به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این روزها در کنار آلودگی هوا و گرانی و افزایش قیمیت بنزین و... یک موضوع دیگر نیز بر مشکلات مردم اضافه شد و آن هم درگیر شدن کشور به ویروس آنفلوانزا بود، ویروسی که نفس گیر بود و تا پای جان انسان ها رفت.
آنفلوانزا امسال از نوع H1N1 بود که به گفته کارشناسان یکی از قوی ترین مدل ها به شمار می رفت و تقریبا کل کشور از جمله قم را درگیر خود کرد.
جامعه هدف این بیماری اغلب کودکان و افراد بالای 60 سال سن است که البته با تمامی مخرب بودنش با کوچکترین کارها می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد و اجازه نداد این بیماری سرایت کند.
توجه به نکات بهداشتی، استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دست ها، عدم دست دادن و روبوسی کردن، استراحت، استفاده از مایعات و... از جمله مواردی است که اگر رعایت کنیم، درگیر آنفلوانزا نشده و از سوی دیگر دیگران را نیز مبتلا به این بیماری نمی کنیم.
استان قم نیز این روزها درگیر این بیماری بود که دو بیمارستان کامکار و حضرت معصومه(س) محل مراجعه بیماران بود که البته علاوه بر مردم و بیماران، پزشکان و پرستاران نیز شب و روزهای سختی را پشت سر گذاشتند.
دکتر «محمدرضا قدیر» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در این خصوص گفت: خوشبختانه در استان قم همانند دیگر استان ها، بحران نداشتیم و این بیماری در حال کنترل است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: طی ماه های آبان و آذر مراجعات مردم در خصوص ابتلا به این بیماری بسیار بود و 508 مورد فقط بستری بیمار داشتیم و از 503 مورد نیز نمونه برداری انجام شد.
وی گفت: 41 مورد در استان قم اعلام مثبت نسبت به بیماری آنفلوانزا نوع H1N1 بود که متاسفانه در این زمینه سه نفر نیز جان خود را از دست دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: از همان ابتدای شیوع آنفلوانزا در کشور، برنامه عملیاتی در استان تدوین و کمیته های استانی و داخلی آنفلوانزا تشکیل شد و همه گروه ها دعوت کردیم که در حالت آماده باش باشند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا کمبود دارو نیز در این خصوص داشتیم گفت: 2 هزار و 600 مورد دز واکسن این بیماری در استان داشتیم و داروی آن نیز تهیه و هیچ بحث کمبود دارو نداشتیم، اما به دلیل اینکه بازار سیاه در استان تشکیل نشود، ابتدا داروها را در اختیار مرکز بهداشت قرار دادیم و از سوی دیگر تزریق و استفاده از داروی آنفلوانزا را با نظارت رئیس بیمارستان و در صورت اولویت دار بودن، قرار دادیم.
*راه اندازی کمپین شستشوی دست
دکتر قدیر با اشاره به لزوم توجه به مسائل آموزشی گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته ارائه آموزش به جامعه هدف و از جمله دانش آموزان دوران دبستان بود که در این خصوص کمپین شستشوی دست را راه اندازی کردیم و 28 هزار پمفلت آموزشی را تهیه و در مدارس توزیع کرده ایم.
وی با اشاره به تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوانزا و یا آلودگی هوا گفت: این موضوع اثر بسیاری در کاهش ابتلا به این بیماری داشت و از سوی دیگر تعداد مراجعات آخر هفته به مراکز درمانی را تا حد بسیاری کاهش داد، از والدین نیز می خواهیم در صورتی که فرزند آنها مبتلا به این بیماری است، به هیچ عنوان آنها را به مدرسه نفرستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: یکی از ظرفیت های ما رسانه ها بود که در این زمینه نیز اقدامات گسترده ای انجام شد و صدا و سیما و دیگر رسانه های استان اقدامات ارزشمندی را انجام دادند.
وی گفت: از اول تا 18 آذر، بیش از 9 هزار نیز به بیمارستان حضرت معصومه(س) مراجعه کردند که نزدیک به هزار و 500 نفر از آنها بستری شدند و این نشان دهنده حجم بالای خدمات انجام شده است.
نکته قابل توجه رعایت مسائل بهداشتی و باید توجه داشته باشیم که اگر خودمان به مسائل بهداشتی توجه کرده و آن را جدی بگیریم قطعا می توانیم از ابتلا به این بیماری خطرناک جلوگیری کنیم.
نظر شما