به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» شامگاه (شنبه 1 دی) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان، بر توجه به افزایش آگاهی و معرفت در جامعه تاکید کرد و گفت: وقتی معرفت و آگاهی در جامعه ای نباشد و به گوشه ای رانده شود، خرافه گسترش پیدا می کند و این امر در عصر کنونی با توجه به امکان تبادل اطلاعات و امکاناتی که در حوزه ارتباطات وجود دارد، بیشتر دیده می شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه عدم وجود معرفت و آگاهی، تشخیص اطلاعات درست از غلط را برای عموم جامعه دشوار می کند افزود: برای جلوگیری از این امر باید آگاهی بخشی و معرفت را در جامعه بالا برد و این اقدام نه تنها تمدن ساز است بلکه به فعالیت، پویایی و تعالی جامعه کمک کرده و به دنبال آن مدارای اجتماعی نیز افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه گسترش مدارای اجتماعی در جامعه موجب می شود جامعه ای پویا، بانشاط و کم خشونت داشته باشیم و آسیب های اجتماعی روز به روز کمتر شود اضافه کرد: بنابراین گسترش فرهنگ مطالعه برکات و آثار ارزشمندی در جامعه دارد و حتی به اداره جامعه نیز کمک خواهد کرد.
شریعتی با بیان اینکه در خوزستان به توسعه زیرساختی در امر کتاب و کتابخوانی توجه خوبی شده تصریح کرد: تا زمانی که فضای فیزیکی مهیا نباشد نباید انتظار افزایش سرانه مطالعه را داشته باشیم و هدف هم باید جلب و درگیر کردن غیرمستقیم شهروندان در امر کتابخوانی باشد، از این رو باید با سیاستگذاری، تدوین برنامه و برنامه ریزی درست، نسبت به جلب شهروندان و جذب آنها به کتابخوانی گام برداریم.
وی اظهار کرد: توسعه و تجهیز کتابخانه های عمومی در مناطق کم برخوردار از اعتبارات امور اجتماعی علاوه بر اعتبارات استانی از سال 97 در دستور کار قرار گرفت و این اعتبار در سال 98 افزایش یافت و به بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسید.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه این اعتبار به تعمیر، تجهیز و بازسازی کتابخانه های استان اختصاص پیدا می کند اذعان داشت: باید بتوانیم از اعتبارات اجتماعی و عمرانی برای گسترش و بالا بردن سرانه فیزیکی کتابخانه ها و سرانه مطالعه استفاده کنیم.
وی بر توجه بیشتر به مطالعه و زیرساخت های پژوهشی تاکید کرد و ادامه داد: بخشی از عدم موفقیت ها و کاستی های جامعه ناشی از فقدان آگاهی و سطحی نگری هایی است که در جامعه وجود دارد.
شریعتی ابراز کرد: وقتی آگاهی لازم در جامعه نباشد این عدم آگاهی می تواند به نقطه مقاومت و ایستادن در مقابل انجام برنامه ای صحیح شود، از این رو هر چه در این زمینه تلاش کنیم و آگاهی مردم را در حوزه های مختلف بالا ببریم، نتیجه آن ایجاد جامعه ای فعال، آگاه و پویا خواهد بود.
وی بر توجه خانواده ها به امر کتابخوانی تاکید کرد و یاد آور شد: امر مطالعه باید خصوصا در حوزه های کودک و نوجوان تقویت و امکانات آن فراهم شود چرا که اگر کودکان با کتاب مانوس شوند هیچ گاه آن را رها نمی کنند و در همین مدار رشد خواهند کرد.
استاندار خوزستان همچنین در خصوص راه اندازی کتابخانه های دیجیتال خوزستان و تعمیر و بهسازی کتابخانه مرکز استان بیان کرد: این موضوعات در اولین جلسه شورای برنامه ریزی استان مطرح می شود و در صدد هستیم آنها را به تصویب برسانیم.
نظر شما