حجت الاسلام «احمد مازنی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به بودجه بخش فرهنگ در لایحه بودجه 99 گفت: بودجه بخش فرهنگ نسبت به سال قبل در لایحه دولت کاهش داشته است. در سال 98 بودجه بخش فرهنگ نسبت به کل بودجه شش دهم درصد بود اما امسال بودجه بخش فرهنگ به نیم درصد کاهش پیدا کرده است البته در برخی بخش ها شاهد افزایش و در برخی بخش ها شاهد کاهش هستیم و این گونه نیست که بودجه تمامی بخش ها کاهش داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تصور مدیریت کشور این است که اگر ما حوزه فرهنگ را تقویت نکنیم و تمام توان و انرژی خود را در حوزه های دیگر بگذاریم، موفق خواهیم بود در حالی که اگر ما بخواهیم در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قوی عمل کنیم باید به حوزه فرهنگ به عنوان بخش زیرساختی کشور توجه کافی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر نگاه به اقتصاد درونی بخواهد شکل بگیرد و رونق تولید در داخل ایجاد شود، این مسئله را باید از حوزه فرهنگ آغاز کنیم. ما هر قدر بودجه صرف رونق تولید و کارخانجات کنیم ولی فرهنگ ارتقای کیفیت تولید داخلی را در داخل جا نیندازیم و مدیران ما به سرمایه های انسانی داخلی کشور توجه نکنند و زمینه فرار مغزها و نخبگان با رفتار نسنجیده ما فراهم شود، قطعا شاهد رونق تولید نخواهیم بود بلکه رونق تولید زمانی اتفاق می افتد که ما در کنار توجه به سرمایه های انسانی و کیفیت تولیدات داخل فرهنگ مصرف را نیز تغییر دهیم. در حال حاضر ما جزو کشورهای پر مصرف دنیا چه در بخش انرژی و چه سایر کالاها و خدمات هستیم. قطعا با این فرهنگ تغییر و اصلاح نشود، ما شاهد ایجاد تغییر در بخش اقتصادی نخواهیم بود.
نماینده مردم تهران با اشاره به تاثیرگذاری حوزه فرهنگ در بخش های اجتماعی کشور نیز یادآور شد: ما هرچه برای فیلم، کتاب، تئاتر، حوزه های علمیه و مساجد هزینه کنیم از آن طرف هزینه های پرونده های دادگستری و جرایم کاهش می یابد. هر روز زندان های ما بیشتر می شود، آمار زندانیان ما افزایش پیدا می کند اما به عقل مان نمی رسد که اگر می خواهیم از این روند پیشگیری کنیم باید از وقوع جرم پیشگیری شود و اقدامات پیشگیرانه در جامعه ترویج داده شود.
حجت الاسلام مازنی تاکید کرد: در حوزه سیاست و روابط بین الملل نیز فرهنگ نقش مهم و تاثیرگذاری دارد. الان آمریکایی ها در بیروت دانشگاه آمریکایی بیروت را تاسیس کرده اند، در بهترین مکان و با هزینه بسیار در این سرمایه گذاری کرده اند، ما سال هاست که جامعه المصطفی را در بیروت تاسیس کردیم و نیمه تمام ساختمان آن را رها کردیم، این اقدام با شعار مقاومت ما در بیروت تناقض دارد. ما نه تنها در این زمینه و برای پیشبرد این پروژه مساعدت نمی کنیم بلکه گاها در رسانه ها تبلیغات منفی برای این تیپ فعالیت ها انجام می شود
وی تاکید کرد: حوزه فرهنگ اگر تقویت نشود و اگر ما اعتبار لازم را به این حوزه اختصاص ندهیم، ناچاریم به جای هزینه های پیشگیری هزینه های درمان در مسایل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که به مراتب هزینه های بالاتری است را بپردازیم. /
نظر شما