برخورد قاطع با تخلفات در انتخابات صورت می گیرد

مرتضوی گفت: برخی از عنوان دکتر، پروفسور استفاده می کنند در حالی که نیستند لذا قوه قضائیه معتقد است پیگیری ها باید حداکثری باشد و اگر می خواهد برخورد صورت گیرد حتی باید با حداقل ها برخورد قاطع و همراه با قدرت صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید امیر مرتضوی» امروز دوشنبه (2 دی ماه) در نشست خبری پنجمین جشنواره ملی ایدهها و فرصت ها که در محل دادگستری استان برگزار شد، بیان کرد: جشنواره ملی ایده ها و فرصت ها از پنج سال گذشته توسط قوه قضائیه صورت گرفته است و با شناسایی آسیب های اجتماعی و اولویت دار با هدف ارتقا آموزش و کسب و کار این برنامه را اجرا می کند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به همکاری برخی سازمان ها در اجرای این طرح از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان بهزیستی، سازمان تعاون، وزارت کشور، نیروی انتطامی، افزود: خراسان رصوی به لحاظ پیشینه اش در امر وقوع جرم، یکی از مناطقی است که به عنوان محور این برنامه را مدیریت می کند.

 

وی با بیان اینکه ۹ استان زیر مجموعه خراسان رصوی در این جشنواره همکاری دارند؛ گفت: خراسان شمالی و جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان، مازندران، یزد و هرمزگان از جمله این استان ها هستند همچنین دو منطقه اصفهان و البرز نیز در این خصوص فعالیت می کنند.

 

مرتضوی با اشاره به محورهای جشنواره پنجم ملی ایده ها و فرصت ها، اظهار داشت: پیشگیری از جرایم اقتصادی، پیشگیری ار فساد اداری، پیشگیری از جرایم و آسیب های فصای مجازی، پیشگیری از اعتیاد و قاچاق مواد مخدر، پیشگیری از جرایم و تخلفات رانندگی، پیشگیری از جرایم و تخلفات، پیشگیری از جرایم مالکیت معنوی، ارائه خدمات حقوقی و قضایی و مشارکت و مسئولیت اجتماعی محورهای این جشنواره هستند.

 

وی بیان کرد: در این دوره از جشنواره مسئولیت رئیس قوه قضاییه به دو مقوله مردمی بودن و اجتماعی شدن اهتمام و توجه ویژه دارد تا از ظرفیت های مردم، سازمانها و تشکل ها بیشترین استفاده کند و در این رابطه جلسه ای با حضور 40 نخبه و فرهیخته در این زمینه برگزار خواهد شد.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در خصوص جوایز این جشنواره برای برگزیدگان عنوان کرد: تیم برگزیده اول 7 میلیون تومان جایزه نقدی به همراه تندیس و لوح تقدیر، تیم برگزیده دوم 5 میلیون تومان به همراه تندیس و لوح تقدیر و تیم برگزیده سوم 4 میلیون تومان به همراه تندیس و لوح تقدیر، لوح تقدیر به 10 تیم برگزیده اول و 6 ماه خدمات رایگان مانیتورینگ به 30 تیم برگزیده جشنواره ارائه می شود.

 

وی در خصوص فرآیند برگزاری جشنواره، گفت: در مرحله اول  ۱۲ آذر الی یکم بهمن ماه فراخوان در سراسر کشور آغاز می شود و در مرحله دوم که از 18 آذر ماه الی 22 دی ماه است تیم ها باید در سایت جشنواره شرکت کنند، همچنین ۱۹ دی ماه پیش رویداد نیمروز در تهران برگزار می شود و از یکم تا ۱۰ بهمن ماه غربال گری و داوری میان ایده ها انجام می شود.

 

مرتضوی افزود: از 19 الی 21 دی ماه رویداد سه روزه در تهران برگزار می شود و 23 بهمن الی 8 اسفند ارزیابی نهایی ایده ها و انتخاب تیم های برتر صورت می گیرد همچنین در روز 8 اسفند اختتامیه جشنواره برگزار می شود.

 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه این جشنواره در سالهای گذشته با خروجی مثبتی همراه بوده است؛ گفت: تمام تیم های برگزیده و یا افرادی که در این جشنواره شرکت کرده اند اگر ایده آنها قابل قبول باشد آموزش داده می شوند تا از ظرفیت این افراد در بازار کسب و کار استفاده می شود.

 

وی اظهار داشت: علاقه مندان به شرکت در این جشنواره می توانند ایده های استارتاپی خود با موضوعات مطرح شده را در سایت جشنواره به آدرس www.festivalidea.ir  ثبت کنند.

 

مرتضوی در خصوص انتخابات پیش رو گفت: خراسان رصوی از سال ۹۰ به استناد ماده 67 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که بحث پیشگیری از جرم را مطرح می کند، ایده ای به قوه قضائیه ارائه داد تا در سطح استان ها ستادهایی برای پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی تشکیل شود که خوشبختانه این ایده با شرح اهداف و وظایف مورد موافقت قرار گرفت و  قوه قضائیه در قالب بخشنامه این ایده را به تمامی استان ها ابلاغ کرد تا در هر استان و شهرستانی ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی تشکیل شود، رئیس این ستاد در استان با ریاست کل و دبیری آن با معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم استان است و در شهرستان ها ریاست آن با دادگستری و دبیری آن با دادستان آن شهرستان است.

 

معاو پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه همانند سایر استان ها این ستادها در استان خراسان رضوی شکل گرفته است؛ افزود: تا کنون۷۰ جلسه انتخاباتی در قالب این ستادها با ۲۹۷ مصوبه در این جلسات داشته است و اهم اقدامات انجام شده در این ستاد ها موضوع سوء استفاده از امکانات و اموال دولتی، سیاه نمایی و تخریب که به ویژه در فضای مجازی رخ می دهد، تبلیغات زودهنگام، سوء استفاده از نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی و افتتاح پروژه ها است.

 

وی اظهار داشت: یکی از کارهای دیگر ما در این ستادها تقسیم حوزه های انتخابی به سه حوزه عادی، نیمه حساس و حساس است، نوع برنانه ریزی برای هر حوزه متفاوت است؛ همچنین برای اتخاذ یک رویه واحد بین حوزه های ما، جلسات منطقه ای برگزار می شود.

 

مرتضوی با بیان اینکه شعب ویژه انتخابات در دادسرا و دادگاهها و دادگاههای تجدید نظر و در دادگاه های کیفری یک تشکیل شده است؛ تصریح کرد: طبق ماده ۶۶ قانون انتخابات که اکثر تخلفات مربوط به روز انتخابات است، لذا جرایم و تخلفات را به قبل از روز رای، روز رای و روز بعد از رای گیری احصاء شده است که حدود 36 مورد، 27 مورد و 4 مورد حصا شده است و به تمامی شهرستان ها ابلاغ شده است تا برای این مسئله برنامه داشته باشند

 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به تشکیل کمیته فضای مجازی در زیر مجموعه ستادها؛ گفت: این کمیته در استان با محوریت یکی از معاونین دادستان است و در شهرستان ها با محوریت دادستان ها است، یکی از اقدامات این کمیته در انتخابات قبلی شناسایی ادمین ها و توجیح و آموزش این ها بوده است که در صورت عدم رعایت بعد از تذکرات برخورد صورت گرفته است. همچنین تشکیل کمیته فرعی در هر یک از سازمان ها دستگاهها از دیگر اقدامات این کمیته بوده است.

 

وی در خصوص چگونگی گزارش تخلفات انتخاباتی گفت: افراد با ثبت نام در سامانه سجام که یکی از ماموریت های آن حوزه انتخابات است تا هر گونه جرایم در انتخابات را گزارش دهد می توانند تخلفات را گزارش دهند؛ همچنین علاوه بر ثبت نام در سامانه برای گزارش تخلفات، تخلفات و جرایم حتی اگر در شهرستان ها باشد به دبیرخانه ستاد و روابط عمومی ارسال کنند.

 

مرتضوی با بیان اینکه استفاده از عناوین علمی به طور غیر مجاز جرم است؛ اظهار داشت: برخی از عنوان دکتر، پروفسور استفاده می کنند در حالی که نیستند لذا قوه قضائیه معتقد است پیگیری ها باید حداکثری باشد و اگر می خواهد برخورد صورت گیرد حتی باید با حداقل ها برخورد قاطع و همراه با قدرت صورت گیرد.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری خراسان رضوی افزود: ابتدا پیشگیری حداکثری و اگر فرد توجیه نبود حتی با موارد حداقلی برخورد قاطع خواهد شد و یکی از دلایلی که با قضات جلسه برگزار کنیم این موضوع است به این معنی که قضات در روز انتخابات علاوه بر انجام وظیفه خود باید قضات باشند و حضور فعال در بحث انتخابات داشته باشند تا جرایم و تخلفات را مدیریت کنند.

 

وی اظهار داشت: تهدید ها، فرصت ها و آسیب های هر انتخابات توسط حوزه انتخابی شناسایی می شود و برای هر کدام راهکارها تبیین و اجرا می شودو در شهرستان ها حاضر می شویم.

کد خبر 871408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha