به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، چندی پیش سند تعاون و همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعیت هلال احمر استان تهران توسط مدیران دو مجموعه به امضاء رسید.
این سند مسیری بسیار خوب برای همافزایی میان این دو مجموعه در مسیر خدمت رسانی اجتماعی بیشتر به مردم است و تلاش می شود با امضای این تفاهم نامه همکاری در حوزههای آموزشی، افزایش بصیرت و آگاهیهای مردمی به منظور ایجاد آمادگی بیشتر جامعه برای مواجهه با حوادث، گامی موثر با بهره گیری از ظرفیت مساجد برداشته شود، به منظور تشریح و تبیین اهداف امضای این تفاهم نامه همکاری، گفت وگویی با «محسن ولیئی»، معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
امضای تفاهم نامه همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعیت هلال احمر استان تهران به منظور گسترش همکاری در چه محورها و حوزه هایی است؟
بهرهگیری از ظرفیت بالای مساجد در امر آموزش و افزایش سطح توان مردم برای مقابله با حوادث، جامعه را برای مواجهه با حوادث و بلایا آمادهتر می کند، زیرا که از گذشته تاکنون همواره مساجد محلی برای بصیرتافزایی مردم بوده اند و در همه حوادث پناهگاه امن محسوب می شدند. بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد، طرفین جلسات آموزشی امداد و نجات برای نمازگزاران مساجد، هیئت امنا و خدام مساجد برگزار کنند. زیرا که در مواجه با بحران ها با آموزش های لازم می توان از حوادث پیشگیری کرد.
علاوه بر آن بر اساس این تفاهم نامه تلاش می شود، آموزش های لازم به منظور کمک رسانی به آسیب دیدگان در حوادث طبیعی ارایه شود، زیرا که کشور ما یک کشور حادثه خیز است، وقتی که بحران و حادثه ای همچون سیل و زلزله پیش می آید، می توان در امر کمک رسانی به کسانی که به سبب این حوادث دچار آسیب می شوند، اقدام کرد و با هماهنگی های صورت گرفته کمک های جمع آوری شده توسط مساجد را به سازمان هلال احمر تحویل داد.
نکته دیگری که با امضای این تفاهم نامه دنبال می شود، اینکه در مواقعی که بحران پیش می آید، بتوان از مساجد، رقبات و یا فضاهایی که در پیرامون مساجد است برای جمع آوری امکانات مورد نیاز حادثه دیده گان استفاده کرد.
در فاز دوم، این تفاهم نامه همکاری میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعیت هلال احمر چگونه ادامه خواهد یافت؟
مقرر است در فاز دوم این تفاهم نامه بعد از ارزیابی موفقیت های اجرای فاز اول در تهران و رفع اشکالات آن، در سایر استان ها نیز این تفاهم نامه اجرا شود.
محور طرح «امداد محله» که در مساجد اجرا می شود، در چه زمینه ای است؟
طرح «امداد محله» با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و به منظور ایجاد مراکز نیکوکاری در مساجد اجرا می شود. این تفاهم نامه همکاری با این هدف که مساجد پایگاه کمک به نیازمندان و گرفتاران محله شوند، به امضا رسید. در این تفاهم نامه پیش بینی شده است که هیئت امنای مساجد و یا امامان جماعت با کمیته امداد در مناسبت های جشن نیکوکاری و جشن عاطفه ها و کمک رسانی به نیازمندان محلات همکاری داشته باشند، ضمن اینکه مقرر شده است، مجوزهای لازم از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) صادر شود تا در همان محله افراد خیر در یک گردهمایی نسبت به کمک رسانی به محرومان اقدام کنند.
در استان تهران تاکنون چه تعداد از مساجد برای همکاری در طرح «امداد محله» اعلام آمادگی کرده اند؟
در استان تهران تاکنون نزدیک به 150 مسجد اقدام به راه اندازی مراکز نیکوکاری به منظور اجرای طرح «امداد محله» کرده اند و پیش بینی می شود در یک برنامه زمانی دوساله این مراکز در استان تهران به 500 مرکز ارتقاء پیدا کنند.
کمک هایی که در قالب این طرح انجام خواهد شد، شامل چه مواردی است؟
مساجدی که اقدام به ایجاد مراکز نیکوکاری کرده اند، در محورهای تامین جهیزیه به نیازمندان، کمک دارو و درمان بیماران، کمک به ادامه تحصیل دانش آموزان نیازمند و تامین مسکن نیازمندان و اهدای بسته های معیشتی و حمایتی به محرومان پیرامون خودشان کمک هایی خواهند داشت.
آیا مساجدی که اقدام به ایجاد مراکز نیکوکاری خواهند کرد، از سوی امور مساجد نیز مورد حمایت قرار می گیرند؟
از لحاظ مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد از این مساجد حمایت نخواهد داشت، زیرا که سیاست ما حمایت مالی از مساجد نیست، بلکه ما واسطه ای هستیم، میان خیران و نیازمندان. اگر ما بخواهیم حمایت مالی از مساجد داشته باشیم، این جزو تکالیفی دولتی خواهد شد. تلاش ما در این راستا است که افراد محله خودشان نقششان را برای کمک رسانی به نیازمندان محله ایفا کنند و ما یک پایگاه و واسطه برای این کار خیر باشیم.
نظر شما