به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «سید زین العابدین موسوی» در نشست با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که در محل سالن جلسات فرمانداری ویژه آبادان برگزار شد، معضلات و مشکلات شبکه فاضلاب آبادان را میراث هشت سال جنگ تحمیلی دانست و اظهار کرد: باید برای حل معضلات شبکه فاضلاب این شهرستان نگاه ملی ایجاد شود.
فرماندار ویژه آبادان مردم این شهرستان را مردمی کم توقع خواند و افزود: رفع معضلات و مشکلات شبکه فاضلاب و موارد مشابه حق مردم آبادان است که باید به آنان داده شود؛ آبادان در زمان جنگ دینش را به نظام و ملت ادا کرد و اکنون مسئولان نظام باید به رفع مشکلات آنها توجه ویژه داشته باشد.
وی با بیان اینکه بارندگی اخیر در آبادان بی نظیر بود و به گفته کارشناسان چنین اتفاقاتی هر ۱۰۰ سال یک بار رخ می دهد تصریح کرد: در این بارندگی شاهد ۱۱۳ میلیمتر بارش باران در آبادان بودیم که با توجه به زیرساختهای موجود شهری که میراث جنگ آن را مینامیم، به هیچ وجه پاسخگوی دفع این حجم از آب را نداشتیم.
موسوی آسیب دیدگی شبکه فاضلاب آبادان را حاصل هشت سال جنگ تحمیلی دانست و اضافه کرد: کانالهای دفع آبهای سطحی یکی از مشکلات عمده آبادان است و اگر چه شهرداری به واسطه برنامه ریزی انجام شده تلاش کرد اما باز نتوانست این کانالها را به موقع آماده کند.
وی ابراز کرد: در شهرک دریا و منطقه ذوالفقاری که جمعیت زیادی دارد ظرف ۴۸ ساعت مسئله آبگرفتگی را به اندازهای که مردم چندان دچار مشکل نشوند، حل کردیم، اما از ایستگاه هفت به سمت فیه و سیصدی ها تا هزاریها همچنان با بحران آبگرفتگی شدید مواجه بودیم، منبع آب، آبهای موجود در بلوارها و حتی آیلندها بودند که به سمت کوچهها و منازل مردم هدایت میشد.
فرماندار ویژه آبادان به تشکیل ستاد فرماندهی بحران این فرمانداری در منطقه کوی ولیعصر در قالب یک چادر اشاره کرد و اذعان داشت: به منظور نزدیکی به مردم گرفتار در حصار آب، ستاد فرماندهی بحران را در قالب یک چادر در بلوار مربوطه در منطقه کوی ولیعصر تشکیل دادیم و ماندیم تا آب را کنترل و خارج کنیم.
وی عنوان کرد: البته هنوز هم آثاری از آبها در سطح شهر دیده می شود و هنوز تلاشها ادامه دارد ولی انتشار مردم این است که یان مساله دیگر تکرار نشود، ما در حد توان، امکاناتی را که در اختیار داشتیم به کار گرفتیم ضمن اینکه از اصفهان، زنجان و ماهشهر نیز تعدادی دستگاه الکترو پمپ برای کمک به تخلیه روان آبها به اینجا منتقل شد.
موسوی با بیان اینکه چرا ما باید به رغم داشتن منطقه آزاد اروند، پالایشگاه و پتروشیمی باید پمپهای مورد نیاز خود را از دیگر شهرها تامین کنیم یاد آور شد: در بحران حادث شده ما در روستاها مشکلات آنچنانی نداشتیم اما باید برنامه ریزی و تصمیمی جدی اتخاذ شود تا برای آینده با چنین مسائلی مواجه نشویم.
وی خواستار نگاه ویژه مسئولان ذیربط به مسئله شبکه فاضلاب آبادان شد و بیان کرد: شبکه فاضلاب آبادان نیاز به نگاه ویژه دارد که باید مسئولان ذیربط به آن توجه کنند، ادارات شهر به واسطه قرار گرفتن آبادان در محدوده منطقه آزاد در حال تبدیل شدن به ادارات کل هستند اما در موضوع آب و فاضلاب، پروژههای آبادان به اهواز وصل است و ما هرگاه خواستیم جلسهای بگیریم باید از آنان جهت حضور در جلسه دعوت کنیم، لذا انتظار داریم موضوع اداره کل شدن آبفای آبادان نیز مورد بررسی، تصمیم سازی و انجام قرار گیرد.
فرماندار ویژه آبادان شبکه فعلی فاضلاب آبادان را میراث جنگ تحمیلی دانست و گفت: برای آبادان هیچگاه آن بودجهای را که برای بازسازی شبکه فاضلاب این شهر نیاز بود تأمین نشد؛ برای بازسازی، نوسازی و توسعه شبکه فاضلاب آبادان به طور کامل سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که اگر حداقل یک هزار میلیارد تومان آن نیز تأمین و پرداخت شود بخش زیادی از کارها از پیش میرود.
وی با بیان اینکه هر چقدر دولت در زمینه عمران شهری آبادان هزینه کند اما موضوع شبکه فاضلاب و کانال های دفع آبهای سطحی و مسائل مبتلابه آن حل نشود انگار که هیچ کاری انجام نشده است تاکید کرد: مشکلات آبادان با چند هزار بسته کمکی هلال احمر حل نمیشود، باید چند دستگاه پمپ در اختیار ستاد بحران قرار داده شود تا در صورت مواجه با بحرانهای مشابه که برای این مناطق دور از ذهن نیست بتوانیم با آنها مقابله کنیم، مردم منتظرند تا خبرهای خوبی از شما مسئولان نظام بشنوند.
نظر شما