دکتر حسینی:انقلاب مصر ریشه در اندیشه های سید جمال و شیخ محمد عبده دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیأت امناء‌ دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد؛‌ بیداری اسلامی در کشورهای منطقه و از جمله مصر ریشه در تلاشهای علمای تقریبی جهان اسلام از جمله سید جمال و شیخ محمد عبده دارد.

خبرگزاری شبستان:همایش علمی تجلیل از شیخ محمد عبده و علامه مظفر امروز در دانشگاه مذاهب برگزار شد.

در این همایش وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیأت امناء‌ دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد؛‌ بیداری اسلامی در کشورهای منطقه و از جمله مصر ریشه در تلاشهای علمای تقریبی جهان اسلام از جمله سید جمال و شیخ محمد عبده دارد.

بنابر گزارش روابط عمومی دانشگاه مذاهب دکتر سید محمد حسینی در سخنانی در همایش علامه مظفر و علامه عبده که در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت:‌ تجلیل و تکریم این دو بزرگوار که همایش به نام آنان برگزار شد لبیک فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم معرفی شخصیتهای برجسته است؛‌ما هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این موضوع بها می دهیم و هر کسی در هر نقطه از کشورمان که دارای شخصیت برجسته ای است مورد تقدیر واقع می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در سفرهای استانی به شهرهای مختلف با بزرگان بسیاری آشنا می‌شویم که کمتر به آنها پرداخته شده است از جمله شیخ طوسی مؤسس حوزه که با توجه به اینکه نجف اشرف در سال 2012 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده، قابل تقدیر و معرفی است.

وی در ادامه به معرفی شخصیت علامه مظفر و علامه عبده پرداخت و خاطر نشان کرد: این دو بزرگوار از شخصیتهای تقریبی هستند؛‌شیخ محمد عبده از پایه گذاران دارالتقریب مصر است و علامه مظفر نیز در گسترش فرهنگ تقریبی مکتب اهل بیت (ع) تأثیر گذار بود.

وزیر ارشاد در ادامه گفت:‌از ویژگیهای بارز این دو شخصیت توجه به مسائل اجتماعی بود؛‌آنها در فعالیتهای اجتماعی حضوری فعال داشتند. وی افزود: شیخ محمد عبده 10 سال در کنار سید جمال الدین اسد آبادی در مصر برای بیداری اسلامی تلاش کرد و در نشریه عروة الوثقی بر ضد استعمارگران قلم زد؛ علامه مظفر نیز در این زمینه تلاشگر بود. وی از حرکت انقلابی مردم قم حمایت کرد علی رغم اینکه در نجف اشرف حضور داشت؛ این ویژگی است که این دو را کنار هم قرار می دهد.

دکتر حسینی در ادامه به آثار تقریبی شیخ محمد عبده اشاره کرد و گفت: شرح نهج البلاغه گام عملی است در سیر تقریب و روش بسیار خوب و مناسبی است که مردم مصر با شخصیت والای امام علی (ع) آشنا شوند؛‌علامه عبده به انفتاح باب اجتهاد و مقتضیات زمان معتقد بود. وی افزد: آرزوی علامه عبده، وحدت جهان اسلام و یگانگی مردم مصر به عنوان شاخه ای از جهان اسلام بود؛‌وی علاوه بر دارالتقریب، پایه گذار جمعیت التقریب بین اهل الکتاب بود. وزیر فرهنگ در ادامه به معرفی شخصیت علامه مظفر پرداخت و گفت: علامه مظفر شخصیتی چند بعدی بود و هم محتوا و نظم و استحکام مطالب توجهی کرد و هم به زیبایی کلام و لذا کتابهای وی به عنوان کتاب درسی شناخته می شود از جمله کتاب اصول فقه و عقاید الامامیه که برای افراد مختلف قابل فهم است؛‌وی دیوان شعری دارد که دارای پنج هزار بیت می باشد در زمینه کلام و رجال نیز آثاری از وی بر جای مانده است.

دکتر سید محمد حسینی در بخش دیگری از اظهارات خود به بیداری اسلامی در منطقه و از جمله مصر اشاره کرد و گفت: با دقت در تحولاتی که در مصر در حال رخ دادن است نمی توان ریشه تاریخی آن و اقدامات سید جمال و شیخ محمد عبده را نادیده گرفت.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری امام خمینی (ره) بر تمسک به اسلام،‌تصریح نمود:‌ امام خمینی (ره) از سخنان خود با رهبر لزوم صدور تجربیاتمان به تمام جهان تأکید داشتند و نتیجه آن را پیاده شدن احکام اسلامی و به ذلت نشاندن ابر قدرتها می دانستند پیش بینی امام در حال تحقق یافتن است خصوصاً در کشورهایی که شاهد پیروزی بیداری اسلامی هستیم.

گفتنی است پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتابهای تألیفی دانشگاه مذاهب اسلامی رونمایی شد.

لازم به ذکر است که همایش علمی شیخ محمد عبده و شیخ محمدرضا مظفر با ارائه مقالات علمی در مورد این دو شخصیت فرهیخته و تقریبی جهان اسلام ادامه در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کد خبر 87073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha