، ترکیه و قطر به عنوان قطب‌های اقتصادی جهان اسلام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود که در مجموع گام‌های مهمی در جهت مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا و جنگ و تروریسم اقتصادی علیه ملت‌ها به شمار می‌رود.

ربیعی تصریح کرد: سفر روحانی به ژاپن در نودمین سال روابط سیاسی دو کشور نیز اهمیت ویژه‌ای داشت، به‌رغم برخی حاشیه‌سازی‌ها، این سفر در راستای گسترش همکاری‌های دوجانبه میان ایران و ژاپن در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بود. 

وی بیان کرد: سفر به مالزی و ژاپن همچنین گام مهمی در جهت اجماع جهانی علیه تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا بود چرا که علاوه بر اروپایی‌ها، کشورهایی مثل ژاپن که از هم‌پیمانان آمریکا به شمار می‌روند در تلاش برای شکستن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران هستند.

نخست وزیر ژاپن از صلح هرمز استقبال کرد

ربیعی به دیدار رییس‌جمهوری با «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن اشاره کرد و گفت: در این دیدار مساله طرح «صلح هرمز» مورد استقبال آبه قرار گرفت و گفت‌وگوها و پیشنهادهایی در زمینه انرژی، گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مطرح شد.

وی بیان کرد: در مجموع این سفر و دستاوردهای آن در راستای دیپلماسی فعال دولت و با حفظ استقلال و حمایت از منافع ملی، در حالی انجام شد که دولت هیچ‌گاه از نگاه به داخل و حمایت از سرمایه‌ها و ظرفیت‌های داخلی غافل نبوده و این دو در کنار هم می‌تواند به عنوان مکمل، توسعه کشور، حفظ منافع ملی و ارتقای جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی را به همراه داشته باشد. 

ایران را شایسته تحریم نمی دانیم / آمریکا را به عقب می‌رانیم

ربیعی با تاکید بر این که «ایران را شایسته تحریم نمی‌دانیم» گفت: با همین رویکرد نگاه و اتکاء به توان داخلی و استفاده از ظرفیت دیپلماسی، آمریکا را به عقب می رانیم و به الزامات این مسیر هم توجه داریم.

سخنگوی دولت گفت: الزامات این مسیر هم چیزی نیست جز تلاش برای افزایش سطح رضایت عمومی، افزایش درک مشترک با مردم و  قوی کردن اقتصاد در داخل، تعمیق جمهوریت و دیپلماسی فعال./

کد خبر 871506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha